Ραδιοφωνικό «χρηματιστήριο» #5: η σύγκριση των ραδιοφώνων που παίζουν επιτυχίες

Ραδιοφωνικό «χρηματιστήριο» #5: η σύγκριση των ραδιοφώνων που παίζουν επιτυχίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μόνος πρώτος ο DeeJay 95.2, ακολουθούν με απόσταση οι υπόλοιποι.

08 Ιουλίου 2016
Προχωράμε στα ξένα mainstream ραδιόφωνα, αυτά του πιο νεανικού κοινού. Τέσσερα τον αριθμό, ο DeeJay 95.2, o Music 89.2, το Mad Radio 106.2 και ο Hit 88.9. Σε αυτό το πεδίο ανταγωνισμού πάντως, το σκηνικό έχει γίνει λίγο-πολύ ξεκάθαρο.
 
Ο Athens DeeJay 95.2 (με πορτοκαλί χρώμα) των Αττικών Εκδόσεων, βρίσκεται πρώτος ανάμεσα στα νεανικά ξένα ραδιόφωνα, με ακροαματικότητες που ξεκινούν από το 8% και αγγίζουν ακόμα και το 10%. Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος καταφέρνει όχι μόνο να έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο μεγαλύτερο ανταγωνιστή του, αλλά και να οδηγεί το σταθμό στο top 5 της γενικής κατάταξης.
 
Και πάμε στον αμέσως επόμενο μεγάλο «παίχτη» του είδους. Τον Music 89.2 (με λαχανί χρώμα) του Βίκτωρα Ρέστη, και μέχρι πρόσφατα το ραδιόφωνο του ελληνικού MTV. Ερχόμενος από μια διαρκώς αυξανόμενη πορεία στους πίνακες της Bari-Focus, παίζοντας non stop μουσική, ο ραδιοσταθμός αποφασίζει στο μεσοδιάστημα να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με εκπομπές. Κάτι που όμως δεν μείωσε ευτυχώς τη δυναμική του, κινούμενος στο 5-6%, διατηρώντας έτσι το μεγάλο έρεισμα που έχει στα μαθητικά κοινά -είναι ο ραδιοσταθμός με το μεγαλύτερο ποσοστό σε ηλικιακή ομάδα σε όλη την μπάντα.





Κι από το πρώην MTV στο αντίπαλο «στρατόπεδο», αυτό του Mad Radio 106.2 και του Ανδρέα Μ. Κουρή. Είναι ίσως το ραδιόφωνο με την πιο αμετάβλητη και σταθερή πορεία στις μετρήσεις. Όπως δείχνει και το σχετικό γράφημά μας παρακάτω (με γαλάζιο χρώμα), η ακροαματικότητα του Mad Radio είναι σχεδόν μια ευθεία, με τη μεγαλύτερη απόκλιση να είναι στις 0,5 μονάδες. Όλα αυτά την στιγμή που τα τελευταία τρία χρόνια πέρασαν 4(!) διευθυντές από τον σταθμό.
 
Και για το τέλος ο Hit 88.9 (με μωβ χρώμα) της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου. Στον πίνακα ξεκίνησε να μετράται ως Freedom, ενώ στην δεύτερη μέτρηση είχε λίγες μέρες από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του. Το πρώτο του ουσιαστικό δείγμα ήταν ένα (ελπιδοφόρο για τον σταθμό) 3,1%. Παρόλα αυτά όμως δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να ανέβει ψηλότερα, με εξαίρεση ένα 4% στις προτελευταίες τριμηνιαίες.