Αυτά είναι τα ραδιόφωνα της Κύπρου

Αυτά είναι τα ραδιόφωνα της Κύπρου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μια άκρως υπολογίσιμη ραδιοφωνική αγορά έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η Κύπρος με 19 ραδιόφωνα να παίζουν σε παγκύπρια εμβέλεια.

14 Δεκεμβρίου 2016
Πέννυ Φοινίρη (Ράδιο Πρώτο, φωτογραφία από city.sigmalive.com)

Ο κατάλογος είναι βάσει των όσων έχουν λάβει άδεια για εκπομπή σε όλη την Κύπρο (19 τον αριθμό), από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, με βασικό κέντρο εκπομπής το όρος Τρόοδος, το ψηλότερο βουνό του νησιού. Ωστόσο εκπέμπουν ακόμα 30 ραδιόφωνα τοπικής και 8 μικρής τοπικής κάλυψης σε όλες τις επαρχίες την Κύπρου. Στο ελεύθερο κομμάτι του νησιού ακούγονται και Τουρκοκυπριακά ραδιόφωνα, που τα περισσότερα εκπέμπουν από την Κερύνεια.
 
Ως προς το περιεχόμενό τους τώρα, τα παγκύπρια ραδιόφωνα δεν διαφέρουν σε πολλά από τα Ελληνικά. Τα περισσότερα αμιγώς μουσικά ραδιόφωνα κινούνται στο mainstream ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, ενώ τα ενημερωτικά αναλαμβάνουν πέρα από την πολιτική και την αθλητική ενημέρωση. Η πλειοψηφία τους ανήκει σε μεγάλους ομίλους, όπως της εφημερίδας Φιλελεύθερος, της εφημερίδας Αλήθεια, του Σίγμα TV κ.ά. Στην Κύπρο κάνουν εκπομπές και πολλά γνωστά ονόματα του ελληνικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, όπως θα δούμε παρακάτω.
 
ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 88.2
Το αμιγώς μουσικό δημόσιο ραδιόφωνο, με μεικτό ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο. Η μόνη ενημερωτική του «πινελιά», η αναμετάδοση του δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ 1, τα βράδια.
 
KISS 89.0
Η κυπριακή version του δικού μας Kiss FM. Στο ίδιο μοτίβο, παίζοντας ξένες επιτυχίες από τα 80's μέχρι σήμερα. Στο πρόγραμμά του και τα dj set του Κώστα Τσίγκρου.
 
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91.1
Το πολύγλωσσο ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του (11 ώρες) απευθύνεται στους Τουρκοκύπριους, ενώ το υπόλοιπο στους Αρμένιους (1 ώρα), στους Άγγλους και τους τουρίστες.
 
ΆΣΤΡΑ 92.8
Ενημερωτικό τα πρωινά, μουσικό τα βράδια. Με πολιτική, αθλητική και πολιτιστική ενημέρωση. Από εκεί βγαίνει και το Infowar του Άρη Χατζηστεφάνου.
 
DEEJAY 93.5
Δεν έχει κάποια σχέση με τον δικό μας DeeJay, παίζει όμως στο ίδιο μουσικό μήκος κύματος. Με νέα hits από το ξένο mainstream ρεπερτόριο. Στο πρόγραμμά του, μεταξύ άλλων, και η Έβελυν Καζαντζόγλου (ex Mad).

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ 93.7
Ενημερωτικό ραδιόφωνο με έδρα την επαρχία της Πάφου.
 
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 94.0
Ένα μεικτό πρόγραμμα από το ΡΙΚ, κυρίως ψυχαγωγικό με αρκετή ενημέρωση, για τους Κυπρίους αλλά και τον απόδημο ελληνισμό.
 
ΖΕΝΙΘ 96.4
Μουσικό ραδιόφωνο, ως επί το πλείστον, με ελληνικές και ξένες επιτυχίες.
 
SFERA 96.8
Ο επίσημος συνεργάτης του Sfera 102.2 στην Κύπρο, παίζοντας ελληνικές επιτυχίες όπως και ο «μητρικός» ραδιοσταθμός. Εκεί μεταδίδεται και η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού με τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο, αλλά και τα mix του Νίκου Σουλιώτη.
 
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 97.2
Το ιστορικότερο και αμιγώς ενημερωτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ, μαζί με κάποιες μουσικές εκπομπές.
 
ΚΑΝΑΛΙ 7 98.4
Ενημερωτικό ραδιόφωνο, κυρίως, με ελληνόφωνες αλλά και ξενόγλωσσες εκπομπές με ειδησεογραφία και μουσική.
 
MYRADIOART 99.0
Αγγλόφωνος ραδιοσταθμός που θυμίζει αρκετά τον Best 92.6, ακόμα και στο λογότυπό του! Παίζει κυρίως dance και house μουσικές.
 
ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ 99.3
Ειδησεογραφικό ραδιόφωνο ποικίλης ύλης, υπό την «ομπρέλα» του -επίσης παγκύπριου- Σίγμα TV. 
 
LOVE FM 100.7
Το ερωτικό ραδιόφωνο του νησιού και πρώην συνεργάτης του Love 97.5. Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το παλιό Love Radio, με τον Τάσο Τρύφωνος στο πρωινό και το «τιμόνι» του σταθμού, τη Φαίδρα Σαρικάκη (ex Fresh 88.6) και τον Νίκο Γκαραβέλα τα βράδια, αναμεταδίδοντας το G Radio.
 
ΛΟΓΟΣ 101.1
Ενημερωτικό ραδιόφωνο ποικίλης ύλης, που ανήκει στην... εκκλησία της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, αναμεταδίδει τα βράδια και το δελτίο ειδήσεων του Mega One -του πρώην Mega Κύπρου που εντός ολίγων εβδομάδων θα γίνει TV One.
 
CAPITAL 101.4
Το ραδιόφωνο του Capital TV, με έδρα την Λεμεσό. «Καθαρά ψυχαγωγικό» ραδιόφωνο, όπως αυτοπαρουσιάζεται, με ελληνικές επιτυχίες και lifestyle θεματολογία.
 
MIX FM 102.3
Αμιγώς μουσικό ραδιόφωνο, με ξένα mainstream hits του σήμερα.
 
ΑΝΤ1 102.7
Μπορεί στην Ελλάδα να έκλεισε τον κύκλο του το 2012, στη Μεγαλόνησο όμως συνεχίζει κανονικά και... ψυχαγωγικά. Παίζοντας ελληνικές και ξένες επιτυχίες, το πρόγραμμα του Κυπριακού ΑΝΤ1 είναι πιο «ελαφρύ». Μεταξύ των παραγωγών του, η Κατερίνα Ζαρίφη και η Μαρία Μπεκατώρου.
 
SUPERSPORT FM 104.0
Το αμιγώς αθλητικό παγκύπριο ραδιόφωνο. Επί χρόνια συνεργάτης του Σπορ FM 94.6, πλέον αναμεταδίδει το πρόγραμμα του Sport24 103.3 μαζί με εκπομπές για την αγωνιστική δράση και επικαιρότητα στο νησί.
 
SUPER FM 104.8
Μουσικό ραδιόφωνο με ελληνικές (κυρίως) αλλά και κάποιες ξένες επιτυχίες. Εκεί κάνουν εκπομπές και μιξάρουν αντίστοιχα, ο Θέμης Γεωργαντάς και ο Valentino.
 
ΚΛΙΚ FM 105.5
Καμία σχέση με τον πάλαι ποτέ Κλικ FM 88 του Άρη Τερζόπουλου, καθώς παίζει ελληνικές mainstream επιτυχίες. Στο πρόγραμμά του βρίσκονται ο Παναγιώτης Δημητρακάκης (ex Sfera 102.2) και ο Τάσος Θεοδώρου (ex Mega).
 
ΚΑΝΑΛΙ 6 106.0
Ειδησεογραφικό ραδιόφωνο ποικίλης ύλης, με έδρα την Λεμεσό. 
 
ΠΟΛΙΤΗΣ 107.6
Το ραδιόφωνο της εφημερίδας Πολίτης, με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.