Τα τραγούδια της εβδομάδας 24-30/4

Τα τραγούδια της εβδομάδας 24-30/4
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η φετινή Record Store Day ήταν η αφορμή για την κυκλοφορία ενός ξεχωριστού ροκ ύμνου από τους War On Drugs, ενώ οι αφρικανοί Songhoy Blues επιστρέφουν, όπως κι οι Hercules & Love Affair κι ο καταπληκτικός τζαζίστας Kamashi Washington που ξανάφερε την τζαζ στα εξώφυλλα του διεθνούς μουσικού Τύπου.

24 Απριλίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
The War On Drugs: Thinking Of A Place
Μπορεί, τελικά, όσο περνάει ο καιρός η περίφημη Record Store Day να γίνεται ένα ακόμα κολπάκι του μουσικού μάρκετιγκ χάνοντας τον αρχικό χαρακτήρα της, αλλά υπάρχουν και κυκλοφορίες όπως αυτή των War On Drugs που βγήκε ειδικά για την ημέρα σε 12ιντσο, που δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα.
Ένα 11λεπτο έπος κλασικού ροκ που θυμίζει Tom Petty, αλλά ακόμα και Neil Young στα πιο σκληρά κιθαριστικά του περάσματα. Άλλωστε, η ηχογράφηση είναι η αποθέωση της ηλεκτρικής κιθάρας.


 
Songhoy Blues: Bamako
Όχι μόνο επιστρέφουν οι μπλουζίστες από το Μάλι, αλλά στο νέο τους άλμπουμ θα φιλοξενούν και τον Iggy Pop. To Bamako είναι ένας ύμνος για την πρωτεύουσα της πατρίδας τους.


 
Kamasi Washington: Truth
Μετά το καταπληκτικό ντεμπούτο του Epic πριν δύο χρόνια επιστρέφει όμως κι ο Kamashi Washington που το καλοκαίρι θα εμφανιστεί και στην Τεχνόπολη. Ακόμα ένα σπουδαίο δείγμα της αντίληψής του για το πάντρεμα της τζαζ με την κινηματογραφική μουσική.


 
Lana Del Rey: Lust For Life (Official Audio) ft. The Weeknd
Δεύτερο single από το νέο της άλμπουμ για την Lana Del Rey με τον Weeknd να βάζει και το r & b στοιχείο με τα φωνητικά του.


 
Juana Molina: Lentisimo Halo
Η Juana Molina είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση καθώς εγκατέλειψε μία αρκετά προσοδοφόρα καριέρα ως ηθοποιός της αργεντίνικης τηλεόρασης για να ασχοληθεί με την μουσική και να μας χαρίσει διαμαντάκια ηλεκτρονικής folk όπως αυτό.


 
EMA: Aryan Nation
Επιστροφή και για την Erika Andrerson (EMA) με ένα ροκ χαστούκι στον αμερικανικό ρατσισμό αναφερόμενη στην περίφημη ακροδεξιά οργάνωση που χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική από την κυβέρνηση των ΗΠΑ..


 
Peter Perrett: How The West Was Won
Εξηνταπεντάρης πια ο Peter Perrett πάλαι ποτέ frontman και ιθύνων νους των θρυλικών The Only Ones από τα 70s καταθέτει κι αυτός τη δική του άποψη για τον δυτικό πολιτισμό και δεν είναι και η καλύτερη.


 
Hercules & Love Affair feat. Faris Badwan: Controller
Επιστροφή με τρίτο άλμπουμ στο τέλος του Μάη και για το project του Andy Butler που εδώ συνεργάζεται με τον τραγουδιστή των Horrors, Faris Badwan.


 
Chris Stapleton: Last Thing I Needed, First Thing This Morning
Με νέο άλμπουμ, όμως, και ο ανανεωτής της αμερικανικής country, Chris Stapleton, που το ’15 μας χάρισε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ.


 
Puta Volcano: Jovian Winds
Στο τέλος της εβδομάδας κυκλοφορεί και η νέα δουλειά των Puta Volcano μιας από τις καλύτερες ελληνικές heavy μπάντες.