Kasabian κτλ πέρασαν και δεν ακούμπησαν (ούτε κι εμείς βέβαια)

Kasabian κτλ πέρασαν και δεν ακούμπησαν (ούτε κι εμείς βέβαια)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν η τελευταία συναυλιακή βραδιά του φετινού καλοκαιριού και φαινότανε αυτό και από τη διάθεση του κόσμου, σαν κάτι να μας έλειπε, σαν κάποιοι να είχαμε ξεμείνει στην Αθήνα έμοιαζε, απουσίαζε η αίσθηση της γιορτής.

15 Ιουλίου 2017
Η δεύτερη μέρα του Ejekt έριξε την αυλαία λοιπόν της θερινής σαιζόν, σχετικά σύντομα θα λέγαμε, είναι 15 Ιουλίου μόλις και δεν υπάρχει τίποτε στο συναυλιακό ορίζοντα μέχρι τον Σεπτέμβρη. Ατιμη ζωή. 
 
Kasabian βασικά, The Jesus and Mary Chain κατά δεύτερον (αλλά και τα προηγούμενα ονόματα για τους πολύ φανατικούς) με 6 χιλιάδες κόσμο στην πλατεία Νερού, με αεράκι δροσερό, άνετα και ωραία, σε συνθήκες απόλυτα ιδανικές. Μου έλειπε βέβαια ο πολύς κόσμος, οι 12-13 χιλιάδες της προηγούμενης εμφάνισης των Kasabian. Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και τα οικονομικά μας (προς το χειρότερο), δεν είναι τυχαίο που όλες οι συναυλίες φέτος, ελληνικές και ξένες, παρουσιάζουν μία μεγάλη πτώση σε σχέση με πέρυσι. Καμία δεν πήγε πάρα πολύ καλά εκτός από τις δωρεάν φυσικά αλλά και τις συναυλίες τύπου Σαββόπουλου με 6 ευρώ εισιτήριο και ολόκληρη πανστρατιά καλλιτεχνών. 
 

Οι Jesus and Mary Chain απέδειξαν μπροστά σε ένα αδιάφορο κοινό πόσο σπουδαίο γκρουπ έστω κι αν χθες δεν ανέβασαν στροφές. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε, ελάχιστοι θα έδιναν σημασία. Οι Kasabian από την άλλη, καμία σχέση με όσα είχαμε δει τις προηγούμενες φορές. Μιάμιση ώρα έπαιξαν, όχι παραπάνω, βγήκαν και με καθυστέρηση, σε λίγες μόνο στιγμές πέρασαν και αυτοί σε πιο high level. Λογικό το βρίσκω και τους δικαιολογώ. 
 
Γενικώς ήταν ένα καλά οργανωμένο Ejekt (από τη σελίδα του και η φωτογραφία) χαμηλών τόνων. Ακόμα και ο ήχος ήταν χαμηλά... Ήσυχες μέρες του Ιουλίου.
Περάσαμε καλά όσοι βρεθήκαμε εκεί αλλά δεν θα μας μείνει τίποτε. Δεν μας έμεινε τίποτε. Ούτε καν σήμερα σκεφτείτε, μία μέρα μετά.