Πως είναι να χάνεις το γιο σου και μετά να κάθεσαι στο πιάνο να παίξεις μουσική;

Πως είναι να χάνεις το γιο σου και μετά να κάθεσαι στο πιάνο να παίξεις μουσική;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ένα από τα δίδυμα αγόρια του Nick Cave σκοτώθηκε. Ήταν 15 ετών, δοκίμασε κάτι παραισθησιογόνα, δεν υπολόγισε καλά και έπεσε σε ένα γκρεμό και χάθηκε για πάντα. Ο πόνος δεν μαζεύεται, όχι μόνος για τους γονείς του, αλλά και για το αδελφάκι του το ίδιο.  

05 Σεπτεμβρίου 2016
«Πως είναι όταν συμβαίνει ένα καταστροφικό γεγονός που αλλάζει τη ζωή σου;» αναρωτιέται ο ίδιος ο Nick Cave. Όταν σε αλλάζει, όταν γίνεσαι κάποιος άλλος, όταν κοιτάγεσαι στον καθρέφτη και το πρόσωπο που βλέπεις είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο πια...  Τραγική φιγούρα ο Nick πια, βγάζει την Παρασκευή το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Skeleton Tree». Θα έχει περισσό ενδιαφέρον, ε; 
 
To άλμπουμ είχε αρχίσει να ηχογραφείται από πριν, αλλά ολοκληρώθηκε μετά το θάνατο του μικρού Άρθουρ, τον Ιούλιο του 2015. Δηλαδή «πιάνει» και τη νέα, μαύρη, περίοδο της ζωή του. Να δούμε πως θα αποτυπωθεί ο πόνος και η θλίψη στα κομμάτια. Το ακριβώς προηγούμενο βράδυ, την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, στα Village Cinemas, θα δούμε σε 3D φάση (ταυτόχρονα με όλο τον κόσμο, παρακαλώ) το ντοκιμαντέρ «One More Time With Feeling» που μας παρουσιάζει το πως ηχογραφήθηκε το συγκεκριμένο άλμπουμ. 

Το e-tetRadio σας προσφέρει δύο διπλές προσκλήσεις. Οι δύο νικήτριες είναι η Χρυσούλα Μπεγιάζη και η Χρύσα Γιαννοπούλου. Τα ονόματά σας θα βρίσκονται στα Village Cinemas του Ρέντη, στις 9 αρχίζει η προβολή. Θα τα πούμε εκεί. 


Θα δούμε και θα ακούσουμε για τα τραγούδια και τις ιστορίες πίσω από αυτά, πιστεύουμε πως θα αξίζει ως φιλμ, αποκτά πλέον άλλη αξία. Έχουμε συνηθίσει κι εμείς με τόσους πια θανάτους, πήραμε το... κολάι.  

Πως είναι να χάνεις το γιο σου λοιπόν και μετά να κάθεσαι στο πιάνο να παίξεις μουσική; Λυτρωτικό, μήπως; Ο Φοίβος Δεληβοριάς πάντως, θυμάμαι, είχε πει πως όταν χάθηκε ο κοινός μας φίλος Νίκος Ράλλης έκανε έξι μήνες να γράψει μουσική. Πιθανότατα να βγαίνει στον καθένα καλλιτέχνη και διαφορετικά. 

* One More Time With Feeling, με σκηνοθέτη τον Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly). Η ταινία θα προβληθεί σε περισσότερες από 650 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 8 Σεπτεμβρίου, μια μέρα ακριβώς πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ. Στις 9 το βράδυ, Πέμπτη, στα Village Cinemas σε Μαρούσι, Φάληρο και Ρέντη. Και στη Θεσσαλονίκη. Θα είμαστε εκεί (εμείς στην Αθήνα).