Ρε μαλάκα, για την ΑΕΚ θα φτιάξεις καμιά ταινία;

Ρε μαλάκα, για την ΑΕΚ θα φτιάξεις καμιά ταινία;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν Άνοιξη, ίσως και πιο πριν, όταν συζητώντας με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη μου έλεγε για την ταινία που γύριζε εκείνο το διάστημα για τον ΠΑΟΚ. «Εμείς οι ΠΑΟΚτζήδες παραμένουμε ακόμη ρομαντικοί. Δεν είναι υπέροχο;» μου έλεγε.

03 Νοεμβρίου 2016
«Αλλά κι εμείς της ΑΕΚ είμαστε ρομαντικοί» του απαντούσα και του πέταγα το μπαλάκι: «ρε μαλάκα, για την ΑΕΚ θα φτιάξεις καμιά ταινία;». Γέλαγε τρανταχτά. Να βρείτε ΑΕΚτζή σκηνοθέτη μου έλεγε. Ήταν άλλωστε κατηγορηματικός, δεν θα έφτιαχνε ποτέ ταινία για άλλη ομάδα. «Με τίποτα! Εγώ δεν κάνω διαφημιστικά ούτε βιομηχανικά ντοκιμαντέρ. Αυτή η δουλειά δεν είναι μια “παραγγελιά” αλλά μια δική μου κατάθεση ψυχής».
 
Ο Νίκος έφυγε τον Ιούνιο, μία ζεστή μέρα του Ιουνίου. Ξημερώματα. Αλλά το έργο του παραμένει. Όπως και η αύρα του σε εμάς τους φίλους του αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Ένα πέπλο τυλίγεται γύρω μας και πλέον, όσο περνάει ο χρόνος, γίνεται γλυκό και νοσταλγικό
 
Η ταινία του Νίκου είναι έτοιμη. Το «90 Χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το Μέλλον» θα κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη (που αλλού...) το Σάββατο, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Θα το παρουσιάσει η Μαρίνα Δανέζη, παραγωγός της ταινίας, σκηνοθέτης και σύντροφός του.
 
Είχαμε κανονίσει με το Νίκο και θα ανεβαίναμε μαζί στη Θεσσαλονίκη, ήθελα του έλεγα να ζήσω λίγο ατμόσφαιρα γηπέδου μέσα σε κινηματογράφο. Με συνθήματα και πανηγυρισμούς. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να πάω. Θα το δω το φιλμ στην ώρα του.