Τα τραγούδια της εβδομάδας 12-18/12

Τα τραγούδια της εβδομάδας 12-18/12
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα comeback του rock θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η λίστα μας γι’ αυτή την εβδομάδα με την επιστροφή των Jesus And Mary Chain, τον Ryan Adams και τον Fred Thomas. Last Shadow Puppets, Hurray For the Riff Raff, Kristin Kontrol, Austra, Young M.A., Sam Patch κι η δική μας Sissi Rada προσθέτουν τα κομμάτια τους στο ηχητικό patchwork μας…

12 Δεκεμβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
The Jesus And Mary Chain – Amputation
20 ολόκληρα χρόνια πέρασαν και πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι καλό μία μπάντα να ξαναφτιάχνεται μετά από τόσο μεγάλη διακοπή. Μα, πώς να το πεις αυτό για την τρομερή παρέα των σκοτσέζων Jesus And Mary Chain που επανέφεραν την τέχνη του θορύβου και έχουν προσφέρει ένα άλμπουμ σαν το Psychocandy;
Ο Jim Reid, λοιπόν, και οι μουσικοί του σύντροφοι επιστρέφουν με το πρώτο τους άλμπουμ μετά το Munki του 1998 και το πρώτο τους νέο τραγούδι μετά το All Things Must Pass του 1998.
Damage and Joy ο τίτλος του έβδομου στούντιο δίσκου τους, που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017.



 
Ryan Adams - Do You Still Love Me?
Με νέα δουλειά, όμως, θα καλωσορίσουμε και τον Ryan Adams μέσα στο 2017. Ο τίτλος αυτής, Prisoner, και το πρώτο δείγμα ένα καθαρόαιμο ροκ τραγούδι που τον φέρνει πιο κοντά στον Tom Petty ή τον John Mellencamp και τον απομακρύνει από τις country φόρμες του.


 
Fred Thomas – Voiceover
Στα ίδια πλαίσια κι ο καναδός Fred Thomas με ένα εξοντωτικό power pop τραγούδι να μας προδιαθέτει θετικά για τη νέα του δουλειά.


 
The Last Shadow Puppets - This Is Your Life
Μπορεί το φετινό άλμπουμ των Last Shadow Puppets να μην δικαίωσε ακριβώς τις προσδοκίες μας μα δεν παύουν να είναι μία από τις πιο κομψές και καλαίσθητες μπάντες των ημερών μας. Την εβδομάδα που πέρασε κυκλοφόρησαν το EP με τίτλο Dream Synopsis με διασκευές τραγουδιών του Leonard Cohen, του Jacques Dutronc και των post punks Glaxo Babies.


 
Hurray For the Riff Raff - Rican Beach
Κι από την εκλεπτυσμένη pop των βρετανών στην folk pop με πολιτικές προεκτάσεις των αμερικανών Hurray For The Riff Raff και την πάντοτε εξαιρετική ερμηνεία της Alynda Segarra σε ένα τραγούδι διαμαρτυρίας…


 
Austra – Future Politics
Πολιτικοί με τον δικό τους τρόπο και οι Austra μία από τις πιο ενδιαφέρουσες synth pop μπάντες του καιρού μας…


 
Kristin Kontrol - Baby Are You In?
Στα ίδια πλαίσια κινείται κι η Kristin Kontrol ή Kristin Welchez των Dum Dum Girls που κυκλοφόρησε μία σύνθεση, η οποία δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στο πρώτο της άλμπουμ.


 
Sam Patch – St. Sebastian
Πίσω από το όνομα Sam Patch κρύβεται ο Tim Kingsbury, μπασίστας των Arcade Fire, κι είναι ευχάριστο να ακούς τη μουσική του όσο η πρώτη μπάντα του απουσιάζει.


 
Young M.A – EAT
Το Ooouuu ήταν μία underground επιτυχία για την ραπ που κατάφερε να φτάσει ως το Νο 19 του αμερικανικού chart μέσα στο 2016. Πίσω της κρυβόταν ένα θυμωμένο κορίτσι από τη Νέα Υόρκη. Στο δεύτερο τραγούδι της η Young M.A. γίνεται ακόμα πιο προσωπική μιλώντας για τις σχέσεις της, το χρήμα και τους αντιπάλους της.


 
Sissi Rada - Your Laptop
Με κλασικές σπουδές στη μουσική και εγκατεστημένη εδώ και καιρό στο Βερολίνο η ελληνίδα Sissi Rada είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργούς αναμιγνύοντας την pop με τις κλασικές καταβολές της και την electronica.