Τα τραγούδια της εβδομάδας 31/7-6/8 2017

Τα τραγούδια της εβδομάδας 31/7-6/8 2017
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο 74χρονος Mick Jagger ηχογραφεί δύο νέα τραγούδια καταθέτοντας την, μάλλον ελιτίστικη, άποψή του περί Brexit και Trump, με ενέργεια εικοσάρη, παρόλα αυτά. Afghan Whigs, Tori Amos, Amanda Palmer, Belle and Sebastian, Lilly Hiatt, Dead Naked Hippies συμπληρώνουν το μουσικό καμβά για το ξεκίνημα του Αυγούστου.

31 Ιουλίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Mick Jagger: England Lost / Gotta Get A Grip
Όσοι είναι κάτω των σαράντα, για να μην πούμε πενήντα, θα πουν «σιγά μην ακούσουμε τον γερο-Τζάγκερ σήμερα». Όμως, ο Mick Jagger έκλεισε τα 74 και το γιορτάζει κυκλοφορώντας δύο άκρως πολιτικά (ίσως και για πρώτη φορά στη ζωή του), αλλά κυρίως, γεμάτα ενέργεια, τραγούδια.
Είναι γνωστό ότι οι Stones ποτέ δεν χώθηκαν μέσα στα κινήματα της γενιάς τους παρότι πολλά τραγούδια τους έγιναν ύμνοι για αρκετά από εκείνα τα παιδιά που βρίσκονταν στους δρόμους από το ’67 και μετά. Κι εντάξει, είχαν κυκλοφορήσει ύμνους σαν το Street Fighting Man ή το Sympathy For The Devil, όμως, η πιο επαναστατική τους ενέργεια απέναντι σε κάποια κυβέρνηση ήταν η φυγή τους στη Γαλλία για να γλιτώσουν τη βαριά φορολογία της Μ. Βρετανίας.
Και φτάνουμε στο 2017 που ο Mick ευαισθητοποιείται απέναντι στο Brexit και την εκλογή του Trump και μην περιμένετε κάτι βαθυστόχαστο, αλλά μουσικά, τουλάχιστον, ηχογραφεί δύο δυναμίτες που θα ζήλευαν κι οι Stones της δεκαετίας του ’70 ακόμα. Δεν το συζητάμε, δε, για τους σημερινούς επίδοξους ροκ σταρ.




 


The Afghan Whigs  (feat. James Hall): You Want Love
Αγαπημένη μπάντα οι Afghan Whigs κι ο Greg Dulli από τα πιο ευαίσθητα παιδιά της ροκ σκηνής αποφασίζει να ηχογραφήσει με τους υπόλοιπους μία διασκευή σε τραγούδι μιας άγνωστης εκτός αμερικανικών συνόρων μπάντας από τη Νέα Ορλεάνη. Κι όλα αυτά γιατί το You Want Love των Pleasure Club ήταν το αγαπημένο κομμάτι του πρόσφατα αδικοχαμένου κιθαρίστα των Afghan, του Dave Rosser. Μαζί τους κι ο τραγουδιστής των Pleasure Club, ο James Hall.


 
Belle and Sebastian: We Were Beautiful
Και ξαφνικά και απροειδοποίητα να και οι εστέτ σκοτσέζοι Belle and Sebastian με νέο τραγούδι που κουβαλάει την αύρα των πολύ καλών δίσκων τους από τα τέλη των 90s και αρχές των 00s.


 
Tori Amos: Cloud Riders
Η Tori Amos είναι, ίσως, η σημαντικότερη γυναίκα μουσικός που βγήκε από τη δεκαετία του ’90 και μετά. Μία γυναίκα με τη στόφα της Kate Bush, που επιστρέφει στο παλιό, καλό της γνώριμο ύφος μετά τις… συμφωνικές περιπέτειές της και τις εξερευνήσεις της.


 
Lilly Hiatt: The Night David Bowie Died
Η Lilly Hiatt, γεννημένη τη δεκαετία του ’80, γνώρισε τον Bowie της τελευταίας φάσης της σπουδαίας καριέρας του κι αυτό ήταν αρκετό για να τη σημαδέψει τόσο ώστε την ίδια νύχτα να κλάψει, όπως δηλώνει κι η ίδια, και την επομένη να μπει στο γκαράζ-στούντιό της και να γράψει αυτό το τραγούδι. Ενας indie country-rock ύμνος από την κόρη του διάσημου στις ΗΠΑ ειδικά, John Hiatt. Στο ξεκίνημα του βίντεο η Lilly εμφανίζεται βαμμένη ως Ziggy Stardust με τον περίφημο κεραυνό στο πρόσωπό της.


 
Amanda Palmer: Grown Man Cry
Περισσότερο Bowie-ική η ανατρεπτική και πάντοτε θεατρική Amanda Palmer στήνει τον δικό της λίγο σκοτεινό, λίγο γοτθικό κόσμο μακριά από τους Dresden Dolls.


 
A House In The Trees: Summertime
Πολυσυλλεκτικοί οι λονδρέζοι A House In The Trees εγκαταλείπουν τις επιρροές τους από την ραπ και το r&b για να φτιάξουν έναν ονειρικό ύμνο στο καλοκαίρι επηρεασμένοι κι από την αλλαγή περιβάλλοντος αφού, όπως μαθαίνουμε, μένουν πια σε μια φάρμα της βρετανικής εξοχής.


 
Lykke Li: Unchained Melody
Εδώ και χρόνια η Lykke Li τραγουδούσε αυτό το κλασικό κομψοτέχνημα των Righteous Brothers στις συναυλίες της κι ήρθε ο καιρός να το ηχογραφήσει και σε στούντιο και να το κυκλοφορήσει. Ένα σπουδαίο τραγούδι που έχει γνωρίσει άπειρες διασκευές και, ευτυχώς, οι περισσότερες, ανταποκρίνονται στην αξία του.


 
Dead Naked Hippies: I Can’t Wait
Κι οι Dead Naked Hippies (τι όνομα κι αυτό, αλήθεια) από το Leeds έρχονται να ταράξουν τα νερά με το δικό τους θορυβώδες και ελαφρώς βιομηχανικό punk που ο βρετανικός Τύπος χαρακτηρίζει trash punk. Όπως κι αν το ονομάσεις, είναι απολαυστικό και ξεχειλίζει ενέργεια.


 
Cara Delevingne: I Feel Everything
Κι εδώ μία έκπληξη από μία ταινία που απέτυχε τόσο εμπορικά όσο και κριτικά. Η Cara Delevingne, μοντέλο και ηθοποιός, καταφέρνει, τουλάχιστον να αναδείξει μία καλή στιγμή από την ταινία Valerian and the City of a Thousand Planets με αυτό το τραγούδι.


 
Ακούστε ακόμα τα:
 
Ty Segall: Dust
 
Hanni El Khatib: Paralyzed
 
BØRNS: Faded Heart
 
Randy Newman: Sonny Boy
 
Waxahatchee: Recite Remorse
 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube