Πρόσω ολοταχώς για ένα δεύτερο #thisisacoup και πάλι με ευρωπαϊκή υπογραφή

Πρόσω ολοταχώς για ένα δεύτερο #thisisacoup και πάλι με ευρωπαϊκή υπογραφή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα το «έπιασε» και η Liberation! Από το Brexit στο Breψιιιιιττττ! Στον υπότιτλο αναφέρονται οι τρόποι που αναζητούν στη Βρετανία, για να μην γίνει τελικά το Brexit, απέναντι. «λέει», στους Ευρωπαίους που θέλουν (βασικά ψευτοεκβιάζουν βάσει σεναρίου πια) μια γρήγορη έξοδο. 

28 Ιουνίου 2016

Της Μαρίας Δεναξά

Τους μόνους που λυπάμαι είναι τους Βρετανούς που δεν καταλαβαίνουν τη χειραγώγηση, γιατί δεν την έχουν ξαναζήσει. Μέχρι τώρα ήταν θεατές. Πριν το δημοψήφισμα ζούσαν στον φόβο και τον τρόμο, ότι θα τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Τώρα τους διασύρουν και τους κατασυκοφαντούν, λέγοντας ότι ψήφισαν μόνο οι αμόρφωτοι, οι ξενοφοβικοί, οι ρατσιστές, οι ηλικιωμένοι συν ότι τους κουνούν τα σκιάχτρα των καταστροφών. 
 
Κανείς δεν μιλάει για τον Bryan, που δούλευε στα γκισέ του μέτρο και αντικαταστάθηκε από τα αυτόματα μηχανήματα για περισσότερο κέρδος. Ούτε για τους γιατρούς ή τους πολίτες που βλέπουν το εθνικό σύστημα υγείας τους να καταρρέει υπέρ των ιδιωτικών υπηρεσιών, που η ΕΕ αβαντάρει... Αόρατοι για το σύστημα τα ΜΜΕ και τους ευκατάστατους σε αρκετές περιπτώσεις #Bremain είναι και οι χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν τους φθάνουν οι συντάξεις πείνας. 
 
Πουλούν τα υπάρχοντα τους και εξορίζονται σε Μαρόκο, Τυνησία, Κύπρο, Κρήτη, Ισπανία και αλλού για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και να μην μιλήσω για την ανύπαρκτη σχεδόν πια βιομηχανία τους ή την καταστροφή πολλών μικρομεσαίων επαγγελματιών προς όφελος μεγαλοσυμφερόντων και πολυεθνικών. 
 
Όχι, το 52% των Βρετανών δεν έγιναν ξαφνικά δεξιοί, ούτε εθνικιστές, ξενοφοβικοί, ρατσιστές ή επειδή θέλουν τον ακροδεξιό Φαρατζ ή τον μισότρελο Τζόνσον ή επειδή θέλουν να διώξουν τους σκληρά εργαζόμενους μετανάστες από τη χώρα, ούτε για να στείλουν στον διάολο την Ευρώπη έτσι όπως τους την είχαν υποσχεθεί...
 
Ψήφισαν έτσι για να δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός αυτού του γερμανικού κι όχι μόνο μορφώματος, που έχει σήμερα εξελιχθεί η ΕΕ, που τους θέλει όλους μια ομογενοποιημένη ομάδα όμοιων ανθρώπων, των οποίων η μόνη διαφορά μεταξύ τους θα είναι ποιος έχει χρήματα και ποιος θα ικετεύει για ψίχουλα υπό το άγρυπνο βλέμμα μη εκλεγμένων τεχνοκρατών της ΕΕ, που η σύγκριση μόνο με εκπροσώπους αντιλαϊκών καθεστώτων δεν τους αδικεί πλέον. 
 
* Αφιερωμένο στην καθηγήτρια μου Mary και στον αδερφό της, αλλά και στον Bryan. H Μary και ο αδερφός της είναι συνταξιούχοι καθηγητές πανεπιστημίου και δεν μπορούσαν με το εισόδημά τους να ζήσουν αξιοπρεπώς στην Αγγλία.  Ο ένας ζει στην Κύπρο και η Mary στη Βόρειο Γαλλία, για να είναι πιο «κοντά» στα εγγονάκια της. 
 Ο Βryan είναι εκπαιδευτικός, που πήρε την οικογένεια του κι έφυγε να ζήσει στην Πολωνία, όπου άνοιξε σχολή μουσικής, γιατί οικονομικά στην Αγγλία, στα διάφορα σχολεία όπου δούλευε, δεν τα έβγαζε πέρα...