Τα τραγούδια της εβδομάδας 10-16/10

Τα τραγούδια της εβδομάδας 10-16/10
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από την ακτιβίστρια Ani DiFranco και τον Trent Reznor μέχρι την κοινωνικά προβληματισμένη Yula Kasp και τους Lambchop, διασχίζουμε έναν ολόκληρο ωκεανό, τόσο γεωγραφικά όσο και καλλιτεχνικά. Η μουσική, πάντως, προσπαθεί να αφουγκραστεί τις κοινωνικές ανησυχίες.

10 Οκτωβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Yula Kasp – Misled
Την πολωνέζα Yula Kasp ίσως να την έχουν προσέξει κάποιοι από τη συνεργασία της στα βίντεο του Rebolledo με τη μουσική του οποίου έχει πολλές ομοιότητες μα θα την αδικήσουμε αν την ταυτίσουμε.
Η Yula, κόρη οικογένειας μεταναστών στη Γαλλία συνάντησε αρκετές δυσκολίες στην προσαρμογή της, όπως εξομολογείται κι η ίδια στις συνεντεύξεις της κι ίσως αυτές οι δυσκολίες να έπαιξαν ρόλο και στην πολιτική της ματιά μέσα από τη μουσική. Δεν είναι τυχαίο ότι το βίντεο είναι γεμάτο με εικόνες από τις διαδηλώσεις που αναστάτωσαν τη Γαλλία την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Μουσικά, τώρα, παραπέμπει στο new wave των 80s, στον ήχο της Factory, ίσως, αλλά με μία μινιμαλιστική άποψη.



 
Ani DiFranco - Play God
Πολιτική, όμως, και η Ani DiFranco, μία από τις συνεπέστερες γυναίκες μουσικούς των τελευταίων τριών δεκαετιών. Στο Play God που έγραψε εν μέσω της περιοδείας της με τίτλο Vote Dammit προσπαθώντας να πείσει και να κινητοποιήσει τους αμερικανούς να ψηφίσουν, να συμμετέχουν και να κινητοποιούνται, ασχολείται με τα δικαιώματα των γυναικών.


 
Lambchop – NIV
Ο Kurt Wagner και η παρέα του επιστρέφουν με νέο άλμπουμ που κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου και μετά το διάρκειας 18 λεπτών Hustle που παρουσίασαν πριν περίπου δύο μήνες τώρα έρχονται με ένα πιο βατό τραγούδι, παρότι ο ηλεκτρονικός ήχος του και ο ρυθμός τους απομακρύνει από το γνωστό φολκ ύφος τους. Ο τίτλος του άλμπουμ FLOTUS (For Love Often Turns Us Still) ενώ το NIV μάλλον είναι αναφορά στην έκδοση της Βίβλου New International Version.


 
Goat - Union of Mind and Soul
Κάπου ανάμεσα στο κιτς και την ψυχεδέλεια οι μυστηριώδεις σουηδοί Goat κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ, Requiem και το Union of Mind and Soul, ένα παράξενο τραγούδι βασισμένο επάνω στη μουσική των Άνδεων.


 
Charley Crockett - In The Night
Ο Charley Crockett είναι μάλλον ένα από τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Προερχόμενος από το Τέξας ξεκίνησε να παίζει μουσική στους δρόμους για να βρεθεί στη Νέα Υόρκη να παίζει με ένα σχήμα του δρόμου, τους Trainrobbers. Εκεί τον ανακάλυψε κι η μουσική βιομηχανία για να τον συναντήσουμε κι εμείς και να γνωρίσουμε τον μουσικό που συνδυάζει τον Bill Withers με τον Dr John και τα blues.


 
Weezer – I Love The USA
Η θεότρελη παρέα του Rivers Cuomo κυκλοφορεί μία deluxe edition του White Album της όπου περιέχεται και το I Love The USA. Στο βίντεο ο κωμικός Patton Oswalt εισβάλλει στο οβάλ γραφείο και μαζί με τον Rivers Cuomo που παριστάνει τον πράκτορα του FBI προκαλούν κατά λάθος μία πυρηνική έκρηξη.


 
Trent Reznor & Atticus Ross – A Minute To Breathe
Πολύ πιο σκοτεινή η ατμόσφαιρα της μουσικής του Trent Reznor και του Atticus Ross για το ντοκιμαντέρ του Leonardo DiCaprio με τον τίτλο Before The Flood. Μαζί τους κι ο Gustavo Santolalla, από τα μεγαλύτερα ονόματα κινηματογραφικής μουσικής τα τελευταία χρόνια.


 
Harlea – Miss Me
Κι από τις ΗΠΑ στο Λονδίνο για να συναντήσουμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες ροκ γυναικείες παρουσίες που αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά μέσα στο 2017. Η 22χρονη Harlea κατάφερε να ξεχωρίσει από τα εκατομμύρια μουσικών ανά τον κόσμο μέσα από το Internet.


 
Lady Gaga - Million Reasons
Όσοι παρακολουθείτε τη στήλη θα απορήσετε ίσως με την επιλογή ενός τραγουδιού της Lady Gaga, μα η μουσική δεν έχει ετικέτες. Η σούπερ ποπ σταρ, λοιπόν, κυκλοφορεί ένα άλμπουμ country κάνοντας ένα τολμηρό βήμα που το υποστηρίζει και με περιοδεία σε κλαμπ του αμερικανικού νότου. Το Million Reasons είναι ένα υποδειγματικό country-pop ερωτικό τραγούδι.


 
The Faint - Young And Realistic
Οι Faint είναι η μπάντα από την οποία ξεκίνησε ο Conor Oberst ή Bright Eyes, αν προτιμάτε οι οποίοι μετά από σχεδόν 20 χρόνια ζωής κυκλοφορούν μία συλλογή και τρία νέα τραγούδια, όπως και το Young and Realistic που παραπέμπει αρκετά στον Gary Numan.