Τα τραγούδια της εβδομάδας 3 – 9/7

Τα τραγούδια της εβδομάδας 3 – 9/7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ένα μπερδεμένο μουσικό τοπίο οι Deerhoof έρχονται να δώσουν τη δική τους απάντηση ανακατεύοντας τα πάντα, οι Giant Dog να δείξουν πόσο απλό πρέπει να είναι το ροκ κι η St. Vincent να υπενθυμίσει την αναγκαιότητα του ρομαντισμού. Arcade Fire, National, Moses Sumney, Liars, WWWater, Widowspeak και Tyler, The Creator συμπληρώνουν τις δικές τους πινελιές…

03 Ιουλίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Deerhoof feat. Jenn Wasner: I Will Spite Survive
Αν υπάρχει κάτι που μπορεί με σιγουριά να χαρακτηρίσει τους Deerhoof είναι η έλλειψη φραγμών. Οι τρομοκράτες της avant pop δεν διστάζουν να αποδομήσουν τα πάντα και να υιοθετήσουν στοιχεία από τα πάντα.
Στις 28 Ιουνίου ανέβασαν το νέο τους τραγούδι στο Democracy Now! συνοδευόμενο από ένα μήνυμά τους, που ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η επαναστατικότερη πράξη στον σημερινό κόσμο είναι να καταφέρεις να μείνεις ζωντανός.
Και συνεχίζουν αποδεχόμενοι ότι το παιχνίδι των στίχων τους δανείζεται από το I Will Survive της Gloria Gaynor και το Stayin’ Alive των Bee Gees.
Όσο για τη μουσική τους; Δανείζεται από παντού. Κι από το The Magic, μία heavy rock θορυβώδη συμφωνία έρχονται στην ποπ που θυμίζει τους Stereolab (στο νέο άλμπουμ, άλλωστε, θα συμμετέχει κι η Lætitia Sadier, όπως κι οι Xenia Rubinos, Juana Molina και Awkwafina) ενώ μας ενημερώνουν ότι ηχογραφούν και διασκευές τραγουδιών των Bob Marley, Violeta Parra και The Staple Singers.
Εδώ φιλοξενούν την Jenn Wasner των Wye Oak σε ένα τρελό παιχνίδι με την Satomi Matsuzaki.


 


A Giant Dog: Bendover
Εξίσου τρομοκράτες, όμως, είναι και οι τεξανοί A Giant Dog με την Sabrina Ellis που έρχονται να μας θυμίσουν πόσο απλό είναι το rock ‘n’ roll. Το νέο τους άλμπουμ The Pile θα κυκλοφορήσει τέλη Αυγούστου.


 
Liars: Cred Woes
Κι αφού πιάσαμε τους αντισυμβατικούς και τους τρομοκράτες του ήχου ας συναντήσουμε και τους Liars που τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσουν τη νέα τους δουλειά τρία χρόνια μετά το Mess. Αυτή τη φορά δεν θα έχουν μαζί τους τον Aaron Hemphill που αποχώρησε. Το πρώτο δείγμα, όμως, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.


 
Arcade Fire: Signs of Life
Τελικώς, οι Arcade Fire δεν σταματούν να μας προσφέρουν ευχάριστες εκπλήξεις και χτίζουν σιγά-σιγά την εικόνα του νέου τους αναμενόμενου άλμπουμ. Έτσι, μετά τα Everything Now και το Creature Comfort (το προηγούμενο τραγούδι της εβδομάδας για τη στήλη) επανέρχονται με ένα ακόμα δυνατότερο.


 
St. Vincent: New York
Η St. Vincent παίζει ανάμεσα στην Tori Amos και την Kate Bush για να φτιάξει έναν εύθραυστο ύμνο στον έρωτα και τη Νέα Υόρκη, τη συντροφικότητα και την απώλεια.


 
The National: Guilty Party
Δεύτερο δείγμα από το αναμενόμενο νέο άλμπουμ των National που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο κι όπως λέει κι ο σκηνοθέτης του βίντεο Casey Reas είναι ένα παιχνίδι της μνήμης από το παρόν στο παρελθόν…


 
Moses Sumney: Doomed
Συνταρακτικός ερμηνευτής ο Moses Sumney μας βάζει πραγματικά μέσα στον ψυχισμό ενός ανθρώπου απομονωμένου, μοναχικού σε μία σύνθεση που ρίχνει όλο το βάρος ακριβώς σε αυτό.


 
WWWater: Pink Letters
Στο ίδιο ύφος κι η Charlotte Adigéry, αλλά στην αντίθετη πλευρά, στη χαρά του έρωτα και της ζωής. Χωρίς δισκογραφικό συμβόλαιο ακόμα και ολοκληρωμένη κυκλοφορία η Charlotte μπορεί να είναι ένα από τα πρόσωπα για τα οποία θα μιλάμε σύντομα


 
 
Widowspeak: Dog
Όταν λείπουν οι Mazzy Star καλό είναι να υπάρχουν μπάντες σαν τους Widowspeak και την φωνή της Molly Hamilton. Τέταρτο άλμπουμ, λοιπόν, για το αμερικανικό ντουέτο των Molly Hamilton και Robert Earl Thomas που πλέον προσθέτουν και δύο ακόμα μέλη. Το Dog είναι μελαγχολικό, μελωδικό και ονειρικό.


 
 
Tyler, The Creator: 911 / Mr. Lonely
Ο Tyler, The Creator καλεί τον Frank Ocean για μία σύνθεση που προσπαθεί (και το καταφέρνει) να παντρέψει το r ‘n’ b με την ραπ περνώντας από το πρώτο μέρος που βασίζεται σε ένα sample του Outstanding των Gap Band στο λιτό ραπ του Mr Lonely.


 
Αναζητήστε ακόμα τα:
 
 
Mura Masa ft. Damon Albarn: Blu 
 
Lee Ranaldo: Circular (Right As Rain) 
 
Toro y Moi: You and I 
 
Mogwai: Party In The Dark 
 
Parov Stelar: Everything Of My Heart 
 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube