Ο αντίλογος: Από πού προκύπτει ότι η ΕΡΤ έγινε «promoter» και που το πρόβλημα;

Ο αντίλογος: Από πού προκύπτει ότι η ΕΡΤ έγινε «promoter» και που το πρόβλημα;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προς «e-tetRadio». Ενταύθα.
Δες τώρα που με βάζεις να υπερασπιστώ κάτι που δεν πιστεύω! Αλλά, έτσι για «την τάξη» που λένε, νιώθω πως πρέπει να το κάνω.

29 Ιουνίου 2016
Του Πάνου Χρυσοστόμου
(πρώην υπεύθυνου Kosmos FM)
 
Από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Νοέμβριο των ΜΑΤ κάποιοι από εμάς διοργανώναμε κάθε βράδυ συναυλίες. Θα θυμάσαι πολλές, γιατί θυμάμαι πως ήσουν εκεί. Όλες δωρεάν, όλες αφιλοκερδώς από τους καλλιτέχνες, όλες παρουσία κοινού. Οι δυο μεγαλύτερες μάλιστα, αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου και αυτή του 2014 στο γήπεδο του Περιστερίου, φαντάζομαι θα θυμάσαι και πόσο κόσμο μάζεψαν…
 
Από πού προκύπτει λοιπόν ότι η ΕΡΤ τώρα έγινε «promoter» και που το πρόβλημα; Μια συνεργασία είναι με το Δήμο Αγ.Παρασκευής που από κοινού χρηματοδοτούν την συγκεκριμένη δράση με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Και τι να πουν οι καλλιτέχνες; Αφού υπάρχει αμοιβή τους. Οι καλλιτέχνες αυτή τη φορά (εξαιρουμένου του Κραουνάκη νομίζω, το γράφω με επιφύλαξη...) δεν παίζουν δωρεάν.
 
 

Να μιλήσουμε αν θες για το καλλιτεχνικό μέρος, να το κάνουμε. Να πούμε περί αισθητικής και ρεπερτορίου, ευχαρίστως. Να μιλήσουμε για το ποιοι δεν προσκλήθηκαν καν (αν και εκεί στον ίδιο χώρο του προαυλίου τον καιρό του «μαύρου» και όχι μόνο, είχαν έντονη παρουσία), εντάξει. Να μιλήσουμε για τους πάνοπλους αστυνομικούς που βρίσκονται στο προαύλιο, ενώ ίσως θα ήταν πιο απαραίτητοι αλλού, τα έχουμε ξαναπεί. Να πούμε για σοβαρά ζητήματα παραγωγής που προκύπτουν καθημερινά, γιατί εκτός από όσους έχουν ασχοληθεί ξανά με το ...άθλημα, υπάρχουν και μερικοί όψιμοι που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει συναυλία παρουσία κοινού, οκ.
 
Αλλά να τους εγκαλούμε επειδή, έστω και με όλα τα προηγούμενα και άλλα που δεν θέλω να γράψω τώρα, κάποιοι συμπολίτες μας στον καιρό της κρίσης θα δουν μερικές συναυλίες δωρεάν και μάλιστα στην πολύπαθη ΕΡΤ, είναι μαλακία.
Τέλος πάντων δεν έχω καμιά δουλειά εγώ να παίρνω θέση, αφού για ευνόητους πλέον λόγους, ούτε μου πρότειναν να ασχοληθώ, αλλά και ούτε θα το έκανα με αυτές τις συνθήκες αν μου το ζητούσαν, όμως δεν έχεις δίκιο.
 
Έπειτα είναι και τα ονόματα που συμμετέχουν. Πέρα από τους γνωστούς καταξιωμένους, υπάρχουν και δυο βραδιές με νέα συγκροτήματα, είναι οι ορχήστρες κλπ. Θα υπήρχε κάποιος διοργανωτής να τα υποστηρίξει σε αυτόνομες συναυλίες αυτά; Δε νομίζω. Τέλος πάντων ας μιλήσουν αν θέλουν κι αυτοί που το οργάνωσαν γιατί αυτή είναι μια κατά τη γνώμη μου λάθος προσέγγιση.
Γιατί αν τελικά δεν γίνει στην ΕΡΤ κάτι ανάλογο, που θα γίνει;