Ξόδεψαν 37 εκατ. ευρώ στον Αθήνα 9.84 για αρώματα και κομπολόγια

Ξόδεψαν 37 εκατ. ευρώ στον Αθήνα 9.84 για αρώματα και κομπολόγια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την παραπομπή 16 ατόμων για κακούργημα προτείνει ο εισαγγελέας εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας.   

05 Δεκεμβρίου 2016
Ο εισαγγελέας Εφετών ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο 15 πρώην διοικούντες και διευθύνοντες του «Αθήνα 9,84» κι ένας ακόμη επιχειρηματίας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι κι ένας βουλευτής, ο Γιώργιος Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό και η δικογραφία του διαβιβάστηκε στη Βουλή. Άλλα ονόματα δεν έγιναν γνωστά. 

«Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος» δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης  στο ΑΠΕ/ΜΠΕ επισημαίνοντας ότι εμπλοκή του ονόματος του έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή του στο ΔΣ του σταθμού ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων. «Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του ΔΣ και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος».
 
Τα 37 εκατ, ευρώ ξοδεύτηκαν το διάστημα από το 2003 και ως το 2010 (και να ήταν τα μόνα;) και αφορούν από έξοδα δημοσίων σχέσεων (182.645 ευρώ μόνο το 2010) αλλά και άλλα, εντελώς κουφά, όπως μανικετόκουμπα, τσάντες και ζώνες, ταξίδια, λουλούδια, ρολόγια, μέχρι και smart phones. Επίσης αναγράφονται δαπάνες για χιλιάδες σουβέρ, σελιδοδείκτες, αναψυκτικά, κορνίζες και κομπολόγια!

Υπενθυμίζουμε ο Αθήνα 9.84 κοστίζει στους δημότες περισσότερο από 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Να τον άκουγε και κανένας...