Τα τραγούδια της εβδομάδας 11-17/7

Τα τραγούδια της εβδομάδας 11-17/7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι My Morning Jacket και ο Miguel αντιδρούν στις δολοφονίες και την αστυνομική και ρατσιστική βία που συντάραξαν τις ΗΠΑ για ακόμα μια φορά, ο Maxwell κυκλοφορεί το καλύτερο ίσως φετινό άλμπουμ μαύρης μουσικής ενώ οι Pixies και η Suzanne Vega επιστρέφουν…

11 Ιουλίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
My Morning Jacket – Magic Bullet
Με ελαφρώς χίππικη, είν’ η αλήθεια, θέση οι My Morning Jacket αντέδρασαν στις δύο νέες δολοφονίες μαύρων πολιτών από την αμερικανική αστυνομία και στις πέντε εκτελέσεις αστυνομικών που ακολούθησαν στο Ντάλας. Με μία δήλωσή τους που κλείνει με τη φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «Darkness cannot drive out darkness, only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that» και την επίκλησή τους για ειρήνη, αγάπη και κατανόηση παρουσιάζουν ένα τραγούδι τους που γράφτηκε με αφορμή τα γεγονότα που συντάραξαν την αμερικανική κοινωνία.
Όπως κι αν έχει, το Magic Bullet είναι ένα πολύ δυνατό τραγούδι.


 
Miguel – How Many
Περισσότερο συνειδητοποιημένος ο Miguel από το Los Angeles έγραψε το How Many σαν μία κραυγή διαμαρτυρίας ενώ βρισκόταν σε κάποιο ξενοδοχείο του Λονδίνου. «I’m tired of seeing of human lives turned into hashtags and prayer hands / I’m tired of watching these murderers get off».


 
Maxwell - Fingers Crossed
Λίγο πριν συμβούν όλα αυτά ο Maxwell είχε κυκλοφορήσει τον καλύτερο, ίσως, δίσκο μαύρης μουσικής για φέτος. Το BlackSUMMERS'night είναι η πρώτη του δουλειά μετά από επτά χρόνια.


 
Pixies - Um Chagga Lagga
Οι Pixies, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία νέας δουλειάς τους ανεβάζοντας το Um Chagga Lagga το οποίο πέρυσι είχαν παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά στα στούντιο του αμερικανικού Rolling Stone.




 
Suzanne Vega – We Of Me
Καινούρια δουλειά και για την αγαπημένη Suzanne Vega. Το Lover, Beloved: Songs From an Evening With Carson McCullers, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη, είναι τα τραγούδια της παράστασης που ανέβασε το 2011 γύρω από τη ζωή του αγαπημένου της συγγραφέα Carson McCullers. Το πρώτο τραγούδι παρουσιάστηκε αποκλειστικά από την Washington Post πριν λίγες ημέρες. Ακούστε το εδώ.
 
Crystal Castles – Concrete
Νέα δουλειά και για τους Crystal Castles με ακόμα ένα ιδιαίτερο δείγμα EDM και goth.


 
The Veils - Low Lays The Devil
Νέα δουλειά και για τους λονδρέζους Veils με παραγωγό τον Adam «Atom» Greenspan συνεργάτη του Nick Cave, για να επιβεβαιωθεί η σύγκριση του frontman Finn Andrews με τον φοβερό αυστραλό.


 
Alexandra Savior – Shades
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες για φέτος, όμως, θα είναι και η συνεργασία της Alexandra Savior με τον Alex Turner των Arctic Monkeys. Από όσα έχουμε ακούσει ως τώρα μπορούμε να μιλάμε για ένα εξαιρετικό ντεμπούτο.


 
Gordi – Wanting
Με το ίδιο ενδιαφέρον, όμως, θα περιμένουμε και την κυκλοφορία της αυστραλέζας Sophie Payten ή Gordi, αν προτιμάτε…


 
Mekons - Fear & Beer (Hymn for Brexit)
Μιας και αρχίσαμε πολιτικά, ας κλείσουμε με τον ίδιο τρόπο και την ανησυχία των βρετανών καλλιτεχνών μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έδειξε Brexit. Οι Mekons διαμαρτύρονται με τον δικό τους χιουμοριστικό τρόπο.