Στάθης Δρογώσης: Ξέρω ότι μπορεί να χρειαστεί να παρατήσω το τραγούδι για να ζήσω

Στάθης Δρογώσης: Ξέρω ότι μπορεί να χρειαστεί να παρατήσω το τραγούδι για να ζήσω
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτές τις μέρες έχει ξεκινήσει ένα απίστευτο κυνήγι μαγισσών στο ελληνικό τραγούδι. Κατηγορούμαι εγώ και κάποιοι άλλοι πολύ πιο σπουδαίοι από μένα συνάδελφοι ότι είμαστε χρηματισμένοι από την ΑΕΠΙ, προδότες των δημιουργών και δοτοί. 

27 Απριλίου 2017
Κάποιοι το κάνουν ύπουλα χωρίς αναφορές σε ονόματα κάποιοι άλλοι με ευθείες αναφορές. Είναι λίγοι αλλά ισχυροί. 
 
 
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας την εποχή του ΦΒ. Δεν ισχύουν αυτές οι κατηγορίες ούτε για μένα ούτε για άλλους που διαφωνούν με την ηγετική ομάδα νεοσύστατου σωματείου. Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Και θα βοηθήσει σε αυτό και η ελληνική δικαιοσύνη.
 
Δυστυχώς όμως η καριέρα μου αρχίζει να καταστρέφεται. Συναυλίες ακυρώνονται και απειλητικά υβριστικά μηνύματα (λίγα αλλά σκληρά) φτάνουν στους λογαριασμούς μου. Η δουλειά μου πάει πίσω διότι κάθε μέρα όλο και κάτι γράφεται και ψυχολογικά αυτό είναι απολύτως καταστροφικό.
 
Ξέρω ότι δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς τη ζημιά που θα συμβεί σε μένα και στην οικογένειά μου. Όσο πιο μικρός (σε κοινό, σε επιρροή) είσαι σε αυτή τη δουλειά τόσο πιο ευάλωτος είσαι. Στην αρένα του διαδικτύου δεν μπορείς να νικήσεις. Και να πω και την αλήθεια νομίζω ότι μου επιστρέφει η ζωή κάποια δικά μου λάθη στο παρελθόν. Κι εγώ πάνω στην υπερβολή των χρόνων 2011-2015 είχα μιλήσει άσχημα για ανθρώπους που δεν ήξερα. Για πολιτικούς ή παράγοντες γενικά. Ανθρώπους που διαφωνούσα πολιτικά μαζί τους αλλά που παρασυρμένος από το κλίμα τους επιτέθηκα και προσωπικά. 
 
Και τώρα βλέπω πως είναι η άλλη όψη. Βλέπω το πόσο δύσκολο είναι να απαντήσεις στον όχλο. Ξέρω ότι μπορεί να χρειαστεί να παρατήσω το τραγούδι για να ζήσω και παρόλο που παλιά αυτό το ενδεχόμενο μου φάνταζε τραγικό, τώρα το βλέπω πιο ψύχραιμα. Άλλωστε πολλές ζωές και καριέρες καταστράφηκαν στην κρίση. Δεν θα είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. 
 
Δε θα σας κουράσω με τις λεπτομέρειες. Προφανώς υπάρχει διαφωνία μεταξύ δημιουργών για το πώς θα είναι τα πράγματα στον τομέα των δικαιωμάτων των τραγουδιών μας από δω και πέρα. 13-14 χιλιάδες είναι μέλη της ΑΕΠΙ δεν θα μπορούσε να υπάρχει ομοφωνία. Όμως υιοθετείται ένα επικίνδυνο δόγμα «Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». 
 
Θα υπάρξουν επιστολές και συνεντεύξεις τύπου. Θα πούμε την άποψή μας και ίσως κάποια στιγμή επουλωθούν οι πληγές.
 
Όμως μέχρι τότε θα ήθελα να πω σε όσους με γνωρίσατε από τη μουσική μου, σε όσους μας στηρίξατε στη δουλειά μας στο κοινωνικό ωδείο, σε όσους ήρθατε στις συναυλίες των Αγάπη ΡΕ+ και ιδίως εκείνη την αντιφασιστική στη Νίκαια, σε όσους με γνωρίσατε από τις δεκάδες συναυλίες αλληλεγγύης που συμμετείχα φυσικά αφιλοκερδώς, σε όσους με ψηφίσατε στις δημοτικές εκλογές (παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων) , σε όσους με γνωρίσατε στην θεραπευτική κοινότητα Στροφή (ήμουν εθελοντής για χρόνια) του ΚΕΘΕΑ , ότι πριν υιοθετήσετε αυτές τις κατηγορίες προσπαθήστε να ενημερωθείτε και μην πέσετε στην παγίδα του κανιβαλισμού και της λασπολογίας.
 
Δεν πρόκειται να σωπάσω φυσικά και δεν πρόκειται να το βάλω κάτω. Και στηρίζω απεριόριστα τους φίλους μου και συναδέλφους μου που δέχονται αυτή την επίθεση από λίγους αλλά ισχυρούς. Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους μου και την οικογένειά μου που αναγκάζονται να απολογούνται σε γνωστούς για δημοσιεύματα ή επιστολές που με αναφέρουν. Αντί να κάτσω στα αυγά μου και να τραγουδάω μόνο έμπλεξα με τον συνδικαλισμό και τους μπλέκω κι αυτούς.
 
Ακόμα και αν συντριβώ από όλο αυτό πιστεύω ότι η αλήθεια θα λάμψει. Εξάλλου μερικές φορές πρέπει κάποιοι να θυσιαστούν για να επικρατήσει μετά η λογική. Και κάτι πολύ προσωπικό για τέλος. Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Δεν είχα πιστέψει ποτέ ότι θα έβλεπα «φίλο» μου να με πετάει στον όχλο επειδή έκρινε ότι είναι πιο δυνατός από μένα και ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αμυνθώ. Ούτε ότι κάποιοι θα υπέγραφαν μαζί του επειδή παροδικά θέλουν να είναι με τους πολλούς ή τους νικητές
 
Διαβάζω αυτά που έγραψα πιο πάνω και από τη μία τα βρίσκω μελοδραματικά αλλά από την άλλη δεν έχω άλλο τρόπο να πω για το πόσο με επηρεάζει όλος αυτός ο πόλεμος λάσπης. Πιστεύω όμως ότι μια σκευωρία όσο καλή και αν είναι στο τέλος θα πέσει και η αλήθεια θα νικήσει. Συγγνώμη για το κατεβατό. Ελπίζω να μη χρειαστεί ξανά να αναφερθώ τόσο προσωπικά. 
Όλα θα πάνε καλά.