Καλό είναι που υπάρχει το ThePressProject, μόνο καλό για τη δημοσιογραφία

Καλό είναι που υπάρχει το ThePressProject, μόνο καλό για τη δημοσιογραφία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα το απόγευμα βρέθηκα στα γραφεία του ThePressProject, στα κάπως έρημα γραφεία του. Προηγήθηκαν κάποια γεγονότα που υποθέτω οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε πληροφορηθεί.

10 Οκτωβρίου 2016
Μία απεργία των εργαζόμενων εκεί τις τελευταίες ημέρες για μία μικρή καθυστέρηση στη μισθοδοσία είχε ως αποτέλεσμα να σιγήσει το site, προσωρινά όμως. Ο κόσμος  ανταποκρίνεται όπως μαθαίνω, ένα συγκινητικό κείμενο του Κώστα Εφήμερου (διαβάστε ΕΔΩ) λειτούργησε κι ευαισθητοποιήθηκε ένα μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού του ThePressProject.
 
Το e-tetRadio συνεργάζεται με το TPP, τα παιδιά εκεί είναι υπεύθυνα για την τεχνική μας υποστήριξη και, προσωπικά, αρθρογραφώ ανταλλακτικά (όχι όσο συχνά θα έπρεπε αλλά ας όψεται - ΕΔΩ). Έχουν ακουστεί πολλά θετικά για το TPP και τον Εφήμερο, αλλά και κάποια αρνητικά, ιδίως σε όσα αφορούν τα εργασιακά. Ήταν και σε κόντρα με τον Άρη Χατζηστεφάνου τον οποίο επίσης εκτιμώ, υπήρξε ένα ζήτημα (και υπάρχει) ανάμεσά τους
 
Καταθέτοντας την προσωπική μας εμπειρία ως e-tetRadio μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν αντιμετωπίσαμε ή αντιμετωπίζουμε το παραμικρό θέμα με το TPP. Οικονομικά δε πολύ περισσότερο. Το αντίθετο μάλιστα, η τεχνική τους εταιρία ήταν πολύ ok απέναντί μας. Όσο για το εργασιακό περιβάλλον μέσα εκεί, παρουσιάζεται εξαιρετικά φιλικό (ως προς το... χρήστη). Τέλος πάντων δεν μπαίνω στα εσωτερικά τους, δεν θέλω να μπω, σταματώ εδώ.
 
Μπορώ όμως να επαναλάβω αυτό που λέμε και στον τίτλο: μόνο καλό για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι που υπάρχει το ThePressProject. Ακόμα και αν κάποιοι διαφωνείτε με την αριστερή, πολιτική, γραμμή του δεν νομίζω να έχετε αντίρρηση; Εκτός κι αν πιστεύετε πως είναι εκεί που είναι, το συγκεκριμένο site, για να εξυπηρετεί συμφέροντα και να προχωρά σε πολιτικό service. Το πιστεύετε; Αν ναι, είστε λάθος...  

update: ΕΔΩ ένα νέο κείμενο, σημερινό, του Κώστα Εφήμερου. Αισιόδοξο πλέον.