Από το «δεν θα προκύψει σηµαντική επίδραση στα οικονοµικά µεγέθη της Εταιρείας» στο... λουκέτο

Από το «δεν θα προκύψει σηµαντική επίδραση στα οικονοµικά µεγέθη της Εταιρείας» στο... λουκέτο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Alpha Editions, διάδοχη εταιρία των Εκδόσεων Λυμπέρη, κλείνει όσα περιοδικά «σώθηκαν» από το λουκέτο του Νοεμβρίου 2012.

05 Οκτωβρίου 2016
Συγκεκριμένα, το Hello, το 7 Μέρες TV, το ΕΓΩ, το Τηλεκοντρόλ, το Κάθε μέρα με την Αργυρώ, οι 4 Τροχοί, το Autobild και το site Myself.gr αναστέλλουν τη λειτουργία τους από σήμερα, όπως έγινε γνωστό από δημοσιογράφο που εργαζόταν στον όμιλο. Παρόλα αυτά, κάποια από τα περιοδικά θα βγάλουν μερικά φύλλα ακόμα, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά τους.

Το καλύτερο πάντως είναι το σχόλιο των ορκωτών λογιστών στον τελευταίο ισολογισμό της Alpha Editions, που αναφέρει ότι «κατά της Εταιρείας υπάρχουν σε εκκρεµότητα αγωγές οι οποίες αντιµετωπίζονται δικαστικά. Σύµφωνα µε την εκτίµηση των νοµικών συµβούλων της Εταιρείας δεν είναι πιθανό από την έκβασή τους να προκύψει σηµαντική επίδραση στα οικονοµικά µεγέθη της Εταιρείας». Ωραίοι νομικοί σύμβουλοι να σου πετύχουν. 
 
Η εταιρία που άνηκε αρχικά στον Δημήτρη Κοντομηνά (95%, αποχώρησε το 2013) και τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (5%), με έδρα τα γραφεία των Αττικών Εκδόσεων στην οδό Κηφισίας, έγινε δέκτης μεταβίβασης κάποιων από τους τίτλους που κατείχε ο -υπό κατάρρευση- όμιλος Λυμπέρη, και τους εξέδιδε (αρχικά) υπό τις οδηγίες της... Έλενας Μακρή-Λυμπέρη. Ωστόσο, βάσει δικαστικής απόφασης που βγήκε στα τέλη Αυγούστου που δικαίωνε τους εργαζόμενους στην παλιά εταιρία, η Alpha Editions θα έπρεπε ως διάδοχο σχήμα να καταβάλλει σε αυτούς δεδουλευμένα που είχαν «παραλείψει» οι Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε., και να απασχολήσει το εν λόγω προσωπικό με τους όρους εργασίας προ πτώχευσης.