Διέκοψε ο Sfera 102.2 την «παραπλανητική διαφήμιση»

Διέκοψε ο Sfera 102.2 την «παραπλανητική διαφήμιση»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Να «διακοπεί η παραπλανητική προωθητική ενέργεια του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera» ζήτησε (και πέτυχε) από το ΣΕΕ (Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας) η ΑΕΜΑΡ (Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών).

30 Μαΐου 2017
Είναι για το γνωστό θέμα που ανέδειξε το e-tetRadio σχετικά με την έρευνα-διαγωνισμό που πραγματοποιεί ο Sfera 102.2 εδώ κι έναν μήνα και η οποία τον απογείωσε στις ακροαματικότητες. Η ΑΕΜΑΡ προσέφυγε λοιπόν στο ΣΕΕ και ζήτησε «την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να διακοπεί η παραπλανητική προωθητική ενέργεια του ραδιοφωνικού σταθμού “Sfera”, η οποία προτρέπει τους καταναλωτές να δηλώσουν ότι είναι ακροατές του συγκεκριμένου σταθμού (ακόμη κι αν δεν είναι) με το δέλεαρ μεγάλου χρηματικού επάθλου».
 
Σύμφωνα με την ΑΕΜΑΡ, η «εν λόγω ενέργεια, με την αθέμιτη χρήση του όρου "έρευνα" και ταυτόσημη μεθοδολογία με την επίσημη έρευνα ραδιοφωνικής ακροαματικότητας, συνιστά παραπλανητική διαφήμιση, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά και παραβιάζει το καθήκον αληθείας και την ευπρέπεια στις συναλλαγές».
 
Ο Sfera 102.2 όπως αναφέρει η ΑΕΜΑΡ, δήλωσε ότι «διακόπτει τη διαφημιστική καμπάνια και ότι αποσύρει το σχετικό υλικό από όλα τα μέσα επικοινωνίας (ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπα, διαδίκτυο, υπαίθρια διαφήμιση)».