Muse στην πλατεία Νερού: You and I must fight to survive!

Muse στην πλατεία Νερού: You and I must fight to survive!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Supermassive Black Hole, Madness, Plug In Baby, Dead Inside κι ένα καταπληκτικό Mercy που γέμισε την πλατεία Νερού με κομφετί και πολύχρωμες κορδέλες. Πιο ταιριαστές στα decibel δεν είχε, δεν είχαμε. Άλλωστε αποτελεί και μία από τις κλασσικές... αξίες του Ejekt Festival. 

24 Ιουλίου 2016
Της Ζωής Νικολάου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

Πάνω από 20.000 κόσμος στην αγαπημένη πλατεία του φετινού καλοκαιριού και οι Muse στις επάλξεις σε έναν από τους τελευταίους σταθμούς του tour τους. Τους αγαπάμε και είναι από τις μπάντες που, όπως αποδείχθηκε, διαθέτουν φανατικό κοινό στη χώρα μας. Οπότε ο «πόλεμος» που έγινε για... πάρτη τους ήταν ολωσδιόλου αναμενόμενος. 20 χιλιάδες κόσμος, ναι. 
 
Παρά όμως τη λατρεία μας για τη Μούσα εξ Αγγλίας ή μπορεί και εξ αιτίας αυτής της λατρείας, οι προσδοκίες μας ήταν πιο πολλές. Οπότε δεν μας ήταν ευχάριστο το γεγονός πως από τον ηχολήπτη και πίσω -από τα πρώτα σκαλιά για όσους ξέρουν τον χώρο- δεν υπήρχε καμία απολύτως οπτική επαφή με τη σκηνή. Ούτε καν. Αναμενόμενο έτσι όπως είναι η φάση εκεί. Συνήθως είναι η σκηνή πιο ψηλά από τους θεατές, όχι το αντίθετο. Θα μας πείτε, γι αυτό υπάρχει και το video wall • ή ακόμα θα μας πείτε περί προδιαγραφών εξωτερικού όπου τα video wall εξυπηρετούν κι εκεί τέτοιες ανάγκες. Ας μην το συζητήσουμε. Η πλατεία Νερού δεν είναι κατάλληλη για τόσο πολύ κόσμο. Έπειτα, ήταν κι ο ήχος. Όσο καλοί κι αν ήταν οι Temples, όσο μαγευτικοί κι αν έπρεπε να είναι οι UNKLE, ο ήχος τους ήταν (εκτός από πολύ δυνατός) τραχύς και μπουκωμένος και συνέχισε στην ίδια ακριβώς κατάσταση και στους Muse. Αρχικά, έστω. Μόνο αργότερα (ευτυχώς) έφτιαξαν τα πράγματα και ίσως έπαιξε και αυτό το ρόλο του που, τότε ακριβώς, οι Muse τα έδωσαν όλα on stage προς το τέλος.


 
Για όσους η χθεσινή συναυλία ήταν το live του καλοκαιριού (ίσως και γιατί δεν πήγαν σε κάποιο άλλο), τότε τα πράγματα ήταν ξέφρενα, καταπληκτικά και μαγικά. Επειδή όμως υπάρχουν κι εκείνοι που πηγαίνουν σε συναυλίες όπως άλλοι πηγαίνουν θέατρο (δηλαδή κάθε εβδομάδα), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετράει και η λεπτομέρεια, τότε... our hopes and expectations ended up as black holes and not as revelations.
 
Μας υποσχέθηκαν ωστόσο πως θα έρθουν σύντομα και σίγουρα θα είμαστε και πάλι εκεί για να ακούσουμε ξανά το Space Dementia στα λυρικά πλήκτρα του Matt Bellamy που τόσο μας έλειψε χθες. After all και για να είμαστε και δίκαιοι, οι Muse παραμένουν massive rockers, αυθεντικοί και χθες τους απολαύσαμε.
 
Τι μας μένει; Μα φυσικά: The time has come to make things right / You and I must fight for our rights / You and I must fight to survive!
 
‘Psycho’
‘Plug In Baby’
‘Interlude’
‘Hysteria’
‘Butterflies & Hurricanes’
‘Bliss’
‘The 2nd Law: Isolated System’
‘The Handler’
‘Supermassive Black Hole’
‘Munich Jam’
‘Madness’
‘Dead Inside’
‘Starlight’
‘Time Is Running Out’
‘The Globalist’
‘Uprising’
‘Mercy’
‘Knights of Cydonia