Τα τραγούδια της εβδομάδας 8-14/8

Τα τραγούδια της εβδομάδας 8-14/8
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ολυμπιάδα του Ρίο είναι αναμφισβήτητα το γεγονός αυτής της εβδομάδας και οι σκανδιναβοί Liima καυτηριάζουν την πολιτική εκμετάλλευσή των αγώνων αφιερώνοντας ένα τραγούδι στους ρώσους αθλητές που αποκλείστηκαν. Στα αξιοσημείωτα των ημερών κι η επιστροφή της Norah Jones με έναν απόλυτα τζαζ δίσκο…

08 Αυγούστου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Liima – Russians
Ακόμα μία Ολυμπιάδα μόλις ξεκίνησε και είναι μία από τις πιο αντιφατικές και σκληρές Ολυμπιάδες που έγιναν ποτέ, αυτή του Ρίο. Πακτωλός εκατομμυρίων σε ένα λαό που δεν έχει καν στέγη και μία ακόμα μαύρη πολιτική σελίδα με τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών.
Οι σκανδιναβοί Liima, το συγκρότημα του φινλανδού περκασιονίστα Tatu nkkö και των δανών Mads Brauer, Casper Clausen και Rasmus Stolberg, μέλη των Efterklang και οι τρεις αφιερώνουν ένα τραγούδι.
Το Russians αναφέρεται ακριβώς σε αυτό τον αποκλεισμό με το βίντεο να κάνει ιστορική αναδρομή στην Ολυμπιάδα της Μόσχας και το μποϋκοτάζ τότε των δυτικών κρατών φιλοξενώντας και μία αφήγηση του δυτικογερμανού Ολυμπιονίκη Michael Wessing, ο οποίος εκμυστηρεύεται ότι αυτό το γεγονός τον έκανε να αποσυρθεί.
Όσο για τη σύνθεση, στηρίζεται επάνω στον ύμνο της Ολυμπιάδας της Μόσχας που είχε συνθέσει η ρωσίδα Aleksandra Pakhmutova ειδικά για την τελετή έναρξης.




 
Norah Jones - Carry On
Μακριά από την πολιτική η Norah Jones ξανακάθεται στο πιάνο της για ένα καθαρόαιμο jazz δίσκο με τη συνεργασία των Wayne Shorter, Dr. Lonnie Smith και Brian Blade, «ομόσταυλοί» της και οι τρεις στην ασφαλή μουσική φάρμα της Blue Note.


 
Warpaint - New Song
Μετά από δύο χρόνια προσωπικών καλλιτεχνικών περιηγήσεων τα τέσσερα κορίτσια των Warpaint συναντιούνται και πάλι για την κυκλοφορία νέας δουλειάς με το πρώτο τραγούδι να φέρει τον απλό τίτλο, New Song.


 
Yeasayer - Silly Me
Κι απ’ τις Warpaint στους νεοϋορκέζους psych rockers που φτιάχνουν ένα ιδιαίτερο βίντεο για το νέο τους τραγούδι.


 
Katy Goodman & Greta Morgan - Ever Fallen in Love
Οι δίσκοι με διασκευές συνήθως είναι αδιάφοροι και πολύ συχνά διαδικαστικοί. Εδώ, όμως, έχουμε δύο κορίτσια, την Katy Goodman των La Sera και την Greta Morgan των Springtime Carnivore να ενώνουν τις δυνάμεις τους επιλέγοντας τραγούδια από ονόματα όπως οι Replacements, οι Gun Club και οι Buzzcocks.


 
White Lies - Take It Out On Me
Οι White Lies είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ροκ μπάντες. Το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο Friends θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη κι αυτό είναι το δεύτερο single.


 
Atmosphere - Pure Evil feat. I.B.E
Η ραπ μάλλον έχει πάψει να συγκινεί πια και ελάχιστα είναι τα νέα ονόματα που εξακολουθούν να δημιουργούν ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως οι βετεράνοι πια  Atmosphere από την πατρίδα του Prince, τη Μιννεάπολη. Το Pure Evil είναι ένα καθαρά πολιτικό τραγούδι που ασχολείται, με τι άλλο; Την αστυνομική ρατσιστική βία που κλιμακώνεται στις ΗΠΑ.


 
Cyanna Mercury - Horse Dark As Night
Η Cyanna Mercury είναι μία από τις καλύτερες ελληνικές ροκ μπάντες των ημερών μας και το μίγμα τους ψυχεδελικού ροκ με blues πολύ ιδιαίτερο. Ανυπομονώ να τους απολαύσω και ζωντανούς στη σκηνή του Ziria Festival σε λίγες ημέρες…


 
Stonefield – Midnight
Κοντά στην ψυχεδέλεια κινούνται και οι αυστραλέζες Stonefield και το Midnight, ένα από τα νέα τραγούδια του δεύτερου άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει σύντομα.


 
Alcest - Oiseaux de Proie
Οι γάλλοι Alcest επιχειρούν μία απόδραση από τις κλασικές metal φόρμες παρότι ακούγονται αρκετά σκληροί, αλλά με μία αίσθηση gothic λυρισμού. Από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχει να μας προσφέρει η σημερινή metal σκηνή.