Μία απάντηση στο e-tetRadio από το «ΜΕΤΡΟΝ»

Μία απάντηση στο e-tetRadio από το «ΜΕΤΡΟΝ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή ένα κείμενο που δημοσιεύσαμε στο e-tetRadio για τη διχογνωμία που παρατηρείται ανάμεσα στους καλλιτέχνες σχετικά με το υπό κατάθεσιν νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα λάβαμε μία επιστολή.

09 Οκτωβρίου 2016
Από το «ΜΕΤΡΟΝ», το γνωστό σωματείο των δημιουργών, συνθετών και στιχουργών. Ιδού: 
 
Αγαπητό e-tetRadio, κύριε Δημήτρη Κανελλόπουλε,
 
μιλώντας εξ ονόματος και των 7 δημιουργών που  αποτελούν το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνθετών Στιχουργών «ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ», θέλω να διευκρινίσω πως το γράμμα προς τα μέλη μας, που δημοσιεύτηκε στο άρθρο σας "Οι καλλιτέχνες 'πλακώνονται' μεταξύ τους" είναι ιδιωτικό, με παραλήπτες μόνο τους συνθέτες-στιχουργούς μέλη μας και καθαρά πληροφοριακό σε σχέση με την ύπαρξη των δύο σωματείων και των διαφωνιών τους επί του νέου Σχεδίου Νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα. Καλεί τα μέλη μας να καθορίσουν την ατομική τους στάση απέναντι στη θέση του ΜΕΤΡΟΝ  στο ζήτημα αυτό, σεβόμενα την αντίθετη άποψη. 
 
Το να καλλιεργείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα γύρω από τις όντως σοβαρές διαφωνίες που έχουν οι δημιουργοί τραγουδιών για το Σ/Ν δεν είναι καθόλου στις επιδιώξεις μας και μπορεί να βλάψει μόνο εμάς τους ίδιους και να ωφελήσει όσες πλευρές έχουν κάθε συμφέρον αυτή τη στιγμή από την διαίρεσή μας.Διαχωρίζουμε απολύτως τη θέση μας από τη δημοσίευση του κειμένου και δηλώνουμε πως μένουμε απολύτως συνεπείς στις διαφωνίες μας, χωρίς να «πλακωνόμαστε».
 
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία,
για το «ΜΕΤΡΟΝ»,
Φοίβος Δεληβοριάς



ΕΔΩ το ρεπορτάζ μας. Εννοείται πως είμαστε με τους καλλιτέχνες στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.