Κατηγορήστε τον Τσολιά για κακό μοντάζ, έστω, όχι όμως για σεξισμό

Κατηγορήστε τον Τσολιά για κακό μοντάζ, έστω, όχι όμως για σεξισμό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το μόνο που δεν περίμενα να γίνει είναι να καταγγείλουν τον Τσολιά της Ελληνοφρένειας για σεξισμό. Και να αρχίσει έτσι μία κουβέντα για τα όρια στη σάτιρα και το χιούμορ, αν υπάρχουν και αν τα ξεπέρασε ο Αποστόλης (ως Τσολιάς, πάντα).

05 Φεβρουαρίου 2017
Αφορμή για τον κακό χαμό που συνέβη ιδίως στα social media (οπότε ελέγχεται αν συνέβη και στην... real life) ένα σκετσάκι στο Σύνταγμα. Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 18:30 λεπτό και μετά. 
 

 
Μπορεί να σας αρέσει ή να μην σας αρέσει αυτό που είδατε. Κατανοητό. Μπορεί να ταιριάζει στην αισθητική σας ή όχι, μπορείτε να το θεωρείτε αστείο ή μη. Ωραία και καλά και σε αυτό να συμφωνήσουμε. Αλλά το να τον κατηγορούμε για σεξισμό, ειδικά τον Τσολιά που αυτοπαρουσιάζεται ως «Τσολιάς. Έλληνας. Γνωστό καμάκι των Αθηνών με την γνωστή προσφώνηση, "Καλησπέρα…"», καταντά γραφικό. Σε έναν κόσμο στον οποίο βασιλεύει ο σεξισμός, θετικά ή αρνητικά, μοιάζει κάπως γκροτέσκο να κατηγορείς τον Τσολιά για σεξισμό. Πόσο υπερβολικό και φαιδρό να έχει ανοίξει ολόκληρη συζήτηση γι' αυτό, δεν ξέρω αν έβγαλε ανακοίνωση και καμία οργάνωση ισότητας... Μα αυτό ακριβώς είναι ο Τσολιάς θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος. Ένας τρόπον τινά σεξιστής επειδή έτσι ακριβώς το θέλει και ο ρόλος του. 
 
Μία ολόκληρη Ελλάδα τραγουδούσε στα γήπεδα και τις πλατείες πως είναι βαριά, είναι βαριά (ξέρετε ποια) του τσολιά -ένα καθ' όλα άθλιο κι αντιαισθητικό σύνθημα- κι εμάς μας ενόχλησε τώρα ένα πείραγμα του Αποστόλη στο Σύνταγμα σε κάποια κορίτσια που έδειχναν, καλώς ή κακώς, να κάνουν πλάκα και αυτά με τη σειρά τους. Εχω τύχει σε εξωτερικό γύρισμα της Ελληνοφρένειας. Ο πανικός που γίνεται με τον Τσολιά είναι άνευ προηγουμένου. Όλοι να του μιλάνε, όλοι να τον πειράζουν, να ανοίγουν σε αυτοκίνητα τα παράθυρα και να του φωνάζουν από τα φανάρια απέναντι. Σαν να μιλούν σε έναν δικό τους άνθρωπο, έτσι το(ν) νιώθουν. Γι αυτό και τα όρια, αν υπάρχουν όρια (που δεν υπάρχουν), καταστρατηγούνται. Να βλέπατε μόνο πόσα περισσότερα κόβονται στο μοντάζ και θα καταλαβαίνατε... Κατηγορήστε τον για το μοντάζ επομένως. 
 
Χαλαρώστε, ας χαλαρώσουμε, ας μην είμαστε όλοι και σε όλα τόσο politically correct. Μερικά πράγματα είναι πιο απλά απ΄ όσο φαίνονται. Και είναι αλήθεια πως από θεματοφύλακες της ηθικής χορτάσαμε πια...