Με αθλητικό ραδιόφωνο η Cosmote TV στους 92 (update)

Με αθλητικό ραδιόφωνο η Cosmote TV στους 92 (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το έψαχνε πολύ καιρό να βγει και στα ερτζιανά η συνδρομητική υπηρεσία της Cosmote.

01 Απριλίου 2017
Ένας νέος αθλητικός ραδιοσταθμός λοιπόν εισέρχεται στον -κάθε άλλο παρά εύκολο- ανταγωνισμό με την ΕΡΑ Σπορ, το Σπορ FM 94.6 και το Sport24 103.3. Στην θέση ενός ιστορικού μουσικού ραδιοφώνου, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια παραπαίει. Ο λόγος για τον Galaxy 92, στη συχνότητα του οποίου θα εκπέμψει σύντομα (αρχές καλοκαιριού υπολογίζεται) η ραδιοφωνική version των καναλιών Cosmote Sport
 
Οι συζητήσεις κράτησαν δύο μήνες περίπου (η Cosmote TV βολιδοσκόπησε και την περίπτωση Nitro 102.5) με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμφωνία την περασμένη Πέμπτη. Όπως σας είχαμε γράψει ΕΔΩ, το πωλητήριο στον ιστορικό ραδιοσταθμό είχε μπει από τους Γεωργάκη-Ορφανίδη τουλάχιστον από πέρυσι. Μάλιστα, τότε συζητούσαν με τον όμιλο ΑΝΤ1 για μια πιθανή εξαγορά της συχνότητας χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Οι πρώτες επαφές για την υλοποίηση του Cosmote Radio, θυμίζουμε, έγιναν πριν 4 χρόνια με τον Βίκτωρα Ρέστη και τη μετατροπή του Music 89.2 σε «ΟΤΕ Sport Radio». Τα σχέδια όμως τελικά ναυάγησαν. Το ενδιαφέρον όμως αναθερμάνθηκε μετά το rebranding από OTE TV σε Cosmote TV τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο σταθμός θα στελεχωθεί κατά βάση με τους δημοσιογράφους που ήδη είναι στα κανάλια Cosmote Sport, αλλά και ραδιοφωνικά «ονόματα» εκτός ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας επιτελικό ρόλο στο στήσιμο θα έχουν δύο άνθρωποι που εργάζονται στην Cosmote TV και γνωρίζουν από ραδιόφωνο, οι Μιχάλης Τσώχος και Βασίλης Σαμπράκος. Ο πρώτος βρισκόταν για χρόνια πίσω από τα μικρόφωνα του Σπορ FM 94.6, ενώ ο δεύτερος ήταν υψηλά ιστάμενος στον (πάλαι ποτέ ένδοξο) Arrena 89.2.
 
Η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ αναπτύσσεται διαρκώς, τόσο από πλευράς συνδρομητών όσο και από πλευράς θεάματος. Τα αθλητικά κανάλια της έχουν εξασφαλίσει διοργανώσεις όπως το Champion's League, το Europa League, ξένα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, αλλά και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι δημοσιογράφοι του κάνουν εξαιρετική δουλειά και πολλοί εξ αυτών έχουν περάσει επιτυχημένα από διάφορα αθλητικά ραδιόφωνα. Καλή κίνηση αυτή από την Cosmote TV στον ανταγωνισμό της με τη Nova, έστω και αν η τελευταία έχει απεμπλακεί πλήρως από το ραδιόφωνο.



update
Πρωταπριλιάτικη ήταν η... είδηση, όχι πραγματική. Δεν ξέρουμε πόσοι την καταλάβατε, πάντως ο σταθμός επέδειξε και γρήγορα αντανακλαστικά ανεβάζοντας από το μεσημέρι το παρακάτω post αλλά και υψηλή αίσθηση χιούμορ. Αντε και του χρόνου. 
(ο Galaxy 92 πάντως είναι όντως από τα αγαπημένα μας ραδιόφωνα, αλήθεια είναι αυτό)