Τα τραγούδια της εβδομάδας 18-24/7

Τα τραγούδια της εβδομάδας 18-24/7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι γάλλοι Justice αποδεικνύουν ότι η disco όχι μόνο δεν έφυγε ποτέ, αλλά εξακολουθεί να κυριαρχεί όταν μιλάμε για χορευτική μουσική. Η PJ Harvey κυκλοφορεί ένα κομμένο τραγούδι απ’ το τελευταίο της άλμπουμ, οι Lemon Twigs και οι Big Eyes μεταγγίζουν φρέσκο αίμα στη ροκ σκηνή κι η M.I.A. συναντά τον Skrillex…

18 Ιουλίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Justice - Safe And Sound
To 2007 μας είχαν προσφέρει μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς με το εκπληκτικό ντεμπούτο τους.
Εννέα χρόνια μετά οι δύο φοβεροί γάλλοι Gaspard Michel Andre Augé και Xavier de Rosnay επιστρέφουν με την τρίτη τους δουλειά για να μας αποδείξουν ότι η γαλλική ηλεκτρονική και χορευτική σκηνή δεν σταματά στους Daft Punk.
Κι αν οι προαναφερόμενοι επέλεξαν ως σημείο αναφοράς την ντίσκο του Giorgio Moroder οι Justice επιλέγουν την disco-soul του Michael Jackson και τα καταφέρνουν εξαιρετικά.


 
Hiss Golden Messenger – Biloxi
Μία κιθάρα πολλές φορές αρκεί για να φτιάξεις ένα όμορφο τραγούδι κι ο M.C. Taylor εδώ κάνει ακριβώς αυτό δίνοντας βάση στη μελωδία. Μέσα στη χρονιά περιμένουμε δύο νέα άλμπουμ.


 
The Lemon Twigs – These Words
Παρότι εικοσάρηδες τα δύο αδέλφια, Brian και Michael D’Addario από το Long Island, δείχνουν να κοιτούν περισσότερο προς τη δεκαετία του ’60 και τις αρχές της δεκαετίας του ’70 (ακόμα και ενδυματολογικά) παραπέμποντας στην αντίληψη του σπουδαίου Ray Davies των Kinks.


 
PJ Harvey – Guilty
To Hope Six Demolition Project κυκλοφορεί ήδη εδώ και μερικούς μήνες ενώ η ίδια επισκέφθηκε και τη χώρα μας πριν λίγες ημέρες. Το άλμπουμ μπορεί να μην είναι τόσο δυνατό όσο θα περιμέναμε, μα εδώ έχουμε ένα κομμένο κομμάτι από τις ηχογραφήσεις που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει μπει στη θέση κάποιου άλλου.


 
MSTRKRFT – Runaway
Επτά ολόκληρα χρόνια έχουν να κυκλοφορήσουν νέα δουλειά οι καναδοί μα ήλθε η ώρα να σπάσουν τη σιωπή τους με το Runaway να μας προετοιμάζει για τη νέα τους δουλειά που θα τιτλοφορείται Operator.


 
Hailu Mergia & Dahlak Band — Sintayehu
Ο αιθίοπας Hailu Mergia ζει εδώ και καιρό στην Ουάσιγκτον. Το 2016 επιστρέφει με την επανακυκλοφορία μιας δουλειάς του ηχογραφημένης το 1978 και είναι πραγματικά περίεργο το πόσο φρέσκια ακούγεται παρόλα αυτά.


 
Wrekmeister Harmonies - Light Falls
Όταν έχεις πάρει το όνομά σου από μία ταινία του Béla Tarr είσαι σχεδόν καταδικασμένος να κουβαλάς τη σκοτεινή ομορφιά των εικόνων του και τον πεσιμισμό. Κάπως έτσι, λοιπόν, και οι Wrekmeister Harmonies του JR Robinson.


 
M.I.A. - Go Off
Ακούγοντας τη συνεργασία της M.I.A. με τον Skrillex αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή είναι η σημερινή μουσική. Το κλάμπινγκ συναντά το πεζοδρόμιο και την κοινωνική αντίληψη.


 
Big Eyes - Stake My Claim
Με βασικό τους όπλο τη φωνή, αλλά και τη συνθετική ικανότητα της Kate Eldridge οι Big Eyes είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες του Σιάτλ σήμερα.


 
Black Marble - Iron Lung
Δύσκολα θα περίμενε κανείς από ένα αμερικανικό σχήμα να είναι τόσο επηρεασμένο από τους New Order μα οι Black Marble ή ο Chris Stewart, που πλέον είναι μόνος, είναι ό,τι κοντινότερο στον ήχο τους.