Τα τραγούδια της εβδομάδας 22-28/8

Τα τραγούδια της εβδομάδας 22-28/8
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Metallica, οι Placebo, o Frank Ocean. Το βαρύ πυροβολικό της μουσικής βιομηχανίας χτυπάει συντονισμένα αυτή την εβδομάδα με νέες δουλειές κι εμείς αναζητάμε την ουσία της μουσικής μέσα και από τις καταθέσεις λιγότερων γνωστών όπως η Jess Williamson, οι Blaenavon κι η Emily Wells…

22 Αυγούστου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Metallica – Hardwired
Πάει καιρός που οι Metallica έχουν κολλήσει δημιουργικά και κανείς δεν γνωρίζει αν η νέα τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβρη θα καταφέρει να τους ξεβαλτώσει. Όπως κι αν έχει, όμως, έχουν χτίσει ένα μύθο από αυτούς που το ροκ πάντοτε έχει ανάγκη (ίσως και η βιομηχανία).
Οκτώ χρόνια, λοιπόν, μετά το Death Magnetic και πέντε μετά το παρεξηγημένο Lulu της συνεργασίας τους με τον σπουδαίο Lou Reed επιστρέφουν με το διπλό Hardwired… To Self-Destruct.
Συγκρότημα των σταδίων και των μεγάλων φεστιβάλ, με εκατομμύρια πωλήσεις είναι πια μία βιομηχανία από μόνοι τους κι αυτό που μένει από κάθε νέα κυκλοφορία τους είναι οι περιοδείες τους που ακόμα καταφέρνουν να συναρπάζουν με την ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής, η δεξιοτεχνία τους, αλλά και η δυναμική που ακόμα δείχνουν να διαθέτουν, καταφέρνοντας να κερδίζουν και νέους ακροατές κάθε φορά.


 


Placebo – Jesus Son
Τα ίδια, μα σε μικρότερη κλίμακα, θα  μπορούσε να πει κάποιος ότι ισχύουν και για τους Placebo. Δεν ζητάμε πια την πρωτοτυπία μα οι συνθέσεις τους εξακολουθούν να είναι εθιστικές. Στην Ελλάδα, άλλωστε, έχουν ήδη δημιουργήσει μία φανατική βάση. 20 χρόνια συμπλήρωσαν και το γιορτάζουν με την κυκλοφορία μιας συλλογής με τίτλο A Place For Us To Dream.


 
Frank Ocean – Blonde
Δυναμικά, με ένα έξυπνα στημένο μάρκετιγκ επιστρέφει ο αμερικανός ράπερ Christopher Edwin Breaux από τη Νέα Ορλεάνη για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν ένα πυροτέχνημα, που απλώς έλαμψε για λίγο με το ντεμπούτο του το 2012. Το νέο του άλμπουμ Blonde μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο στην Apple.


 
Giraffe Tongue Orchestra – Crucifixion
Με τις σούπερ μπάντες, ομολογώ, δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά, αφού συνήθως αποδεικνύονται επιχειρηματικές φούσκες. Δεν μοιάζει να ισχύει, όμως, το ίδιο για τους Giraffe Tongue Orchestra με μέλη των Mars Volta, Mastodon, Dethklok και Alice In Chains.


 
Jess Williamson – Say It
Την Jess Williamson τη γνωρίσαμε πριν δύο χρόνια με το ντεμπούτο της Native State κι αυτό που τη χαρακτήρισε από την πρώτη στιγμή ήταν η αμεσότητα και η άρνησή της να υποταχθεί στις φόρμες. Το ίδιο συνεχίζει και τώρα με την ερμηνεία της να θυμίζει έντονα την Patti Smith και τις ιστορίες της να βγάζουν κάτι σχεδόν τραγικό μέσα από την αφήγησή της. Το δεύτερο άλμπουμ της, Heart Song, κυκλοφορεί το Νοέμβρη.


 
Emily Wells – Pack Of Nobodies
Κάπως πιο πολύπλοκη η νεοϋορκέζα Emily Wells ισορροπεί ανάμεσα στη ροκ, την ποπ και την κλασική μουσική με τα έγχορδα να χαρακτηρίζουν τον ήχο της.


 
De La Soul – Drawn ft. Little Dragon
Για τους De La Soul έχουμε ξαναγράψει πρόσφατα. Οι ανανεωτές της δεκαετίας του ’90 ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ γεμάτο συνεργασίες στις 26 του μήνα κι από εκεί ξεχωρίζουμε τη συνάντησή τους με τους σουηδούς Little Dragon και την ιδιαίτερη απόψή τους για τη σύγχρονη ποπ.



Die Antwoord – We Have Candy
Ιδιαίτερη άποψη, όμως, έχoυν και οι νοτιοαφρικανοί ravers Die Antwoord μπολιάζοντας τη μουσική τους με ραπ επιρροές, καταφέρνοντας να ισορροπούν ανάμεσα στην πρόκληση και την αθωότητα.


 
Crystal Castles – Sadist
Ξεκάθαρα πολιτικά αποφάσισαν να σταθούν οι Crystal Castles με τη νέα κυκλοφορία τους Amnesty τα έσοδα των πωλήσεων της οποίας θα πάνε όλα στη Διεθνή Αμνηστία.


 
Blaenavon – Let’s Pray
Το Blaenavon είναι μια μικρή ουαλική πόλη. Είναι, όμως, και ένα από τα καλύτερα νέα βρετανικά σχήματα που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους.