Πως και γιατί έμεινε τελικά εκτός οριστικά το Mega

Πως και γιατί έμεινε τελικά εκτός οριστικά το Mega
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τέλος εποχής...

11 Αυγούστου 2016
Με απόφαση (ΕΔΩ) της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, απορρίπτεται και η προσφυγή που είχε καταθέσει το Μεγάλο Κανάλι, κατά της απόφασης για το «κόψιμό» του από την διαδικασία της νέας αδειοδότησης. Επιπλέον δεν γίνεται δεκτή καμία ένσταση του Mega εναντίον των άλλων υποψηφίων της λίστας, λόγω του ότι συγκαταλέγεται πλέον στους αποκλεισμένους από την διαδικασία και ως εκ τούτου «στερείται εννόμου συμφέροντος»
 
 
Μερικοί από τους βασικούς λόγους (περίπου 10 συνολικά) για τους οποίους κόπηκε εκ νέου το Mega, ήταν η μη ύπαρξη τραπεζικής ενημερότητας για την Τηλέτυπος Α.Ε., και η μη ύπαρξη ασφαλιστικής ενημερότητας του Πήγασου, της Prime Applications και της Τηλέτυπος. Ωστόσο το κανάλι δικαιώθηκε σε κάποια από τα σημεία της προσφυγής του, με την κατάθεση νέων δικαιολογητικών.
 
Πλέον, ο αριθμός των υποψηφίων για τις 4 άδειες μεγαλώνει και φτάνει τους 9, καθώς η Γ.Γ. δέχτηκε τις αιτιάσεις των εταιρικών σχημάτων του Ιβάν Σαββίδη και των Κυπρίων επενδυτών, κι έτσι συγκαταλέγονται εκ νέου στην τελική λίστα των όσων θα έχουν το δικαίωμα να τις διεκδικήσουν.