Τα τραγούδια της εβδομάδας 5-11/9

Τα τραγούδια της εβδομάδας 5-11/9
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρία χρόνια μετά το Push The Sky Away και ένα χρόνο μετά τον θάνατο του γιου του ο Nick Cave βρίσκει το κουράγιο να επιστρέψει χαρίζοντάς μας ένα συναρπαστικό τραγούδι. Gravitysays_i, Bon Iver, M.I.A., Sampha, Cherry Glazer, Sylvan Esso, Jamie Lidell, Skylar Grey και Jack White συμπληρώνουν το ηχητικό παζλ της εβδομάδας…

05 Σεπτεμβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Nick Cave – Jesus Alone
Θα περίμενε κανείς ότι μετά την απώλεια του γιου του Arthur, πέρυσι, ο Nick Cave θα αποσυρόταν για κάποιο καιρό. Όμως, η μουσική είναι η απόλυτη δική του έκφραση. Και το γράψιμο, βέβαια. Μα το βασικό του όχημα είναι πάντοτε η μουσική.
Έτσι, λοιπόν, μόλις δύο εβδομάδες πριν προανήγγειλε τη νέα του δουλειά με τους Bad Seeds σε ένα τρέιλερ που τον βλέπαμε να μονολογεί: «What happens when an event occurs that is so catastrophic that you just change?  You change from the known person to an unknown person. So that when you look at yourself in the mirror, you recognize the person that you were, but the person inside the skin is a different person», αναφερόμενος, προφανώς, στον χαμό του παιδιού του.
Την 1η του μήνα ανέβηκε στο διαδίκτυο και το πρώτο τραγούδι από το αναμενόμενο για τις 9 του μήνα άλμπουμ του, Skeleton Tree, αλλά και ένα σύντομο κλιπ που προλογίζει την ταινία που θα βγει μαζί με τον τίτλο One More Time With Feeling.
Το τραγούδι μοιάζει περισσότερο με μία προσευχή, με τον Nick σχεδόν να απαγγέλει επάνω από τα έγχορδα που διευθύνει ο κολλητός του συνεργάτης εδώ και κάποια χρόνια Warren Ellis. Ο Cave για ακόμα μια φορά καταπιάνεται με το θείο και το άγνωστο, αλλά και τον θάνατο που κρύβεται πάντοτε στις γωνιές κάθε του ποιήματος και κάθε μυθιστορήματός του.
Σχεδόν ταυτόχρονα θα έχουμε και το γουέστερν του Jeff Bridges για το οποίο ο Nick και ο Warren έχουν γράψει τη μουσική. Οπότε μιλάμε για μία χρονιά δική του.





 
Bon Iver - 33 GOD
Για τον Justin Vernon και τους Bon Iver ξαναμιλήσαμε πριν λίγες ημέρες. Ακόμα μία σύνθεση από το αναμενόμενο άλμπουμ τους ανέβηκε στο διαδίκτυο. Ένα τραγούδι με έντονη 70s αισθητική…


 
Gravitysays_i - An Ivory Heart
Νέα δουλειά, όμως, έχουν έτοιμη και οι δικοί μας Gravitysays_i μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πιο «ταξιδιάρικες» μουσικά μπάντες. Η ψυχεδέλεια στον νέο αιώνα μέσα από το Quantum Unknown που κυκλοφορεί στις 16 του μήνα…


 
M.I.A. - Freedun ft. ZAYN
Η M.I.A. συνεχίζει να καταπιάνεται με τα καυτά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα των καιρών μας κι εδώ εστιάζει στο προσφυγικό και μεταναστευτικό.


 
Sylvan Esso – Radio
Οι αμερικανοί Sylvan Esso, το ντουέτο, δηλαδή, της Amelia Meath και του Nick Sanborn ετοιμάζονται για το δεύτερο δισκογραφικό τους εγχείρημα και το Radio μας προϊδεάζει για έναν ακόμα πολύ καλό δίσκο ηλεκτρονικής pop-folk.


 
Sampha - Blood On Me
Ο βρετανός Sampha Sisay, θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες το ντεμπούτο του με τον τίτλο Process δίνοντας συνέχεια σε μια σειρά συνεργασιών από τους SBTRKT μέχρι τον Kanye West και την Jessie Ware, μέσα από τις οποίες τον γνωρίσαμε.


 
Jamie Lidell - Building A Beginning
Κοντά ηχητικά, αν και ελαφρώς πιο παλιομοδίτης, ο επίσης βρετανός μα κάτοικος ΗΠΑ, κύριος Jamie Lidell μπορεί να μιλάει για ξεκίνημα μα φτάνει αισίως στην έκτη ολοκληρωμένη του δουλειά.


 
Cherry Glazerr - Told You I'd Be With The Guys
Οι Cherry Glazer, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και φρέσκα νέα σχήματα της αμερικανικής σκηνής υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρία Secretly Canadian κι αυτό είναι το πρώτο τους τραγούδι που κυκλοφορούν με την ετικέτα της.


 
Jack White – Carolina Drama (acoustic)
Νέα, τρόπω τινά, κυκλοφορία ετοιμάζει κι ο Jack White με ακουστικές διασκευές τραγουδιών από όλη την καριέρα του ως σήμερα. Εδώ σε μία σύνθεση από άλμπουμ των Raconteurs.


 
Skylar Grey - Come Up For Air
Η Skylar Grey δύσκολα θα αναγνωριστεί εδώ από το δήθεν «σνομπ» κοινό του ροκ και της alternative σκηνής μιας και είναι συνθέτρια επιτυχιών όπως το Love The Way You Lie της Rihanna που έγραψε μαζί με τον Eminem. Όμως, στις προσωπικές της στιγμές αποκαλύπτει ένα διαφορετικό πρόσωπο.