Είδαμε τους Allah-Las και μυρίσαμε λίγο καλοκαίρι πριν το χειμώνα

Είδαμε τους Allah-Las και μυρίσαμε λίγο καλοκαίρι πριν το χειμώνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καθώς ο κόσμος της Αθήνας ετοιμάζεται για τον χειμώνα, το Piraeus Academy θύμιζε καλοκαιρινό μπαράκι το προπερασμένο Σάββατο, χάρη στους Allah-Las και την αύρα της Καλιφόρνιας που μετέδιδαν. 

24 Νοεμβρίου 2016
Του Μανώλη Χαρτίδη
 
Η βραδιά ξεκίνησε στις 20:30. Μπορεί ο χώρος να ήταν σχετικά άδειος, αλλά οι Social End Products φρόντισαν να το γεμίσουν με τη psychedelic μουσική και τον 60’s ήχο τους. Τα τραγούδια τους διέφεραν μεταξύ τους τόσο στο ύφος όσο και στη γλώσσα με ορισμένα απ' αυτά να έχουν ελληνικό στίχο και άλλα αγγλικό. Το γεγονός αυτό έδειξε να μπερδεύει το κοινό που συνεχώς αναρωτιόταν αν ακούει ελληνικά ή όχι. Οι ίδιοι ήταν απόμακροι, η μουσική τους όμως έφτιαξε μια χαλαρή και πιο κεφάτη ατμόσφαιρα στον περισσότερο, πια, γεμάτο χώρο.
 
Μετά από ένα διάλειμμα μισής ώρας, κατά τις 10, ανέβηκαν στη σκηνή οι Allah-Las. Άνοιξαν με το instrumental «Ferus Gallery» και το κοινό έδειχνε να μπαίνει σε surf διάθεση. Με την εισαγωγή του «Busman’s Holiday» οι εκδηλωτικοί fans χόρευαν έντονα ενώ οι πιο εγκρατείς υπέκυψαν στη ρυθμική κίνηση που τους προκαλούσε η μουσική.
 
Με τα επόμενα κομμάτια τίμησαν τον καινούριο δίσκο τους «Calico Review» με το «Could be you» να συνοδεύεται από κραυγές και χορό. Στη συνέχεια ο τραγουδιστής Miles Michaud άφησε το χαρωπό του μειδίαμα και σοβάρεψε για να ζητήσει συγνώμη για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Γρήγορα όμως επέστρεψε στο εύθυμο mood του και συνέχισε να το μεταδίδει στο κοινό με το μελωδικό Sacred Sands και το ρομαντικό Catalina.
 
Μετά από αυτό το πιο συναισθηματικό διάλειμμα το συγκρότημα συνέχισε με πιο ανεβαστικά κομμάτια και το ακροατήριο ανταποκρίθηκε με χορό που έφτασε στο αποκορύφωμα με το «Catamaran» και το «Tell me what’s on your mind» με το οποίο και κατέβηκαν από τη σκηνή.
 
Ο κόσμος όμως με κραυγές και σφυρίγματα ζητούσε κι άλλο. Ετσι οι Allah-Las ανέβηκαν ξανά στη σκηνή με τον Michaud να παίρνει θέση πίσω από τα ντραμς και τον ντράμερ Matthew Correia και τις μαράκες του στο μικρόφωνο για να τραγουδήσει το «Long Journey». Αφού ο καθένας επέστρεψε στο πόστο του έπαιξαν το «Every Girl» και αποχαιρέτησαν οριστικά το κοινό.
 
Μετά από μιάμιση ώρα περίπου υπό τους ήχους της Καλιφόρνιας και του surf οι θεατές δεν μπορούσαν παρά να επιστρέψουν στη φθινοπωρινή Αθήνα πλημμυρισμένοι με καλή διάθεση και μια εμφανή λαχτάρα για καλοκαίρι.