DeeJay 95.2 (και άλλα μουσικά ραδιόφωνα) στον «αυτόματο» (και ό,τι κάτσει...)

DeeJay 95.2 (και άλλα μουσικά ραδιόφωνα) στον «αυτόματο» (και ό,τι κάτσει...)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χθες το βράδυ για... άπειρες ώρες ο ραδιοσταθμός του Μιχάλη Τσαουσόπουλου είχε «κολλήσει» και... σφυροκοπούσε - ακούστε το ηχητικό. 

25 Ιουλίου 2016
Για την συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών σταθμών, η νυχτερινή βάρδια ηχοληπτών είναι... άγνωστη λέξη. Όπως και γενικά η παρουσία ανθρώπων σε αυτά, τα Σαββατοκύριακα. Τι γίνεται όμως, όταν Κυριακή βράδυ «κολλάει» ο υπολογιστής της ροής και δεν υπάρχει κάποιος να τον «ξεκολλήσει»; Το χάος. 
 
Μια τέτοια κατάσταση «βίωσε» πριν λίγες μόλις ώρες ο Athens DeeJay 95.2, όταν το σύστημα «κράσαρε» και παρέμεινε έτσι για όλη την νύχτα - εμείς στο e-tetRadio στις 12 τα μεσάνυχτα το αντιληφθήκαμε και μέχρι τις 4 το πρωί που το παρακολουθούσαμε, παρέμενε το πρόβλημα.

Και αυτά σε έναν σταθμό, μάλιστα, μεγάλης ακροαματικότητας, ο οποίος συστεγάζεται με άλλα 5 ραδιόφωνα (Rock FM 96.9, Λάμψη 92.3, Best 92.6, Δίεση 101.3, Δρόμος 89.8) κι ένα κανάλι (Star)! Και παρόλα αυτά κανένας δεν βρέθηκε εγκαίρως εκεί, για να επιδιορθώσει το πρόβλημα. Αυτό, λοιπόν, έπαιζε για ώρες στους 95.2.



Δεν είναι τυχαία όλα ετούτα, όμως. Οι σκληρές περικοπές και οι απολύσεις τεχνικών, από πλευράς ιδιοκτητών, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν καταργήσει τις νυχτερινές βάρδιες και εκείνες στα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα για ώρες κυριολεκτικά να μην «πατάει ψυχή» στα στούντιο.

Την κατάσταση περιγράφει καλύτερα η προ δύο μόλις μηνών ανακοίνωση της ΕΤΕΡ, αναφερόμενη στις συνθήκες εργασίας των τεχνικών του Δίεση 101.3 και του Δρόμου 89.8: «η εργοδοσία των ραδιοφωνικών σταθμών μείωσε αυθαίρετα τους μισθούς των τεχνικών που ήδη εργάζονταν κατά παράβαση του άρθρου 14 [...]. Αντ’ αυτού η διοίκηση των ραδιοσταθμών «δρόμος» και «δίεση», πέρα των παράνομων μειώσεων, σε συνέλευση τεχνικών, που προκάλεσε η ίδια για να παρουσιάσει τον γνωστό στον κλάδο «καλό στρατιώτη Σβέικ», τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών στους ραδιοσταθμούς τα τελευταία χρόνια, ζήτησε από το ήδη λειψό τεχνικό τμήμα "να κάνουν όλοι, όλα"»