Φτάσαμε στο αεροδρόμιο και κοιταζόμασταν, «τώρα τι κάνουμε;», είπαμε. Δεν είχαμε κάποια συναυλία...

Φτάσαμε στο αεροδρόμιο και κοιταζόμασταν, «τώρα τι κάνουμε;», είπαμε. Δεν είχαμε κάποια συναυλία...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λοιπόν, έτοιμοι φύγαμε, αρχίζει ο συναυλιακός τουρισμός, μία εβδομάδα γεμάτη με live. Κάθε πόλη και συναυλία, κάθε (άλλη) πόλη και φεστιβάλ. Bruce, Radiohead και Arcade Fire φτάνουμε, περιμένετέ μας. 

05 Ιουλίου 2016
Τρίτη πρωί λοιπόν πετάμε για Μιλάνο, βλέπουμε Bruce Springsteen. Οι φωτογραφίες είναι από την 1η του συναυλία εκεί, στο Σαν Σίρο, την Κυριακή. Η είναι Τρίτη βράδυ. Θα είμαστε μπροστά-μπροστά. Το Μιλάνο και η Βαρκελώνη είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για να δεις τον Bruce, είναι αυτές που γουστάρει ο ίδιος δηλαδή. Κάτι παίζει με τον κόσμο, φαίνεται. Την Κυριακή μάλιστα είχαν ετοιμάσει ένα μεγάλο κορεό για να τον καλωσορίσουν, όπως κάνουν δηλαδή οι οπαδοί στα γήπεδα μόλις μπαίνει η ομάδα. 

 
Τα live του Bruce είναι τα καλύτερα στον κόσμο, πηγαίνω σε κάθε περιοδεία του εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον. Μιλάμε, κορυφή o τύπος. Θα σας στέλνω ανταπόκριση τις επόμενες ημέρες από εδώ (αλλά και στο twitter), αλλά και στη Σαββατιάτικη Εφημερίδα των Συντακτών.

 
Και Τετάρτη πρωί πετάμε κατευθείαν για Λισαβόνα, για το καλύτερο φεστιβάλ της Ευρώπης για φέτος, για το NOS Alive. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο με headliners τους Chemical Brothers, τους Arcade Fire και τους Radiohead. Μέσα στη Λισαβόνα, στο λιμάνι, sold out φυσικά, αλλά μαζεμένο, όχι αυτό το τεράστιο και ασύμφορο πια Primavera
 
Τι θα δούμε εκεί; Έφτιαξα ένα Top 10 με τα ονόματα που θέλω περισσότερο. Ιδού:
1) Arcade Fire
2) The Chemical Brothers
3) Foals
4) Radiohead
5) Tame Impala
6) Wolf Alice
7) Robert Plant
8) Pixies
9) Band Of Horses
10) Grimes
 
Και από εκεί και πέρα, πολλά ακόμα: Biffy Clyro, John Grant, Hot Chip, Father John Misty, Years & Years, M83, Ratatat, Four Tet, Courtney Barnet, Jagwar Ma, Two Door Cinema Club, Soulwax, 2 Many Dj's, 1975 και άλλα πολλά. Τρεις μέρες γεμάτες και με εισιτήριο, για όλα, μόλις 120 ευρώ. Σούπερ. 

 
Ο συναυλιακός τουρισμός είναι ο καλύτερος. Live και βόλτες στις πόλεις. Πάντοτε έτσι ταξιδεύω. Το κάναμε συχνά με τον Γιάννη Πετρίδη. Μόνο μία φορά αποφασίσαμε να πάμε στην Κωνσταντινούπολη με τον Γιάννη, έτσι, για ένα τριήμερο, χωρίς καμία συναυλία. Λάθος μας. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο και κοιταζόμασταν, «τώρα τι κάνουμε;», είπαμε. Δεν είχαμε τι να κάνουμε...