Ραδιοφωνικό «χρηματιστήριο» #1: Galaxy 92 σε ελεύθερη πτώση

Ραδιοφωνικό «χρηματιστήριο» #1: 
Galaxy 92 σε ελεύθερη πτώση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες το e-tetRadio σας παρουσιάζει την πορεία των ραδιοσταθμών της Αθήνας -ανά κατηγορίες- τα τελευταία 3 χρόνια. 

03 Ιουλίου 2016
Με βάση τις τριμηνιαίες ακροαματικότητες από την Άνοιξη του 2013 ως την Άνοιξη του 2016, τις πιο πρόσφατες δηλαδή.
 
Θα ξεκινήσουμε με μία ξεχωριστή περίπτωση χωρίς να κάνουμε σύγκριση με άλλο ραδιοσταθμό. Ο λόγος για το Νο 2 πιο ιστορικό μουσικό ραδιόφωνο της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην Αθήνα, τον Galaxy 92. Πριν 3 χρόνια ήταν ο παλιός, καλός, Galaxy που ακουγόταν φανατικά για τις ξένες mainstream επιλογές του (όχι από την αρχή) και, κυρίως, για τις soft μουσικές που έπαιζε μετά τα μεσάνυχτα. Σταδιακά όμως, άρχισε να παίρνει την κατιούσα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον πίνακα παρακάτω. 
 
Συνεχείς οι αλλαγές στο πρόγραμμά του, οι οποίες σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό (Kiss 92.9, Easy 97.2) τον ώθησαν ακόμα πιο κάτω. Ένα ακόμα χτύπημα ήρθε από τον... Πέτρο Κωστόπουλο, ο οποίος τον μετέτρεψε σε μια παραλλαγή του Nitro 102.5, πριν αποχωρήσει από την συχνότητα μετά από 9 μόλις μήνες θητείας. Σήμερα, έχοντας χάσει σχεδόν τους μισούς ακροατές του, «σπάζοντας» τα αρνητικά του ρεκόρ στις ακροαματικότητες, μοιάζει να εκπέμπει σε αυτόματο πιλότο. Οι αποχωρήσαντες παραγωγοί δεν έχουν αντικατασταθεί μέχρι σήμερα, ενώ εδώ και καιρό ο Σταύρος Γεωργάκης και ο Παρασκευάς Ορφανίδης έχουν βάλει πωλητήριο στην συχνότητα. 



Την Παρασκευή που μας πέρασε όλοι οι παραγωγοί του Galaxy 92 έκαναν τις τελευταίες τους εκπομπές. Άλλοι ανανεώνοντας το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο και άλλοι... γενικά.