Ο «105.5 Στο Κόκκινο» με ανακοίνωσή του υπέρ του «Best 92.6»

Ο «105.5 Στο Κόκκινο» με ανακοίνωσή του υπέρ του «Best 92.6»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι ο μόνος σχεδόν που τον υποστήριξε άλλωστε, το σταθμό και την αυτοδιαχείριση συνολικά. 

01 Ιουλίου 2016
Όπως θα διαβάσατε ήδη στο ρεπορτάζ μας (ΕΔΩ), οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων της Αττικής ήθελαν να βγάλουν -κι έβγαλαν!- τον «Best 92.6» εκτός. Μόνο ο Κώστας Αρβανίτης (και ο εκπρόσωπος των Αττικών Εκδόσεων με τις οποίες συνεργάζεται ο Best) στάθηκαν στο πλευρό του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού. 
 
Ο «105 Στο Κόκκινο» συμμετείχε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΙΙΡΑ και, όπως λέει στην ανακοίνωσή του, «διαφώνησε με την απαγόρευση της συμμετοχής, στην Γενική Συνέλευση και στη ψηφοφορία, του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφωνικού σταθμού Best. Οι λόγοι που διατύπωσε το διοικητικό συμβούλιο κρίθηκαν από το "Στο Κόκκινο" πέραν των ορίων τυπικές, καθώς το ανώτατο όργανο που είναι η Γενική Συνέλευση θα μπορούσε να αποδεχθεί το αίτημα εγγραφής νέου μέλους και συμμετοχής του στις διαδικασίες, αφού σύμφωνα με τα παραστατικά των νομικών εκπροσώπων του συνεταιριστικού σχήματος, είχαν ήδη καταβάλλει την συνδρομή τους στην ΕΙΙΡΑ».
 
Απλά λόγια και σταράτα. Και ξεκάθαρα. Λέει και για τον Flash 96 ο «105.5 Στο Κόκκινο». Ιδού: «Και στις δύο περιπτώσεις ο "Στο Κόκκινο" διαφώνησε με την αποπομπή των δύο σταθμών από την Γενική Συνέλευση, διότι δεν είναι δυνατό οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες, να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής έστω ως παρατηρητές στην Γενική Συνέλευση. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Left Media Α.Ε. και Διευθυντής του "Στο Κόκκινο" Κώστας Αρβανίτης, η ΕΙΙΡΑ από Ένωση Ραδιοφωνικών Σταθμών τείνει να γίνει Ένωση Συντεχνειακών Ομίλων. Προκαλεί εντύπωση και ανησυχία πώς είναι δυνατόν ένας εκπρόσωπος να έχει δικαίωμα συμμετοχής από μία (1) έως τέσσερις (4) ψήφους, ανάλογα με τον αριθμό ραδιοφωνικών αδειών που κατέχει».
 
Και συνεχίζει ο ραδιοσταθμός της Αριστεράς στην ανακοίνωσή του με γενικότερες προτάσεις για την ΕΙΙΡΑ:
«Το Κόκκινο συμφώνησε με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης της ΕΙΙΡΑ με την ΕΤΕΡ τονίζοντας παράλληλα ότι τα μέλη της, δεν τηρούν αυτά που υπογράφουν. Παραδειγματικά αναφέρουμε, ότι ενώ υπάρχει συλλογική σύμβαση, ραδιοφωνικοί σταθμοί που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, έχουν συνάψει συμβόλαια με εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων. Ζητήσαμε από την ΕΙΙΡΑ να καθορίσει πλήρως το πλαίσιο αυτό, γιατί πέρα από το ηθικό πρόβλημα υπάρχει και το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού. 
 Το Κόκκινο κάλεσε την ΕΙΙΡΑ να ανοίξει το διάλογο για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, για να τοποθετηθούν οι άνθρωποι του ραδιοφώνου και να καθορίσει την θέση και τη στάση της, στις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί ο διάλογος για ένα τόσο μεγάλο θέμα, να περιορίζεται στην μεταξύ  ΕΙΙΡΑ και Κυβέρνησης αλληλογραφία.
 Θεωρήσαμε απαραίτητο ότι η ΕΙΙΡΑ πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση, απέναντι στο μεγάλο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και να μπει δυναμικά και ουσιαστικά στο διάλογο, διασφαλίζοντας πλήρως τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς, γιατί χωρίς αυτούς δεν υφίσταται ραδιόφωνο.
 Το Κόκκινο υπερψήφισε τον οικονομικό απολογισμό, συμφωνώντας με τον τρόπο διαχείρισης. 
 Το ραδιόφωνό μας ψήφισε λευκό για όλες τις υποψηφιότητες, διότι οι συσχετισμοί οδηγούσαν πάλι στη ίδια επιλογή.
Η απόφαση μας είναι να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στην ΕΙΙΡΑ , να τοποθετούμαστε στα ζητήματα πολιτικής του ραδιοφώνου, να παρεμβαίνουμε καθημερινά για να δυναμώσουμε την θέση των εργαζομένων αλλά και για να βελτιώσουμε το ακρόαμα».