«Δεν έχω καταλάβει ακριβώς γιατί μετά από τρεις δεκαετίες δεν βρίσκομαι στο Τρίτο»


«Δεν έχω καταλάβει ακριβώς γιατί μετά από τρεις δεκαετίες δεν βρίσκομαι στο Τρίτο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εκπομπή του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «Που πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πια» ήταν για δεκαετίες από τις καλύτερες στο Τρίτο Πρόγραμμα. Αλλά δεν μεταδίδεται πια (εκτός από επαναλήψεις). 

06 Απριλίου 2017
Βλέπετε ο γνωστός σκηνοθέτης ήταν από τους εξωτερικούς συνεργάτες της ΕΡΑ, οπότε μετά το λουκέτο των Σαμαρά-Βενιζέλου βρέθηκε εκτός ΕΡΤ, όπως όλοι εκείνοι που διατηρούσαν αντίστοιχη σχέση εργασίας με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και, όπως σας είπαμε ΕΔΩ, η πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα φέρει ξανά κόσμο στο ραδιομέγαρο, κάπου κολλάει. 
 
«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλάβει ακριβώς γιατί μετά από τρεις δεκαετίες δεν βρίσκομαι στο Τρίτο, τι είναι αυτό που εμποδίζει, μετά το ξανάνοιγμα της ΕΡΤ, τη συμμετοχή εξωτερικών παραγωγών - πράγμα που ήταν πάντα ο βασικός κορμός αυτού του ραδιοφώνου» λέει στο e-tetRadio ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης. «Νιώθω βέβαια πολύ τυχερός και μου δίνουν μεγάλη χαρά κάθε Κυριακή τα εξαιρετικά σχόλια και οι χιλιάδες ακροάσεις στο διαδίκτυο των παλιών εκπομπών μου που μεταδίδονται από το αρχείο του Τρίτου».
 
Η μαγεία με τις εκπομπές του Καραμαγγιώλη είναι που ακούγονται τόσο φρέσκες λες και ηχογραφήθηκαν σήμερα. ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε να ακούσετε πολλές από αυτές. Είναι μικρά αριστουργήματα, αυθύπαρκτα έργα τέχνης. «Μου λείπει πάρα πολύ το Τρίτο και θα ήθελα πολύ να γυρίσω» εκμυστηρεύεται ο Μενέλαος. «Κυρίως γιατί αυτό το ραδιόφωνο υπήρξε για μένα ένα αυτόνομο σύμπαν γεμάτο μαγικές παρουσίες, συναντήσεις και μουσικές. Σε αυτό το σύμπαν οφείλω την ουσιαστική και καλλιτεχνική μου “ενηλικίωση” κι εκεί μπορούσα να κάνω -ηχητικά τουλαχιστον- ελεύθερα και γρήγορα τις ταινίες που δεν μπορούσαν να κάνω αλλιώς. Μέσα από αυτές τις εκπομπές κατάφερα να “συνομιλήσω” με ακροατές που ακόμα που γράφουν και επικοινωνούν μέσω επιστολών και διαδικτύου».

Για σκεφτείτε το όμως που έχουμε φτάσει. Μία τέτοια εκπομπή και παραμένει χρόνια τώρα άστεγη. Μα ούτε ένα ιδιωτικό ραδιόφωνο να ενδιαφερθεί; Σε παλιότερες εποχές θα είχαμε πληθώρα προτάσεων. Ζούμε, πια, την απόλυτη παρακμή... 

Στη φωτογραφία ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης όταν ήρθε κι έκανε εκπομπή στο ραδιόφωνο της θεραπευτικής κοινότητας; Στροφή στο ραδιομαραθώνιο που είχε διοργανώσει το e-tetRadio.