Όταν και ο ίδιος ο Γιάννης Πετρίδης έμεινε έκπληκτος με το Careless Whisper του George Michael

Όταν και ο ίδιος ο Γιάννης Πετρίδης έμεινε έκπληκτος με το Careless Whisper του George Michael
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν δεκαετία του 80, προς τα τέλη της, σχολείο πηγαίναμε ακόμα εμείς, όταν ο Γιάννης Πετρίδης παρουσίασε ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα με τα 100 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. 

26 Δεκεμβρίου 2016
Δεν τα επέλεξαν ο ίδιος και ο Κώστας Ζουγρής αλλά οι ακροατές της εκπομπής ψηφίζοντας (με γράμμα μέσω ταχυδρομείου!) για ένα μεγάλο σχετικά διάστημα. Και την παρουσίαζε τη λίστα ο Πετρίδης σε συνέχειες. Κορυφαία η εκπομπή του τότε, ειδικά στην επαρχία σάρωνε. Παίζαμε θυμάμαι, είναι γεγονός αυτό, και φύγαμε δύο παιδιά τότε να πάμε να ακούσουμε το Νο 1 κομμάτι.
 
Το έπαιξε μόνο του στην αρχή μίας εκπομπής, είχε κλείσει την προηγούμενη με το Νο 2. Το Νο 2 το οποίο ήταν το τραγούδι που όλοι πιστεύαμε πως θα ήταν στην κορυφή. Το Stairway To Heaven των Led Zeppelin. «Καταπίνοντας» θέσεις προς την κορυφή ήμασταν σίγουροι πως δεν μπορούσε άλλο τραγούδι να βρίσκεται εκεί πέραν του Stairway To Heaven, αυτό έλειπε δα. 


 
Ραντεβού την επόμενη ημέρα λοιπόν για το Νο 1. Δεν πήγαινε ο νους μας. Παρατήσαμε τη μπάλα λοιπόν να τρέξουμε στα ραδιοφωνάκια μας. Και Νο 1 προς μεγάλη έκπληξη όλων μας (και με πολλές αντιδράσεις είναι η αλήθεια) βγήκε το Careless Whisper του George Michael. Ήταν πιο πρόσφατο, ήταν εμπορικό, «έψαχνε» για... δικαιολογίες και ο ίδιος ο Γιάννης Πετρίδης από μικροφώνου. 

Πολλά χρόνια μετά, 25 Δεκεμβρίου 2016, ο George Michael πεθαίνει. Και ο Γιάννης Πετρίδης ετοιμάζει ένα αφιέρωμα που θα παρουσιάσει την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Βήμα 99.5