Πάμε για νέες τηλεοπτικές άδειες

Πάμε για νέες τηλεοπτικές άδειες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία και συνολικά 5 συνεδριάσεις, το ΣτΕ με ψήφους 14-11 ακύρωσε ουσιαστικά τον νόμο Παππά με τον οποίο δόθηκαν οι 4 νέες άδειες.

26 Οκτωβρίου 2016
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως οι οποιεσδήποτε διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα ξεκινήσουν σχεδόν από μηδενική βάση. Με τον διαγωνισμό που έγινε πριν περίπου 2 μήνες να βγαίνει άκυρος, καθώς με τον νόμο Παππά παρακάμφθηκε το ΕΣΡ, που είναι το αρμόδιο όργανο για την διαγωνιστική διαδικασία, με τα χρήματα που εισπράχθηκαν εως τώρα να επιστρέφονται στους πλειοδότες του διαγωνισμού.
 
Ωστόσο (και) από επίσημα κυβερνητικά χείλη, ανακοινώθηκε μετά από λίγη ώρα ότι τόσο στα υπάρχοντα 8 κανάλια (Mega, ANT1, Alpha, Σκάι, Star, E TV, ΑΡΤ και Μακεδονία TV) όσο και στα εταιρικά σχήματα των Μαρινάκη (One Channel) και Σαββίδη, παραχωρείται βεβαίωση λειτουργίας.

Θα πληρώσουν ένα τίμημα και θα πληρούν όσα πρόβλεπε ο νόμος Παππά (κτιριακά, υποδομές, προσωπικό). Τα χρήματα θα έχουν σχέση με το τίμημα που προέκυψε από τις δημοπρασίες