Τα τραγούδια της εβδομάδας 20-26 Μαρτίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 20-26 Μαρτίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μια εβδομάδα που σημαδεύτηκε από τον θάνατο του Chuck Berry συναντάμε τους Kasabian και την Feist με δύο πολύ καλές και δυναμικές επιστροφές, αλλά και τους Laura Marling, Sean Rowe, 6lack, Portugal The Man, Leon Of Athens, Dusk, Downtown Boys και Saxophones…

20 Μαρτίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Feist: Pleasure
Η Leslie Feist ξεκίνησε ως μέλος των Broken Social Scene, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες καναδέζικες μπάντες της περασμένης δεκαετίας, μα από την αρχή δεν έκρυψε και την επιθυμία της για καθαρά προσωπική έκφραση μακριά από την συλλογική.
Έτσι, ήδη από το 1999 κυκλοφόρησε την πρώτη της προσωπική δουλειά για να φτάσει στην κορύφωση του Metals το 2011, ενός από τα κορυφαία άλμπουμ εκείνης της χρονιάς.
Έξι χρόνια μετά κυκλοφορεί την πέμπτη μακράς διαρκείας ηχογράφησή της, το Pleasure, που θα βγει στις αγορές στα τέλη Απρίλη.
Το ομότιτλο τραγούδι είναι ένα δυνατό ροκ τράνταγμα που παραπέμπει στις κορυφαίες στιγμές της PJ Harvey.



 
Kasabian: You're In Love With a Psycho
Στις 28 Απριλίου θα κυκλοφορήσει κι η νέα δουλειά των Kasabian που θα μας επισκεφθούν και το καλοκαίρι (14 Ιουλίου). Με το You're In Love With a Psycho, επιστρέφουν στο γρήγορο κιθαριστικό ροκ που τους καθιέρωσε.


 
Laura Marling: The Valley
Η αγαπημένη της στήλης Laura Marling αποδεικνύει με ένα ακόμα τραγούδι από τη νέα της δουλειά ότι ωριμάζει με τον καλύτερο τρόπο ως τραγουδοποιός. Το έκτο της άλμπουμ, Semper Femina, μόλις κυκλοφόρησε.


 
Sean Rowe: Newton's Cradle
Ερημίτης σχεδόν ο Sean Rowe, ένας μοναχικός μα συναρπαστικός τραγουδοποιός της alternative country, ξαφνιάζει με το νέο του τραγούδι από το τελευταίο του άλμπουμ, καθώς ακούγεται ιδιαίτερα ρυθμικός και funky.


 
Downtown Boys: Somos Chulas (No Somos Pendejas)
Μία αμερικανική μπάντα που ξεκινά την καριέρα της τιτλοφορώντας το ντεμπούτο άλμπουμ της Full Communism δεν μπορεί παρά να θέλει να προκαλέσει. Όμως, οι Downtown Boys δεν μένουν μόνο στην πρόκληση αφήνοντας την ενέργειά τους να ξεσπάσει κυριολεκτικά επάνω στα όργανά τους. Πραγματικός δυναμίτης το νέο τους τραγούδι που μας προετοιμάζει για τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους και πρώτη για την περίφημη SubPop.


 
6LACK: Free
Μόλις πέρυσι το Νοέμβριο το Rolling Stone, το εγκυρότερο ίσως  μουσικό περιοδικό στον κόσμο, τον συμπεριέλαβε στους 10 σημαντικότερους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Κι ο Ricardo Valdez Valentine ή 6Lack (διαβάζεται Black) δικαιώνει την επιλογή αυτή με τον καλύτερο τρόπο ηχογραφώντας μερικά από τα καλύτερα ραπ τραγούδια των τελευταίων ετών.


 
Leon Of Athens: Aeroplane
Ο δικός μας Leon ετοιμάζεται κι αυτός να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ σε παραγωγή του σε παραγωγή του David Kosten (Bat For Lashes, Everything Everything) και το Aeroplane είναι ένα ακόμα όμορφο indie pop τραγούδι που προστίθεται στη συλλογή του.


 
Dusk: Yenesis
Επιστροφή, όμως, έχουμε και για την Dusk, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες δημιουργούς της ελληνικής indie σκηνής όπου εδώ παίζει ανάμεσα στον αγγλικό και τον ελληνικό στίχο σε ένα σκοτεινό, σχεδόν γοτθικό ποπ τραγούδι που αναφέρεται στην γέννηση.


 
Portugal. The Man: Feel It Still
Εραστές της εικόνας οι αμερικανοί Portugal. The Man σκάρωναν πάντοτε ενδιαφέροντα βίντεο και ταινιάκια μικρού μήκους. Έτσι και τώρα, στήνουν ένα διαδραστικό βίντεο που μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ για να περάσουν τα πολιτικά τους μηνύματα κατά της απάθειας.


 
The Saxophones: New Tradition
Χαμηλότερων τόνων οι The Saxophones από το Οκλαντ, το εκφραστικό όχημα του σαξοφωνίστα Alexi Erenkov με την εκφραστική φωνή και ερμηνεία που θυμίζει λίγο και τον Stuart Staples των Tindersticks.