Τα τραγούδια της εβδομάδας 12-18/9

Τα τραγούδια της εβδομάδας 12-18/9
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Zack De La Rocha επιστρέφει μετά από πολύ καιρό για να ανησυχήσει τους συντηρητικούς αμερικανούς και τους δύο υποψήφιους για την προεδρία με μία ακόμα επαναστατική όσο και απεγνωσμένη κραυγή ενώ οι Kings Of Leon συνεχίζουν το δρόμο τους προς τη… δόξα και την εμπορική εδραίωσή τους.

12 Σεπτεμβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Zack de la Rocha - Digging For Windows
Η προηγούμενη παρέα του, οι Rage Against The Machine, επέστρεψαν πριν δύο μήνες ως Prophets Of Rage κι ο Zack, ο leader που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90 με την παρουσία του και την επιθετική του έκφραση, είναι αλήθεια μας έλειπε πολύ.
Είχαμε οκτώ ολόκληρα χρόνια να τον ακούσουμε σε κάτι δικό του, από το 2008 που ως One Day As A Lion, παρέα με τον Jon Theodore, ντράμερ των Mars Volta, είχε κυκλοφορήσει ένα ep με πέντε συνθέσεις τους.
Με το Digging For Windows έρχεται να ταράξει τα νερά και να πάρει θέση απέναντι στις φανφάρες της αμερικανικής προεκλογικής περιόδου όπου οι υποψήφιοι μοιάζουν τόσο μα τόσο ίδιοι.
We digging for windows here / Where the days are all night, τραγουδάει, περιγράφοντας μία ζοφερή ζωή στο Λος Αντζελες των γκέτο και των φτωχοποιημένων για να καταλήξει δηλώνοντας πως…
Won't mark the name on a ballot / So they can be free to devour our options / And just like you I'm a target.
Το τραγούδι προσφέρεται για δωρεάν download μέσω του BitTorrent με τον Zack να μένει πιστός σε όσα πρεσβεύει εδώ και τρεις δεκαετίες ενώ το άλμπουμ αναμένεται κάπου στις αρχές της επόμενης χρονιάς.



 
Kings Of Leon - Waste A Moment
Τρία χρόνια μετά το Mechanical Bull και αρκετά μακριά από τα πιο λιτά και πιο αυθόρμητα πρώτα τους άλμπουμ οι Kings Of Leon επιστρέφουν προλογίζοντας την έβδομη ολοκληρωμένη δουλειά τους με μία σύνθεση που δεν πρωτοτυπεί, μα ακούγεται σαφώς πιο δεμένη και ενδιαφέρουσα από αυτές των δύο προηγούμενων δουλειών τους. Το αναμενόμενο άλμπουμ τους τιτλοφορείται Walls.


 
Lady Gaga - Perfect Illusion
Πολλά έχουν ειπωθεί για τη Lady Gaga και όπως κάθε μεγάλη ποπ σταρ αγαπιέται τρελά ή μισιέται με το ίδιο πάθος. Εδώ και κάποιο καιρό κάνει μία προσπάθεια να ξεφύγει από την περσόνα της προκλητικής σταρ και να δείξει κι ένα πρόσωπο περισσότερο σοβαρό, αποσκοπώντας και στο πλησίασμα ενός άλλου κοινού. Έτσι, μετά τη συνεργασία της με τον Tony Bennett επιστρέφει στη σύγχρονη ποπ σκηνή συνεργαζόμενη, όμως, με τον Kevin Parker των Tame Impala, παρακαλώ, που υπογράφει τη σύνθεση του Perfect Illusion και τον χρυσοχέρη παραγωγό Mark Ronson.


 
Siimba Liives Long - W.I.A.
Μακριά από τα φώτα της showbiz ο αιθίοπας και κάτοικος ΗΠΑ ράπερ Siimba Liives Long κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο διαδικτυακά την πρώτη του δουλειά με τίτλο Zemenays Gemiinii. Εδώ τον ακούμε να σαμπλάρει τους βραζιλιάνους Azymuth και το Manhã σε μία ιδιαίτερη μίξη jazz-funk-rap.


 
Weyes Blood - Do You Need My Love
Η Natalie Mering είναι μία από τις συμπάθειες της στήλης. Πρόσφατα είχαμε παρουσιάσει το πρώτο της single από το αναμενόμενο νέο άλμπουμ της, Front Row Seat to Earth και τώρα επιστρέφει με το δεύτερο και ακόμα δυνατότερο.


 
The Growlers - I'll Be Around
Κι από τον συναισθηματισμό και τον ρομαντισμό της Weyes Blood πάμε στο groove funk των Growlers που υπό τις οδηγίες του Julian Casablancas σε ρόλο παραγωγού εγκαταλείπουν για λίγο το surf για να ηχογραφήσουν ένα από τα πιο ξεσηκωτικά φετινά κομμάτια.


 
Alexandra Savior - M.T.M.E.
Για την Alexandra Savior είχαμε ξαναγράψει εδώ τον Ιούλιο. Επανερχόμαστε με ακόμα ένα πολύ καλό τραγούδι από το αναμενόμενο άλμπουμ συνεργασίας της με το χρυσό παιδί της βρετανικής σκηνής, Alex Turner.


 
Röyksopp - Never Ever feat. Susanne Sundfør
Οι νορβηγοί και πολύ δημοφιλείς στη χώρα μας, yksopp, συναντούν την εξαιρετική Susanne Sundfør για να ηχογραφήσουν ένα πέρα για πέρα 80s χορευτικό κομμάτι.


 
Kelly Lee Owens – CBM
Περισσότερο εγκεφαλική η ουαλή Kelly Lee Owens μετά τη συνεργασία της με την Jenny Hval στο Kingsize, επιστρέφει με μία σύνθεση που παραπέμπει στη γερμανική ηλεκτρονική σκηνή με έναν ιδιαίτερο τρόπο.


 
Pixies - Tenement Song
30 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί και το Head Carrier, η νέα δουλειά των Pixies κι αυτό είναι το τρίτο single που παρουσιάζει η μπάντα κλείνοντας τα τριάντα χρόνια της.


 
Nefeli Walking Undercover - Της Επιστροφής // Of The Way Back
Η 27χρονη Νεφέλη Λιούτα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες γυναικείες παρουσίες της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Έπειτα από τρεις πολύ ιδιαίτερες κυκλοφορίες επιστρέφει με δύο νέες συνθέσεις με πρώτη και καλύτερη το Της Επιστροφής, έναν πειραματισμό επάνω στην πολυφωνία και ένα βίντεο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από την ίδια.


 
Nefeli Walking Undercover - September // Lock Something In The Water Then Float