Dub Pistols: είμαστε τυχερή μπάντα

Dub Pistols: είμαστε τυχερή μπάντα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Dub Pistols έρχονται ξανά στην Αθήνα, απόψε στο Fuzz. Ηλεκτρονική dub και ska-punk μουσική κατευθείαν από το Λονδίνο. Οι τύποι ουσιαστικά διοργανώνουν πάρτι και σε καλούν κάθε φορά να περάσεις τέλεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη χορέψεις, να μην ιδρώσεις, να μην ξεδώσεις από την πίεση. 

15 Δεκεμβρίου 2016
Το καλοκαίρι τους είδαμε στη Σκύρο, στο Secret Sound Festival και δεν σταματήσαμε να κουνιόμαστε στο ρυθμό, οπότε περιμένουμε τo live τους πως και πως. Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους και συγκεκριμένα με την σταθερή front-περσόνα τους τον Barry Asworth και ως συνήθως μας τα είπε χωρίς φραγμούς και ταμπού. 
 
Είκοσι χρόνια Dub Pistols, δώστε μας πέντε λέξεις για να περιγράψετε την πορεία σας.
Τι μπορεί να πάει στραβά;
 
Ποια στιγμή θα σε live show σας θα μείνει αξέχαστη;
Είναι περίεργο αλλά θυμάσαι περισσότερο τις άσχημες στιγμές. Έχουμε κάνει πολλά ωραία live κι είχαμε και την τύχη να παίξουμε στα περισσότερα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου. Το highlight αυτής της χρονιάς, μάλλον ήταν το Splore Festival στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο γίνεται σε ένα απίστευτο μέρος δίπλα στην παραλία. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε Ν. Ζηλανδία και το μέρος μας ξετρέλανε. Επίσης, το Exit Festival ήταν ωραία εμπειρία και φυσικά η παρουσία μας ως headliners στο Glastonbury Fest στο Hell Stage και παραδοσιακά στο Glade Stage. Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες • είμαστε τυχερή μπάντα!
 
Το καλοκαίρι που μας πέρασε επισκεφθήκατε την Ελλάδα δύο φορές, στα Μάταλα και στη Σκύρο. Αν διαλέγατε τώρα που θα πηγαίνατε ξανά;
Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε και τα δύο μέρη είναι ξεχωριστά. Ίσως στα Μάταλα γιατί η σκηνή ήταν ακριβώς στην παραλία αλλά και πάλι θα πρότεινα σε κάποιον να τσεκάρει και τα δύο events. Τώρα αν με ρωτάς που μπορεί να εμφανιστούμε το επόμενο καλοκαίρι, θα σου έλεγα μάλλον Θεσσαλονίκη.
 
Με ποιον Έλληνα καλλιτέχνη θα θέλατε να μοιραστείτε το stage και δεν το έχετε κάνει ακόμα; 
Δουλέψαμε με καλλιτέχνες όπως ο Fleck, ο Blend Mishkin και οι Dub Alliance που τους εκτιμάμε ιδιαίτερα. Όμως ο κύκλος σίγουρα θα μεγαλώσει!
 
Εκτός από το γνωστό Gotta Learn για το Fifa 99 κάνετε και μουσική για ταινίες; Με ποιο σκηνοθέτη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Κάνουμε μουσική για ταινίες και μάλιστα μόλις υπογράψαμε συμβόλαιο για μια χολιγουντιανή παραγωγή που θα βγει τον επόμενο χρόνο και αφορά στην κινηματογραφική εκδοχή της τηλεοπτικής εκπομπής CHIPS της Αμερικής. Οι αγαπημένοι μου είναι ο Σκορτσέζε και ο Ταραντίνο αλλά και Νοτιοαφρικανοί σκηνοθέτες όπως Φερνάντο Μειρέγιες που γύρισε και το «Η πόλη του Θεού».
 
Προσφάτως η Λίντσει Λόχαν άνοιξε ένα club στα μέρη μας. Θα κάνατε κάτι παρόμοιο;
Φυσικά θα άνοιγα ένα club. Αλλά πιστεύω ότι δε θα είχαμε τέτοιο μουσικό προσανατολισμό και θα νιώθαμε το όλο εγχείρημα πολύ διαφορετικά, εν γένει. Σε όλους μας αρέσει να παρτάρουμε αλλά οι ομοιότητές μας τελειώνουν σε αυτό.
 
Και επειδή με ανθρώπους που κρατούν ανοιχτά χαρτιά έχει μεγάλο ενδιαφέρον η άμεση απάντηση, παίξαμε το παιχνίδι του «πες μου τι σκέφτεσαι» για..
Τον Μαικλ Τζάκσον: Μια προβληματική ιδιοφυΐα που «ακουμπούσε» τα παιδιά και η μύτη του έπεσε κάποια στιγμή.
Τον Ντόναλτ Τραμπ: Επικίνδυνος, απαίσιος, ψεύτης που κάνει τον κόσμο τρομαχτικό μέρος.
Τους Chemical Brothers: Ο Θεός αγαπάει τις ιδιοφυΐες.

Νιώθεις σαν να μιλάς σε ένα φίλο από το εξωτερικό και κάπως έτσι είναι και στα live τους, οπότε ραντεβού εκεί!
 
Info: Fuzz Music Club,  Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Μοσχάτο Ταύρος.
Εισιτήρια προπωλούνται προς 17 ευρώ (το ένα) και 30 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 19 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr