Πρόσκληση αυστηρά προσωπική και για λίγους (βλέποντας live τη Ζανέτ Καπούγια!)

Πρόσκληση αυστηρά προσωπική και για λίγους (βλέποντας live τη Ζανέτ Καπούγια!)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πρόσκληση ήταν για ένα σπίτι στη Γλυφάδα, Σάββατο βράδυ. Θα είχαμε γκουρμέ μπουφέ κι ένα μυστικό live. Το soundtrack της βραδιάς θα περιελάμβανε αυστηρά μόνο fados και tangos. Εντάξει, αυτό το τελευταίο δεν ίσχυσε και καλύτερα, άνοιξε λίγο το ρεπερτόριο.

05 Μαρτίου 2017
Η πρόσκληση ήταν αυστηρά προσωπική, πήγαμε με τη Ναταλί Χατζηαντωνίου οι δυο μας. Χωρίς πολλά-πολλά και χωρίς εξηγήσεις. Γλυφάδα, Σάββατο βράδυ, σε ένα σπίτι, σε κάποιο ρετιρέ, με τη Ζανέτ Καπούγια στο τραγούδι. Σε ποια εποχή προσγειωθήκαμε ξαφνικά; Ποιο ταξίδι στο χρόνο είναι αυτό και μάλιστα προς το παρελθόν και όχι το μέλλον;
 
»Μπρρρράβο Ζανέτ» ακουγόταν η φωνή του... διοργανωτή μετά από κάθε τραγούδι που έλεγε η Ζανέτ, ειδικά τα αργεντίνικα. Να σας δώσω την εικόνα: λίγοι, ελάχιστοι οι καλεσμένοι, πιάνο, κιθάρα και φωνή τα συστατικά (συνθεσάιζερ για την ακρίβεια στην αρχή που γρήγορα έδωσε τη θέση του στο πιάνο - αυτό έλειπε δα), πολυθρόνες και καναπέδες, φρέσκα σπαράγγια με προσούτο στο τραπέζι, κρασιά ειδικής χρονολογίας αποκλειστικά κ.ο.κ.
 
Η πρόσκληση ήταν μυστηριώδης από την αρχή, κάτι σαν το Eyes Wide Shut ένα πράγμα. Θα είχε και τελετές, είχε τελετές (;), ποιος ξέρει... Θα είχε και σεξ σε κρυφά δωμάτια; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σήμερα. Δεν γίνονται εύκολα δηλαδή. Πάντως στο κουδούνι δεν υπήρχε κάτι που να δίνει στίγμα, ούτε και χρειαστήκαμε συνθηματικό για να μπούμε.
 
Μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα μείναμε, από τις 10 περίπου. Η Ζανέτ Καπούγια αειθαλής θα έλεγα. Κοίτα τι μπορεί να συναντήσει κάποιος εκεί που δεν το περιμένει... Το σπίτι ήταν η επιτομή του γούστου. Σε όλα του. Με πίνακες του Φασιανού στους τοίχους του. Φυσικά ο οικοδεσπότης έπαιξε πιάνο. Φυσικά Χατζιδάκι. Ήταν η καλύτερη... παρασπονδία της βραδιάς. Ήταν και λίγο μία ανάσα. Πόσα tangos να αντέξει ένας φυσιολογικός οργανισμός; Και η Εβίτα Περόν δεν θα το ήθελε. 
 
Θα σας πω για την επόμενη μυστική πρόσκληση, μήπως πάμε μαζί, πρέπει να το ζήσετε κι εσείς.