Τα τραγούδια της εβδομάδας 29/8 – 4/9

Τα τραγούδια της εβδομάδας 29/8 – 4/9
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού επισήμως και οι Chromatics μας προσφέρουν ένα ιδανικό soundtrack με το νωχελικό και σκοτεινό νέο τραγούδι τους, η Law Holt αναζωογονεί την πολύπαθη βρετανική pop κι ο Mick Jenkins το ταλαιπωρημένο αμερικανικό hip-hop. Ακούμε επίσης Cass McCombs, Zakk Wylde, LUH, DJ Shadow, Raveonettes…

29 Αυγούστου 2016Chromatics – Dear Tommy
Οι αμερικανοί Chromatics είναι μία από τις πιο περίεργες περιπτώσεις της μουσικής σκηνής τα τελευταία χρόνια. Η μίξη τους punk και electropop με την italodisco είναι ομολογουμένως πρωτότυπη.
Πάνε ήδη τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία του Kill For Love και δύο χρόνια από την αναγγελία του επόμενου άλμπουμ τους Dear Tommy και ακόμα δεν έχουμε δει κυκλοφορία. Έχουμε, αντ’ αυτού μία σειρά τραγουδιών που παρουσίασαν σε άτακτα χρονικά διαστήματα για να φτάσουμε και στο ομότιτλο του άλμπουμ τους.
Ένα σκοτεινό και ατμοσφαιρικό ερωτικό τραγούδι με ένα άκρως αιματηρό βίντεο.

 


Law Holt - Love Drive Through
Η Law Holt θα είναι μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς καθώς η μέχρι πρόσφατα backing τραγουδίστρια των σκοτσέζων Young Fathers, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το προσωπικό της ντεμπούτο. Το Love Drive Through είναι το πιο πρόσφατο δείγμα…


 
LUH - Lost Under Heaven
Ο πάλαι ποτέ frontman των WU LYF, Ellery Roberts, κρύβεται πίσω από τους LUH και το Spiritual Songs For Lovers To Sing, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της φετινής χρονιάς. Εδώ, το τραγούδι που αναλύει και τα αρχικά του ονόματός τους.


 
Mick Jenkins ft. BADBADNOTGOOD – Drowning
Ο Mick Jenkins είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νέους ράπερ και σύντομα θα κυκλοφορήσει και το ντεμπούτο άλμπουμ του έπειτα από μία σειρά mixtapes που κυκλοφόρησε τα προηγούμενα δύο χρόνια.


 
DJ Shadow feat. Run The Jewels - Nobody Speak
Το τελευταίο άλμπουμ του DJ Shadow μπορεί να είναι κάπως άνισο, όμως, η συνεργασία του με τους Run The Jewels είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τραγούδια που έχει γράψει ποτέ. Τώρα απέκτησε κι ένα εξίσου συναρπαστικό βίντεο με τους πολιτικούς ηγέτες να μπλέκονται σε έναν ανεπανάληπτο καυγά.


 
The Raveonettes - A Good Fight
Ένα τραγούδι κάθε μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν οι Raveonettes κι αυτό είναι το νούμερο οκτώ από ένα άλμπουμ που αναμένεται.


 
Petite Meller – The Flute
Η γαλλίδα Petite Meller έχει χαρακτηριστεί από τον ξένο μουσικό Τύπο ως μία alternative Lady Gaga, αλλά όταν τραγουδά θυμίζει πολύ περισσότερο την Kylie Minogue. Όπως κι αν έχει το μυστήριο που την καλύπτει καθώς δεν αφήνει να γίνει γνωστό ούτε το όνομά της και η φιλοσοφημένη άποψή της –σε αντίθεση με την παιδικότητα της μουσικής της- της δίνουν μία διαφορετική αίγλη.


 
Jessie Reyez – Figures
Η καναδέζα Jessie Reyez είναι ένα ακόμα κορίτσι από τα πολλά που αγωνίζονται να βγουν από την αφάνεια με τη βοήθεια του Internet κι αυτό είναι το πρώτο ολόδικό της τραγούδι και βίντεο…


 
Zakk Wylde - Sleeping Dogs ft. Corey Taylor
Ο Zakk Wylde, γνωστός ως κιθαρίστας του Ozzy κυκλοφορεί τη δεύτερη προσωπική του δουλειά 20 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη κι εδώ συνεργάζεται με τον Corey Taylor των Slipknot σε ένα αρκετά καλό τραγούδι με ένα περίεργης αισθητικής βίντεο.


 
Cass McCombs – Bum Bum Bum
Νέο άλμπουμ και για τον Cass McCombs, έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τραγουδοποιούς του καιρού μας με το γνωστό του country, soft rock ύφος. Ακούστε το εδώ