Τα τραγούδια της εβδομάδας 21-27/11

Τα τραγούδια της εβδομάδας 21-27/11
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τους CRX και την τονωτική τους ροκ ένεση στην folk, που μαζί με την μαύρη μουσική φαντάζουν κυρίαρχες τάσεις στη σημερινή μουσική σκηνή. Luke Temple, Julie Byrne, Cory Hanson, Xiu Xiu, Magnetic Fields, Kate Nash, Tinariwen, Emeli Sande και Rapsody τα μουσικό μωσαϊκό μας γι’ αυτή την εβδομάδα.

21 Νοεμβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
CRX - Broken Bones
Δημιούργημα του Nicholas Valensi των Strokes, οι CRX χαρακτηρίζονται από τον ήχο της κιθάρας του που χρωματίζει και τον ήχο της παρέας του Julian Casablancas και έχουν κυκλοφορήσει ένα από τα πιο αξιόλογα ντεμπούτο άλμπουμ της χρονιάς με τον τίτλο New Skin.
Ξεχάστε το punk και το new wave. Οι CRX είναι αυθεντικό rock ‘n’ roll με αρκετή δόση metal και ίσως και ολίγη glam pop από τα χρόνια του Marc Bolan.
Σε μια εποχή που το ροκ υποχωρεί κυκλοφορίες σαν αυτή του δίνουν μία τονωτική ένεση.



 
Luke Temple - Maryanne Was Quiet
Μπορεί πριν λίγες ημέρες να χάσαμε τον Leonard Cohen, όμως η κληρονομιά του θα μείνει να φωτίζει γενιές και γενιές μουσικών. Ένας από αυτούς κι ο νεοϋορκέζος Luke Temple με το μοναδικό αφηγηματικό του ύφος.


 
Julie Byrne – Natural Blue
Στα ίδια χνάρια κι η Julie Byrne με τα έγχορδα να δίνουν ένα πιο δραματικό τόνο και την εύθραυστη φωνή της να χαρίζει μία ιδιαίτερη θηλυκότητα στις μελωδίες της.


 
The Magnetic Fields - '13 Big Enough for Both of Us
Οι Magnetic Fields του Stephin Merritt έχουν φτιάξει ένα δικό τους στυλ που κάποιοι το ονομάζουν και baroque pop.Η νέα τους δουλειά θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του ΄17 κι αυτό είναι το πρώτο δείγμα.


 
Xiu Xiu – Wondering
Εξίσου χαρακτηριστικός κι ο ήχος των Xiu Xiu του Jamie Stewart με αρκετή δόση πειραματισμού κι επιρροές που ξεκινούν από την folk και φτάνουν μέχρι την art pop και τον David Bowie. Το 13ο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη χρονιά.


 
Cory Hanson - Ordinary People
Τον Cory Hanson τον μάθαμε από τους Wand κι εδώ, μακριά από τον psych ήχο της μπάντας του ηχογραφεί την πρώτη του προσωπική δουλειά αποκαλύπτοντας έναν διαφορετικό εαυτό μέσα από μία μπαλάντα που θυμίζει Marianne Faithfull.


 
Tinariwen – Sastanàqqàm
Νέο άλμπουμ και για τους βορειοαφρικανούς Tinariwen με τον χαρακτηριστικό afro blues ήχο τους.


 
Kate Nash - My Little Alien
Η Kate Nash ξεκίνησε ελπιδοφόρα αποσπώντας μάλιστα κι ένα Brit Award για το ντεμπούτο της. Το δεύτερο άλμπουμ της δεν πήγε καλά εμπορικά και έφτασε να κυκλοφορήσει την τρίτη της δουλειά μόνη. Τώρα, τη συναντάμε στο επόμενο βήμα της.


 
Emeli Sandé - Garden ft. Jay Electronica, Áine Zion
Η Emeli Sande είναι μία από τις καλύτερες φωνές των τελευταίων ετών. Χαρισματική τραγουδίστρια που καταφέρνει ακόμα να μην παγιδευτεί, όπως για παράδειγμα η Adele, στην επιτυχία. Αλλοτε soul και r ‘n b, άλλοτε pop, τραγουδάει με πάθος χωρίς να προσπαθεί να επιδείξει τις φωνητικές δυνατότητές της. Το τελευταίο της άλμπουμ είναι ένα από τα καλύτερα αυτής της χρονιάς.


 
Rapsody – Crown
Έχοντας ένα σωρό συμμετοχές σε ηχογραφήσεις άλλων, αρκετά mixtapes και μόλις ένα άλμπουμ ως τώρα στο ενεργητικό της η Rapsody δεν φιλοδοξεί να γίνει μία σταρ της μαύρης μουσικής. Είναι, όμως, μία από τις καλύτερες γυναίκες εκπροσώπους της ραπ σκηνής σήμερα. Φιλοσοφημένη, καυστική και ανήσυχη.