Τα τραγούδια της εβδομάδας 1 – 7/8

Τα τραγούδια της εβδομάδας 1 – 7/8
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάθε νέα δουλειά των Massive Attack είναι ένα σημαντικό νέο για τη μουσική, καθώς η υψηλή αισθητική τους δεν συναντιέται πια σε πολλούς ομότεχνούς τους. Η έκπληξη της εβδομάδας έρχεται από τον παράξενο Serpentwithfeet ενώ οι Teenage Fanclub συνεχίζουν να μας ξαφνιάζουν ευχάριστα.

01 Αυγούστου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Massive Attack – The Spoils
Massive Attack & Ghostpoet - Come Near Me
Αρκετά δραστήριοι οι Massive Attack μέσα στο 2016. Στο ξεκίνημα της χρονιάς κυκλοφόρησαν  το Ritual Spirit, ένα EP με τέσσερα κομμάτια και συνεργασίες. Τώρα, επιστρέφουν βγάζοντας ακόμα τρεις νέες συνθέσεις  τις οποίες ανέβασαν πρώτα στην πλατφόρμα Fantom για κινητά τηλέφωνα και μόλις την Παρασκευή έβγαλαν τα δύο από αυτά και στο διαδίκτυο.
Στο The Spoils συναντούν ξανά την Hope Sandoval, έξι χρόνια μετά τη συνεργασία τους, στο Paradise Circus, ενώ στο δεύτερο, το Come Near Me, συμπράττουν με τον Ghostpoet και στο βίντεο πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Arta Dobroshi από το Κόσσοβο.
Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του βίντεο, ακούγεται και το κλασικό τους πια Unfinished Sympathy.


 

 
 


Jenny Hval - Conceptual Romance
Στις 30 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί τη νέα της δουλειά και η νορβηγίδα Jenny Hval. Blood Bitch ο τίτλος κι αυτός είναι ένας ερωτικός ύμνος στο δικό της πάντοτε, σχεδόν ακαδημαϊκό, πνεύμα…


 
Sherpentwithfeet - Blisters
Δεν ξέρω πραγματικά τι έκανε τον Josiah Wise να διαλέξει αυτό το παράξενο όνομα για καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, όμως, η μουσική του απέχει πολύ από ό,τι μπορεί να φέρνει στο νου ένα ερπετό με πόδια. Μία κατανυκτική μελωδία με φωνή που θυμίζει την Ahnoni κι η συνοδεία μιας άρπας που σε περνάει σε ονειρικούς κόσμους.


 
Teenage Fanclub - I'm In Love
Τι κι αν κλείνουν 27 χρόνια ζωής σαν μπάντα οι σκοτσέζοι Teenage Fanclub; Καταφέρνουν ακόμα να ακούγονται φρέσκοι μέσα από τις άρτιες συνθέσεις τους. Εξι χρόνια μετά το Shadows του 2010 επιστρέφουν με το Here.


 
Alexis Taylor - I Never Lock That Door
Πριν ένα μήνα, περίπου, κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του Alexis Taylor των Hot Chip με τίτλο Piano. Από εκεί η ανατριχιαστική μπαλάντα I Never Lock That Door…


 
How To Dress Well – Lost Youth / Lost You
Νέα δουλειά θα έχουμε σε λίγο καιρό κι από τον αμερικανό Tom Krell που κρύβεται πίσω από το How To Dress Well. Το πρώτο δείγμα από το Care, μία ατμοσφαιρική μελωδία με τα γνωστά αιθέρια φωνητικά του σε παραγωγή του Jack Antonoff.


 
Glass Animals – Youth
Οι άγγλοι Glass Animals είναι έτοιμοι για το δεύτερο βήμα τους μετά το πολύ καλό ντεμπούτο τους, το Zaba του 2014. Το Youth, σύμφωνα με τους ίδιους, βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία που άκουσε ο τραγουδιστής τους Dave Bayley από κάποια άγνωστη γυναίκα.


 
Father John Misty - Real Love Baby
Κι ο Josh Tillman φαίνεται να έχει έντονη δημιουργική διάθεση τα τελευταία δύο χρόνια. Από συμμετοχή σε τηλεοπτικές σειρές καθώς έγραψε τους στίχους για το μουσικό θέμα της σειράς House of Cards μέχρι διαφημίσεις. Τον Μάιο είχε ανεβάσει δείγμα από ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του και μόλις προχθές η εταιρία του το ανέβασε επίσημα στο διαδίκτυο. Στην κιθάρα ακούμε τον  Thomas Brenneck των Budos Band.


 
Mudcrutch - I Forgive It All
Ο Tom Petty είναι μία από τις σημαντικότερες φιγούρες του αμερικανικού ροκ εδώ και τέσσερις γεμάτες δεκαετίες. Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Φέτος επέστρεψε στην μπάντα που είχε πριν τους Heartbreakers, κυκλοφορώντας το Mudcrutch 2 από όπου και το I Forgive It All με το βίντεο να έχει τα βαριά ονόματα ορισμένων διάσημων φίλων του. Ο Sean Penn κι ο Samuel Bayer σκηνοθετούν κι ο Anthony Hopkins πρωταγωνιστεί!


 
Daughter – No Care
Το Not To Disappear που κυκλοφόρησε τον Γενάρη είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άλμπουμ της χρονιάς ως τώρα και το No Care μάλλον το δυνατότερο κομμάτι του. Πάντοτε με τη σφραγίδα της 4AD.