Τα τραγούδια της εβδομάδας 4-10/9 2017

Τα τραγούδια της εβδομάδας 4-10/9 2017
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μία εβδομάδα που σημαδεύεται από τον θάνατο του σπουδαίου Walter Becker των Steely Dan εμείς συναντάμε τους National λίγο πριν την κυκλοφορία ενός ακόμα πολύ καλού άλμπουμ, τους Foo Fighters, την Courtney Barnett παρέα με τον Kurt Vile, την Jessie Ware, την Zola Jesus, τον The Boy…

04 Σεπτεμβρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
The National: Day I Die
Κι ενώ το νέο τους άλμπουμ, Sleep Well Beast, κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες (την Παρασκευή 8 του μήνα) οι National μας χαρίζουν ακόμα ένα εξαιρετικό δείγμα της γλυκιάς μελαγχολίας τους και της σχεδόν πεσιμιστικής άποψής τους.
The day I die, the day I die / Where will we be?, τραγουδάει ο Matt Berninger πάνω από το μονότονο ρυθμό της ντραμς και της κιθάρας που παραπέμπει σε Joy Division.
Οι National αποδεικνύουν ότι είναι η σημαντικότερη alternative μπάντα της Αμερικής τα τελευταία δέκα χρόνια.


 


Courtney Barnett & Kurt Vile: Over Everything
Πώς συναντιούνται δύο μουσικοί από τις δύο άκρες της υδρογείου; Η Courtney Barnett από την Αυστραλία κι ο Kurt Vile από την Pennsylvania των ΗΠΑ; Τα πολλά κοινά τους στοιχεία τους έφεραν, προφανώς, κοντά αφού είναι δύο από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς του καιρού μας. Το άλμπουμ συνεργασίας τους θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.


 
Jessie Ware: Selfish Love
Η Jessie Ware, από τις πιο δυναμικές παρουσίες της νέας βρεττανικής ποπ, επιστρέφει με νέα δουλειά καταθέτοντας η ίδια ως επιρροές της την Sade και τον D’Angelo.

 

Zola Jesus: Siphon
Όσο για την Zola Jesus συνεχίζει τα συναρπαστικά ταξίδια στον σκοτεινό και goth κόσμο της με ένα ακόμα single από το αναμενόμενο για κυκλοφορία στις 8 του μήνα, Okovi.


 
Jessica Lea Mayfield: Meadow
Κοντά στο ύφος της Kristin Hersh η Jessica Lea Mayfield μας χαρίζει έναν ύμνο για την ανεξαρτησία, το περιθώριο και τις ελεύθερες επιλογές.


 
Beck: Dear Life
Με νέα δουλειά, όμως, επιστρέφει κι ο Beck. Τρίτο στη σειρά single από το Colors που θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου κι ο πάλαι ποτέ εκπρόσωπος της x generation παίζει ανάμεσα στους Beatles και τον David Bowie.


 
Foo Fighters: The Sky Is A Neighborhood
Όσο για τους Foo Fighters είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία ροκ μπάντα της Αμερικής και όχι μόνο. Η παρέα του Dave Grohl μας προετοιμάζει για ένα νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα με τίτλο Concrete and Gold.


 
The Boy: Μπράϊαν Λήθη
Το ξαναλέω. Η λύση του δράματος δεν με πείθει / Ήρθε η ώρα να πιστέψω στον Μπράιαν Λήθη, τραγουδάει ο σχεδόν κυνικός The Boy από το νέο του άλμπουμ Έτοιμοι Δύο που κυκλοφόρησε σήμερα περιγράφοντας με τρόπο μοναδικό τα συναισθήματα που πνίγουν μέσα σε μια εποχή λήθης και κρίσης.


 
Ibeyi: Deathless feat. Kamasi Washington
Οι γαλλοκουβανέζες αδελφές Lisa-Kaindé Diaz και Naomi Diaz γράφουν ένα τραγούδι αφιερωμένο στον νεκρό πατέρα τους Miguel «Angá» Díaz, έναν από τους διασημότερους κουβανούς μουσικούς και την αδικοχαμένη αδελφή τους Yanira έχοντας δίπλα τους τον σπουδαίο Kamashi Washington να χρωματίζει με το σαξόφωνό του.


 
Fergie:  You Already Know (Audio) ft. Nicki Minaj
Πάνε χρόνια πια που η Fergie έχει γίνει μία μεγάλη ποπ σταρ αφήνοντας πίσω της τα χρόνια με τους Black Eyed Peas κι ενώ τα περισσότερα τραγούδια της δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τις φόρμες της βιομηχανίας εδώ κάνει μία πετυχημένη απόπειρα να μπει στον κόσμο της Missy Elliott έχοντας μαζί της την Nicki Minaj.


 
Bonus track

Steely Dan: Do It Again
Την Κυριακή που μας πέρασε έφυγε από τη ζωή ο Walter Becker, ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της ροκ και το εν ήμισυ των σπουδαίων Steely Dan που καθιέρωσαν τον jazz rock ήχο με άλμπουμ όπως τα Can't Buy a Thrill (1972), Countdown to Ecstasy (1973) και Pretzel Logic (1974).



Ακούστε ακόμα

John Maus: The Combine
 
Mount Kimbie: Delta
 
Mac De Marco: This Old Dog
 
Kele Okereke: Do U Right
 
Weakened Friends feat. J Mascis: Hate Mail
 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube