Ο (αυτοδιαχειριζόμενος) Flash 96 τα «χώνει» στην ΕΙΙΡΑ

Ο (αυτοδιαχειριζόμενος) Flash 96 τα «χώνει» στην ΕΙΙΡΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αντέδρασαν οι εργαζόμενοι-ιδιοκτήτες του ραδιοσταθμού στην... «επιθυμία» των Ιδιοκτητών να κοπεί η αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα. 

28 Ιουνίου 2016
Με ένα τετρασέλιδο υπόμνημα, που υπογράφουν ο διαχειριστής του Flash 96, Γιώργος Καραμπεσίνης και ο γενικός διευθυντής-παραγωγός του σταθμού, Πάνος Κολιοπάνος, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιστολή της ΕΙΙΡΑ προς τον υπουργό Μεταφορών κι Επικοινωνιών Χρήστο Σπίρτζη, όπου μεταξύ άλλων ζητούσαν και την κατάργηση της διάταξης για τους αυτοδιαχειριζόμενους ραδιοσταθμούς. Η οποία, θυμίζουμε, θεσπίστηκε τον Ιανουάριο του 2013 με αφορμή την περίπτωση του Flash.
 
Απευθυνόμενοι στον Χρήστο Σπίρτζη, τον Λευτέρη Κρέτσο αλλά και την ΕΙΙΡΑ, στρέφουν τα βέλη τους κατά της Ένωσης λέγοντας ότι παρόλο που είναι μέλη της, ουδέποτε ερωτήθηκαν για το εις βάρος τους έγγραφο που εστάλη στους υπουργούς, αλλά και τις διαπραγματεύσεις που φέρεται ότι έγιναν και θα γίνουν για την αδειοδότηση. Συνεχίζοντας, υποστήριξαν την συνταγματικότητα και την νομιμότητα της μεταβολής του φορέα, και πως με το καινούργιο ιδιοκτησιακό καθεστώς «διασφαλίζονται επαγγελματικά και οικονομικά όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού», χαρακτηρίζοντας «αλυσιτελές»  το επιχείρημα των Ιδιοκτητών περί «προσβολής του ελεύθερου ανταγωνισμού».
 
Επιπλέον κάνουν ειδική μνεία στην περίπτωση του πρώην ιδιοκτήτη του Flash 96 και φυγόδικου, Πέτρου Κυριακίδη, αναφέροντας πως υπήρχε παντελής έλλειψη ουσιωδών οικονομικών πόρων, πριν την ένταξη του σταθμού σε αυτή την νομική ρύθμιση και τυχόν υιοθέτηση της άποψης της ΕΙΙΡΑ θα σημαίνει την «αμετάκλητη ματαίωση οποιασδήποτε μορφής έστω και έμμεσης αποκατάστασης ημών των εργαζομένων, από την τεράστια ζημιά που υπέστημεν από τους επιχειρηματίες εκείνους που καπηλεύτηκαν επί μακρόν μια άδεια χρήσης συχνότητας, που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να τηρούν καμία υποχρέωσή τους προς καμία κατεύθυνση, και αξιοποίησαν προς όφελός τους την ολιγωρία (παλαιότερα) του Κράτους». 
 
Τέλος εκφράζουν την απορία τους σχετικά με την στάση του προέδρου της ΕΙΙΡΑ, Παναγιώτη Κωστάκη που, όπως λένε, «αποφάσισε να στραφεί με αυτό τον τρόπο κατά ενός από τα μέλη της, και μάλιστα του μέλους της που ανήκει στους εργαζόμενους, με τη σχετική επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία, ζητώντας πολιτική παρέμβαση, η οποία δεν συνάδει ούτε προς τον νόμο ούτε προς το Σύνταγμα κατά τα ανωτέρω». 
 
Ακολουθεί ολόκληρο το υπόμνημα: