«Σίγησε» (ξανά) η ERTopen στους 106.7

«Σίγησε» (ξανά) η ERTopen στους 106.7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έγινε κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής του σταθμού, στην Πάρνηθα.

26 Οκτωβρίου 2016
Είναι η τρίτη φορά, μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που το -υπό τον έλεγχο της ΠΟΣΠΕΡΤ- αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο σιγεί από τα FM. Την περασμένη Δευτέρα κατασχέθηκαν τα μηχανήματα από τα οποία εξέπεμπε η ERTopen, με αποτέλεσμα να διακοπεί (προσωρινά;) η λειτουργία της και ήδη στην θέση της να βγαίνουν πειρατές. Σε ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «προσπαθεί με την κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής να μας φιμώσει", απαιτώντας "ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να μας επιστραφεί ΟΛΟΣ ο εκδικητικά κατασχεμένος εξοπλισμός». Η πρώτη επιχείρηση έγινε πέρσι τον Σεπτέμβριο, ενώ η δεύτερη τρεις μήνες μετά. Η κυβέρνηση επιμένει στη... δημοκρατία.
 
Η ERTopen κράτησε «ζωντανή» την ΕΡΑ για δύο χρόνια, κατά την περίοδο του "μαύρου", τόσο διαδικτυακά όσο και αναλογικά. Συνεχίζει ωστόσο να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, εκπέμποντας σε μια συχνότητα που δεν αξιοποιείται από την ΕΡΤ -του πρώην Φιλία FM, που μπήκε στην θέση του... ανύπαρκτου ραδιοφώνου της Βουλής. Χωρίς να λογίζεται ως πρόγραμμα της ΕΡΑ ή να έχει κάποιου είδους άδεια.

«Σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικά κατάσχεσαν τα μηχανήματα της ERTopen, μαθαίνουμε, και διέκοψαν την μετάδοση της στα FM» γράφει η Βασιλική Σιούτη. «H ERTopen είναι ένας σταθμός ελεύθερης έκφρασης που αναμεταδίδεται και από άλλους σταθμούς στα FM στην περιφέρεια και θα συνεχίσει να λειτουργεί στο διαδίκτυο ενώ γίνονται προσπάθειες άμεσα να ξαναεκπέμψουν στο λεκανοπέδιο και πάλι μέσω των FM».