Resistance και πάλι resistance: Αντισταθείτε και λίγο!

Resistance και πάλι resistance: Αντισταθείτε και λίγο!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εντάξει δίκιο έχουν οι 1000mods. Σε όλα αυτά που ζούμε, ξεχνιόμαστε και σαστίζουμε αντί να κάνουμε το πιο σημαντικό, να αντισταθούμε. Resistance και πάλι resistance, λοιπόν! Πρώτη μέρα Resistance με περίπου 3.500 άτομα, λίγο μουδιασμένα στην ανάμνηση της περσινής δυναμικής  της διοργάνωσης αλλά έτοιμα για rock και ρεμπέτικα •κλασικός πετυχημένος συνδυασμός. 

25 Ιουνίου 2016Της Ζωής Νικολάου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

Στη λαϊκή σκηνή έπαιζαν οι Rebetien, τους οποίους ακούσαμε για λίγο πριν το τέλος, αλλά στην κεντρική σκηνή έγινε η διαφορά για το βράδυ της Παρασκευής.
 
Εκεί στην πίσω αυλή της Γεωπονικής, κατά τις 10:30 βγήκαν οι Big Nose Attack. Τα αδέρφια από το Μπραχάμι, έπαιξαν blues ροκ, από αυτό που τους κάνει «μία από τις πιο ακούραστες μπάντες της Ευρώπης». Το YEAH! Ή αλλιώς That girl, όπως το αναγνωρίζουμε πιο εύκολα, έδωσε τον garage ρυθμό και λίγο μετά έκαναν κι ένα cover του Foxy Lady (in Jimi we trust!) που κούρδισε διαφορετικά το βράδυ. Εννοείται ότι ακούσαμε και πράγματα από το «69», το καινούργιο τους άλμπουμ και μας διαβεβαίωσαν κιόλας, ότι…είναι αυτό που νομίζουμε! Την εκτιμούμε την ειλικρίνεια, γι αυτό και ως... groupies, τους ακολουθούμε πιστά. Είναι πολυτάλαντοι, στήνουν μια ολόκληρη φάση οι δυο τους και το ωραίο είναι ότι δεν σε κουράζουν με περιττές εκκεντρικές σάλτσες στη μουσική τους. Εξαιρετικό ζέσταμα για τους πολύ διαφορετικούς βέβαια Χιλιομόδους που ακολούθησαν μετά.


 
Αν οι 1000mods είναι οι τελευταίοι γόνοι του stoner στα μέρη μας, δεν πειράζει, είμαστε πλήρεις για τις επόμενες δεκαετίες. Αγνή καφρίλα, λυτά μαλλιά, σκληρός ήχος για να ξεδώσεις από κάθε ένταση. Παραδοθήκαμε κι εμείς στα όρνια (Vultures, για να μην παρεξηγούμαστε) και στο απογειωτικό She που όπως και να το κάνουμε σου βάζει φωτιά. Navy in Alice, Road to Burn, Vidage για να ανάψουν και τα τελευταία σου λαμπάκια και κάπου εκεί προς το τέλος της δίωρης performance, σηκώσανε και τις –αν μην τι άλλο- αναμενόμενες γροθιές στον αέρα υπό τους ήχους της απόλυτης ψυχεδέλειας. Όσες φορές και να τους ακούσεις είναι σαν καινούργιοι. Το προχωράνε το πράγμα, πηγαίνουν τον ήχο τους ένα βήμα πιο πέρα ανεβάζοντας τον πήχη και τις διαθέσεις μας με επικίνδυνους ρυθμούς. Χθες - once again- έδειξαν πόσο πιστοί old school stoners είναι, και στον ήχο και στο rock attitude που διατηρούν ακέραιο. Και από την άλλη το φανατικό κοινό τους, έκανε τα κάγκελα μπροστά στη σκηνή να μοιάζουν χάρτινα •εντάξει, αν δεν γίνει στους 1000mods πανζουρλισμός, τότε που; 
Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τη συνέχεια, απόψε και την Κυριακή έχουμε πολλά ακόμα να δούμε και να ακούσουμε!

P.S. : Αν ήσασταν στη μαγική νύχτα στο Gagarin και τύχει απόψε να πάτε στους Graveyard, τα τρελά Χιλιομόδια θα σας λείψουν, σίγουρα πράγματα.