Τα τραγούδια της εβδομάδας 5-11/12

Τα τραγούδια της εβδομάδας 5-11/12
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της μα η μουσική της τα ανοίγει και απορροφά κουλτούρες που αναμειγνύονται στις πόλεις της. Η Laura Marling επιστρέφει με ένα από τα καλύτερα τραγούδια της ώς τώρα, οι Sinkane και Jain χρωματίζουν πολυεθνικά, οι Grandaddy επιστρέφουν κι οι Stones επισκέπτονται τους πνευματικούς γονείς τους…

05 Δεκεμβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Laura Marling – Soothing
Είναι λίγο για την Laura Marling να φυλακιστεί στα πλαίσια ενός και μόνο είδους και μετά από μία σπουδαία, ούτως ή άλλως, πορεία με ορισμένα εξαιρετικά δείγματα folk τραγουδοποιίας αποφασίζει να ξεφύγει.
Στο νέο της τραγούδι ακούγεται σαν μία νέα Rickie Lee Jones.
Μελαγχολική, ρυθμική, πιο θηλυκή από ποτέ και προκλητική με ένα υψηλής αισθητικής βίντεο…



 
The Rolling Stones - Ride 'Em On Down
Οι Rolling Stones παίζουν απλά για το κέφι τους πια. Ίσως και για το κέρδος. Στο νέο τους άλμπουμ δέκα χρόνια μετά το τελευταίο τους διασκευάζουν τα τραγούδια των εφηβικών ηρώων τους της μαύρης Αμερικής του rhythm and blues. Και δεν μπορείς παρά να τους βγάλεις το καπέλο. Ήταν, είναι και θα παραμείνουν η μεγαλύτερη ροκ μπάντα. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η γνωστή από τη σειρά ταινιών Twilight, Kristen Stewart.


 
Grandaddy - A Lost Machine
Παρότι είκοσι χρόνια συγκρότημα οι αμερικανοί Grandaddy φτάνουν μόλις στο πέμπτο άλμπουμ τους έπειτα από μία διακοπή δέκα ολόκληρων χρόνων. Το Last Place θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου του 2017.


 
Strand of Oaks - Radio Kids
Οι επίσης αμερικανοί Strand Of Oaks, αντιθέτως, δείχνουν πολύ πιο παραγωγικοί, αλλά και δημιουργικοί. Έτσι, επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο τους φτάνουν κιόλας στο πέμπτο άλμπουμ τους από όπου και το πρώτο δείγμα. Το Radio Kids, ένα γνήσιο ροκ και ξεσηκωτικό τραγούδι.


 
Sinkane - U'Huh
Κι από την Αμερική στην Ευρώπη και τη Μ. Βρετανία για να συναντήσουμε έναν ξεχωριστό μουσικό. Ο Sinkane ή Ahmed Gallab, βρετανός, σουδανικής καταγωγής γεννημένος στο Λονδίνο ανακατεύει με μοναδικό τρόπο την pop, το funk και τη σουδανέζικη λαϊκή μουσική φτιάχνοντας ένα πολύ προσωπικό ήχο.


 
Jain – Makeba
Στα ίδια χνάρια κι η γαλλίδα Jain με καταγωγή κατά το ήμισυ από την Μαδαγασκάρη είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της pop στην Γαλλία και την κεντρική Ευρώπη, γενικότερα.


 
Biffy Clyro - Re-arrange
Το έβδομο άλμπουμ τους, Ellipsis, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο και έγινε το δεύτερο Νο 1 για το σκοτσέζικο συγκρότημα που στην Ελλάδα παραμένει σχεδόν άγνωστο. Από εκεί και το τελευταίο single τους…


 
Tim Darcy - Tall Glass of Water
Leader των Ought από το Μόντρεαλ ο Tim Darcy κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο την πρώτη του προσωπική δουλειά και το Tall Glass Of Water θυμίζει αρκετά τους Strokes.


 
Run The Jewels - Legend Has It
Για την παρέα του El-P και του Killer Mike έχουμε ξαναμιλήσει εδώ και πώς αλλιώς να γινόταν αφού δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της μαύρης μουσικής στις μέρες μας.


 
Angel Haze – Resurrection
Εξίσου σημαντικό όνομα για την μαύρη μουσική και η φρέσκια Angel Haze αν και ακούγεται περισσότερο ακατέργαστη, αλλά και επιθετική από τους Run The Jewels.