Τα τραγούδια της εβδομάδας 31/10 – 6/11

Τα τραγούδια της εβδομάδας 31/10 – 6/11
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι ενώ περιμένουμε το ΕΣΡ, τις άδειες, την ανάπτυξη, τον Ομπάμα, τις αμερικανικές εκλογές, το νέο μνημόνιο, φοράμε τα ακουστικά μας κι αφήνουμε τον θόρυβο απ’ έξω για να ακούσουμε τον Kevin Morby, τις Pussy Riot, την Charli XCX, τον Sundayman, τους Shins και μερικούς ακόμα δραπέτες.

01 Νοεμβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Kevin Morby - Beautiful Strangers 

Τα τραγούδια διαμαρτυρίας είναι ένα είδος προς εξαφάνιση στη σημερινή μουσική και καθώς η μουσική βιομηχανία δείχνει να καταφεύγει στις εύκολες λύσεις των εφήμερων pop stars είναι και σχεδόν υποχρέωσή μας να επισημαίνουμε ό,τι ξεφεύγει από τα στάνταρ τους.
Ο Kevin Morby, εδώ, γράφει σχεδόν για τα πάντα. Τον πόλεμο, την τρομοκρατία, τις επιθέσεις στο Παρίσι, το Ορλάντο, τα όπλα σε μία μπαλάντα που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο παίξιμο της κιθάρας του με τον ήχο που τον χαρακτήρισε εδώ και χρόνια, πατώντας στους μουσικούς δρόμους που άνοιξαν ήδη από τη δεκαετία του ’60 ο Bob Dylan, ο Neil Young και άλλοι φολκ και ροκ τραγουδοποιοί.
Το τραγούδι γράφτηκε για τον οργανισμό Everytown for gun safety και τα έσοδά του θα πάνε όλα για την ενίσχυσή του.
Το νέο του άλμπουμ Singing Saw είναι μία από τις καλύτερες στιγμές του 2016 και έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτό απ' τις αρχές του χρόνου με το Dorothy και το I Have Been To The Mountain.



 
clipping. - Fat Fingers
Πολιτικοί ούτως ή άλλως και οι clipping. απ’ το Λος Άντζελες συμμετέχουν κι αυτοί με ένα τραγούδι τους στην καμπάνια “30 days, 30 songs” ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ που σε λίγες ημέρες θα διεκδικήσει την προεδρία.


 
Death Team - Messed Up
Ακούγοντας το ντουέτο των σουηδών Johen Rafael Tilli (πιάνο και παραγωγή) και Mayka Edd (φωνητικά και στίχους) το μυαλό σου πάει αμέσως στην Charli XCX και την ιδιαίτερη hip-hop pop της. Διαβάζοντας γι’ αυτούς μαθαίνεις ότι η Charli είναι φανατική θαυμάστριά τους και επιβεβαιώνεσαι.


 
Charli XCX - After The Afterparty feat. Lil Yachty
Κι αφού μιλήσαμε για την Charli XCX ας την συναντήσουμε στο νέο της πόνημα με τη συνεργασία του αμερικανού Lil Yachty και ένα αρκετά τολμηρό βίντεο, όπως το συνηθίζει, άλλωστε.


 
Sundayman – Alive
Τρίτο άλμπουμ για τον Sundayman, έναν από τους πιο ενδιαφέροντες έλληνες μουσικούς της ηλεκτρονικής σκηνής και της synthwave. Η χρήση αναλογικών synthesizers παραπέμπει στον ήχο της δεκαετίας του ’70 και των πρωτοπόρων της σκηνής με τον απόηχο της γερμανικής και της γαλλικής σκηνής.


 
Hazel English - Make It Better
Από το Σύδνεϋ στην Καλιφόρνια για σπουδές και, τελικά, μόνιμη κάτοικος η 25χρονη Hazel English κυκλοφορεί το ντεμπούτο EP της με το Make It Better να ξεχωρίζει και να ακούγεται σαν ύμνος της σύγχυσης για όλων όσων δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν.


 
The Shins - Dead Alive
Ως δωράκι για το Halloween δηλώνουν ότι κυκλοφορούν αυτό το τραγούδι και το βίντεο οι Shins που μέσα στο 2017 θα κυκλοφορήσουν τη νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά.


 
Allison Crutchfield - Dean's Room
Η αδελφή της Kate Crutchfield των Waxahatchee (σχεδόν ένα προσωπικό της πρότζεκτ) έχει μία πορεία μέσα από δύο  άγνωστα στην Ελλάδα σχήματα (και τι είναι γνωστό, άραγε, εδώ;), τους P.S. Elliott και τους Swearin’. Εδώ μόνη της πια σ’ ένα εξαιρετικό δείγμα της θηλυκής πλευράς του αμερικανικού indie.


 
Pussy Riot – Organs
Με στίχους όπως «ο πρόεδρός μου έχει αντικαταστήσει το πέος του με βαλλιστικούς πυραύλους» οι Pussy Riot επιστρέφουν επιθετικές όσο ποτέ και προκλητικές, ως συνήθως, έχοντας στο πλευρό τους τον David Sitek των TV On The Radio.


 
s a r a s a r a – Supernova
Η γαλλίδα s a r a s a r a  είναι μία ακόμα απόδειξη της μεγάλης επιρροής της Bjork στη σημερινή μουσική σκηνή. Εξώκοσμη, σχεδόν, ιδιότροπη κι αυτή, παρότι στην κανονική της ζωή είναι απλώς μία υπάλληλος σε μία εταιρία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.