Τα τραγούδια της εβδομάδας 25/9 – 1/10 2017

Τα τραγούδια της εβδομάδας 25/9 – 1/10 2017
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην εβδομάδα που σημαδεύεται από ακόμα μία απώλεια, αυτή του Charles Bradley, ακούμε την Circuit des Yeux σε ένα φολκ διαμάντι και τους liv, Morrissey, Angel Olsen, Elbow, Torres, METZ, Bootsy Collins, Curtis Harding και Charlotte Gainsbourg.

25 Σεπτεμβρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Circuit des Yeux: Black Fly
Η Haley Fohr που ηχογραφεί εδώ και μερικά χρόνια πίσω από το καλλιτεχνικό Circuit Des Yeux είναι μία από τις πιο παράξενες, αλλά και γοητευτικές περιπτώσεις της folk.
Αποτραβηγμένη, σχεδόν, αυτοσυστήνεται με χιούμορ ως «Singular female vocalist shooting for the stars» και έρχεται σε αντίθεση με το γκρίζο, βαρύ τοπίο της πατρίδας της, το Σικάγο. Ή, μήπως, όχι και τόσο αφού οι συνθέσεις της είναι σκοτεινές όσο και ρομαντικές.
Εδώ, σαν επηρεασμένη από τον Κάφκα, μεταμορφώνεται σε μύγα και πετά πάνω από τον κόσμο μας χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί το μικρό της μέγεθος και το ασήμαντο (;) της ύπαρξής της.
 «Looking down/ If they could just look up and see/ You’re not the dark star they want you to be/ You’re just a black dot in the sky», τραγουδά επάνω από περίεργους ήχους μουσικών οργάνων που προσπαθούν να μιμηθούν το πέταγμα της μύγας.
Το πέμπτο άλμπουμ της, Reaching for Indigo θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου.


 
liv: Hurts to liv
Για τους liv, το γκρουπ της Lykke Li και των Andrew Wyatt, Pontus Winnberg, Björn Yttling και Jeff Bhasker, έχουμε ξαναγράψει. Κι όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ένα σουηδικό σούπερ γκρουπ να παίζει γνήσια folk rock άλλο τόσο παράξενο είναι να βγάζει κι ένα τόσο όμορφο country rock τραγούδι.


 
Morrissey: Spent the Day in Bed
Και πάλι ο Morrissey εναντίον των media. Μια ιστορία που ξεκίνησε τριάντα χρόνια πριν. Και το κάνει με τόσο μοναδικό και φλεγματικό τρόπο που δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις μαζί του. Μείνε στο κρεβάτι, ξέχνα το αφεντικό, τη βροχή, τη ρουτίνα και σταμάτα να παρακολουθείς τα νέα αφού το μόνο που θέλουν είναι να σε τρομάξουν. Ποιος μπορεί να του φέρει αντίρρηση;


 
Elbow ft. John Grant: Kindling (Fickle Flame)
Μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του Little Fictions οι Elbow ξαναμπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν μία νέα εκδοχή του Kindling παρέα με τον John Grant και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!


 
Torres: Helen In The Woods
Για μια φορά ακόμα η Mackenzie Scott ή Torres έρχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα με το δεύτερο δείγμα από το αναμενόμενο νέο της άλμπουμ. Ένα στοιχειωμένο τραγούδι που μεταφορικά αναφέρεται στον διάβολο…


 
METZ: Cellophane
Λίγο πριν συμπληρώσουν μια δεκαετία ζωής οι καναδοί METZ έρχονται με το τρίτο τους άλμπουμ να πιστοποιήσουν ότι είναι ανάμεσα στους σημαντικότερους εκπροσώπους της noise rock. Πώς θα ήταν οι Velvet Underground αν έπαιζαν σήμερα με τραγουδιστή τον Johnny Rotten; Αυτό, μιας και η φωνή του Alex Edkins μας στέλνει πίσω στα άγρια χρόνια των Sex Pistols.


 
Angel Olsen: Special
Και μιας και είπαμε για Velvet Underground έρχεται κι η Angel Olsen να πιστοποιήσει τη βαθιά επίδρασή τους σε ένα μεγάλο φάσμα της rock με δύο νέα τραγούδια. Το Special και το Fly On Your Wall που μπορείτε να το ακούσετε εδώ.


 
Bootsy Collins: Ladies Nite
Κι αν ήταν επιδραστικοί οι Velvet τι να πούμε και για τους Funkadelic! Ο θρυλικός μπασίστας τους Bootsy Collins επιστρέφει με προσωπικό άλμπουμ κι εδώ τον συντάμε σε ένα τρελό old school funk παρέα με τους BlvckSeeds, DJ-Quik και MC-Eiht.


 
Curtis Harding: Need Your Love
Το 2014 μας τον σύστηνε το Rolling Stone ως έναν από τους δέκα νέους καλλιτέχνες που έπρεπε να γνωρίσουμε. Σήμερα τον συναντάμε στην προσωπική του δουλειά μετά από την πορεία του ως back up τραγουδιστή του Cee Lo Green και μέλος των Night Sun με τον κιθαρίστα Cole Alexander των Black Lips. Ο ίδιος ονομάζει τη μουσική του slop 'n' soul και είναι ένα εξαιρετικό μίγμα soul, rock και blues.


 
Charlotte Gainsbourg: Deadly Valentine
Την περασμένη εβδομάδα αναφερθήκαμε στο πρώτο δείγμα από τη νέα της δουλειά κι αυτή την εβδομάδα έρχεται ένα ακόμα καλύτερο συνοδευόμενο κι από ένα εξαιρετικό βίντεο.


 
Bonus track

Charles Bradley: Changes
Έδωσε τη μάχη του με τον καρκίνο. Του πήρε πολλά χρόνια να γίνει γνωστός και χθες μας αποχαιρέτησε νικημένος από την ασθένεια. Ο Charles Bradley ήταν μία από τις σημαντικότερες soul φωνές των τελευταίων δεκαετιών.


 
Ακούστε ακόμα τα:
 
Perfume Genius: Wreath
 
Mastodon: Blue Walsh
 
Young Thug & Carnage: Young Martha "Liger"
 
Cosmo Pyke: Great Dane
 
Moses Sumney: Lonely World
 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube