Τα τραγούδια της εβδομάδας 4 – 10 Ιουλίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 4 – 10 Ιουλίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην καρδιά του καλοκαιριού, στην κορύφωση της κρίσης κι η μουσική σώζοι. Με ύμνους, προσευχές, εκρήξεις, κραυγές από την Agnes Obel, την Angel Olsen, την Kaitlyn Aurelia Smith, τον Arca, τους δικούς μας Big Nose Attack, αλλά και τους Coldplay με τον Barry Gibb στη σκηνή του Glastonbury…

04 Ιουλίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Agnes Obel – Familiar
Από το 2010 που μας πρωτοσυστήθηκε με το Philarmonics, μέχρι και σήμερα, η δανέζα Agnes Obel πέρασε μία αξιοθαύμαστη διαδικασία ωρίμανσης για να φτάσει σε αυτό το σημερινό μικρό κομψοτέχνημα, που πραγματικά στενοχωριέσαι όταν πια τελειώνει. Ένα μουσικό ποίημα, ένας ύμνος, μία προσευχή (;) με υπέροχες φωνές και έγχορδα που συνοδεύουν την εύθραυστη ερμηνεία της.


 


Angel Olsen – Shut Up Kiss Me
Για την Angel Olsen έχουμε ξαναμιλήσει από εδώ αφού είναι και μία από τις αγαπημένες μουσικούς της στήλης. Αντιπροσωπευτική της αναβίωσης της folk rock σκηνής, ξεκίνησε ως backing τραγουδίστρια του –βαρετού κατ’ εμέ- Bonnie “Prince” Billy για να ξεκινήσει την προσωπική της περιπέτεια στη δισκογραφία πριν μερικά χρόνια. Τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ My Woman.


 
Arca - Sin Rumbo
Μάλλον μακριά από τις προηγούμενες δουλειές του, ο βενεζουελάνος και κάτοικος Λονδίνου Arca, ηχογραφεί μία παράξενη όσο και ελκυστική ψαλμωδία που έρχεται πιο κοντά στο ύφος της Björk με την οποία, άλλωστε και συνεργάζεται ως παραγωγός.


 
Kaitlyn Aurelia Smith – Arthropoda
Την Kaitlyn Aurelia Smith την ανακάλυψα από το αφιέρωμα του αμερικανικού και πάντοτε έγκυρου Rolling Stone στα 45 καλύτερα άλμπουμ του πρώτου εξαμήνου του 2016. Folk μουσικός με αρκετές επιρροές από την κλασική αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική μουσική για να κάνει ένα μοναδικό πάντρεμα.


 
Blood Orange – Augustine
Ο Dev Hynes που κρύβεται πίσω από το όνομα Blood Orange γράφει ένα τραγούδι, ένα μικρό αποτύπωμα ιστορίας για τους ξεριζωμένους αφρικανούς μαύρους με μία αναφορά στον Άγιο Αυγουστίνο, τον άνθρωπο που κήρυξε τον χριστιανισμό στη μαύρη ήπειρο. Κλείνει, μάλιστα, την ερμηνεία του τραγουδώντας στη γλώσσα της Sierra Leone αναφερόμενος στην καταγωγή του πατέρα του.


 
Double L - Weapons Of Mass Distraction
Κι αν ο Dev Hynes ασκεί μία πιο ήρεμη κριτική ο νεαρός Double L από το Λονδίνο, εν ενεργεία ράπερ σε battles είναι πολύ πιο επιθετικός στοχευμένος και συγκεκριμένος. Σαν κραυγή απόγνωσης, αλλά και θυμού μέσα από το γκέτο.


 
The Veils – Axolotl (ft. El-P)
Μένοντας στο Λονδίνο, συναντάμε τους Veils, οι οποίοι συνεργάζονται για ακόμα μια φορά με τους παραγωγούς Adam «Atom» Greenspan και Nick Launay (Nick Cave & The Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs) δέκα χρόνια μετά το πολύ καλό άλμπουμ τους Nux Vomica του 2006. Μαζί τους και ο El-P.


 
The Big Nose Attack – Special Sauce Called Love
Οι Big Nose Attack είναι μία από τις κορυφαίες ελληνικές ροκ μπάντες της τελευταίας πενταετίας. Για την ακρίβεια, blues rock… Κι όσο τους ακούς, αναρωτιέσαι σε τι ακριβώς είναι καλύτεροι οι Black Keys κι ένα σωρό άλλες blues rock μπάντες που μας προέκυψαν την τελευταία δεκαετία. Το τραγούδι είναι από το πρόσφατο άλμπουμ τους, 69. Αναζητήστε και τις προηγούμενες δουλειές τους.


 
Coldplay & Barry Gibb – Stayin’ Alive
Το προηγούμενο σαββατοκύριακο ανήκε ολοκληρωτικά στο σημαντικότερο και μεγαλύτερο φεστιβάλ, τουλάχιστον της Ευρώπης, το Glastonbury. Headliners οι Coldplay, ανεβάζουν στη σκηνή τον Barry Gibb των θρυλικών Bee Gees για να τραγουδήσουν μαζί μία ξεχωριστή εκτέλεση του disco ύμνου Stayin’ Alive. Η μουσική δεν έχει σύνορα δεν έχει και γενιές. Απόδειξη, ο χαμός που γίνεται από κάτω κατά τη διάρκεια του τραγουδιού. Απολαυστικό!


 
Trampolene – The Gangway
Κλείνουμε με ένα συγκρότημα από το Swansee της Ουαλίας. Και πώς αλλιώς θα μπορούσαμε, άλλωστε αφού οι Ουαλοί είναι η μεγάλη έκπληξη αυτού του Euro και σε λίγες μέρες αντιμετωπίζουν την Πορτογαλία για ένα εισιτήριο στον τελικό. Μαζί τους!